Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 292 251
  • 50 335
  •   4
Отговори
# 17 325
  • София
Да, в добри ръце е вярвам....
Слава Богу...

# 17 326
Ново 20...На баща ми хернията се е възпалила-боли го и му е подута.Поддържа и 37,6,което не знаем дали е от ковид,или от хернията....Не знам вече...цялата треперя.Най-вероятно ще се наложи операция.
Твърде вероятно е да е от възпалението такава температура. Предполагам сте се обърнали към специалисти.

# 17 327
Изглежда никой няма да се погрижи за хернията на баща ми.При прием ще го изследват и ще го пратят в отделение докато мине ковид.....нямам думи....

# 17 328
Така са ви казали или предполагате? Търсете помощ, ако трябва на друго място и настоявайте. Явно само така се стига до лечение на нещо различно от ковид тия дни...

# 17 329
Изглежда никой няма да се погрижи за хернията на баща ми.При прием ще го изследват и ще го пратят в отделение докато мине ковид.....нямам думи....

Това не е възможно.
Хернията може да предизвика много хирургични проблеми и трябва да се реагира спешно.
Ако наистина хернията е причина за Т?
Не съм компетентна, знам, че може да се заклещи, да блокира перисталтиката, да блокира притока на кръв към червата, но за висока Т, не съм сигурна.

# 17 330
Приет е в окръжна. Даже настояха да го вземат.... Скенерът, доколкото успях да разбера, изобщо не е толкова розов... На системи е, чудесен екип и чудесна стая...
Как така отвсякъде ни обявиха да си ходим , а тук даже настояха да остане.... Отчайващо е, хаос, човешки съдби , паника... Навсякъде....

Преди две години обикаляхме като вас болниците на София заради сина ми - с температура над 39 гр. и пневмония. Приеха го само в Света Анна и там го излекуваха. Знаят какво правят докторите, бъдете спокойна. Стискам ви палци!

# 17 331
Моите резултати ще излязат след 19ч. Да ви кажа и вие да знаете, в Пирогов правят PCR от 8 до 18ч. всеки ден. Ако са взети преди 12ч. излизат на деня след 19ч. иначе на другия ден след 19ч.

Днес се появи обоняние, не е на 100%, сутринта беше повече, сега леко започна да отслабва пак. Усещам само някои много силни миризми и то така в далечината. Не знам това ... нормално ли е да варира обонянието, но като чета с какви проблеми се борите някои тук и ми е неудобно направо да ви занимавам със себе си. Успех на по-сериозно болните, стискам палци всички да се измъкнем бързо и без последствия.

# 17 332
Някой да ме светне в спешното как стоят нещата,ако отидеш с дадена болежка-апендикс,херния,травма и др.Изолират те и ти правят тест ли първо,ако каже,че има температура и е с ковид,дали няма да си го пратят вкъщи?Дали ще има дежурен лекар?Ох,толкова много въпросителни...

# 17 333
  • на пъпа на Златията
Не разбрах човекът с ковид ли е?
Акло не е  изследван веднага изследване и ако е  отрицателен веднага  на  хирург за  фернията. Хернията е опасно  да се закъснява с  операцията.
Няа какво да чакате някой друг да решава . Решавате вие.

# 17 334
Тони, от пишещите тук не е споделян подобен опит. Понеже вчера бях в Пирогов, видях, че е разделен на чист и ковиден коридор. За пациенти с прояви на ковид е централният вход. Понеже е с температура, предполагам, че следва да влезете от там и навярно правят някакви бързи тестове, за да насочат пациента за преглед. Вътре  видях лекари в обикновено лекарско облекло и с хазмат костюми. Очевидно има организация, но ще я узнаете на място. Стискам палци да е възможно най-безобидното.

# 17 335
Не разбрах човекът с ковид ли е?
Акло не е  изследван веднага изследване и ако е  отрицателен веднага  на  хирург за  фернията. Хернията е опасно  да се закъснява с  операцията.
Няа какво да чакате някой друг да решава . Решавате вие.
Няма тест,но неговите приятели са с положително,следователно най-вероятно и той.Не знам дали ако е положителен,някой въобще ще му прегледа хернията,да не говорим за операция.

# 17 336
  • София
Не разбирам, защо по болниците използват дистанционни термометри за чело???? Те нещо не показват... Синът ми е с 38.5 на обикновен термометър, а на техния е с 37.3..😳
Това може сериозно да компроментира едно лечение... 😕

Последна редакция: ср, 03 мар 2021, 18:10 от Деси@Димитрова

# 17 337
Деси, желая бързо оздравяване на момчето! Слава богу че вече е под лекарска грижа, ама се чудя и на БП и на лекарите в Токуда толкоз ли не можаха да реагират адекватно.....

# 17 338
  • София
Деси, желая бързо оздравяване на момчето! Слава богу че вече е под лекарска грижа, ама се чудя и на БП и на лекарите в Токуда толкоз ли не можаха да реагират адекватно.....

Нямам отговор, за съжаление....

# 17 339
За бащата с херния и температура. Защо до сега не е направен антигенен тест? Дори и да е домашен, ще се разбере дали е заразен.
За хернията е ясно, че трябва да го види хирург и да прецени дали е за спешна операция. В момента влизането в болница за друго освен ковид е като руска рулетка - за един месец вече само в София знам за три случая, когато хора са влезнали в болница за съвсем друго и са излезнали заразени! Защото за съжаление не правят антигенни тестове при приема в болница, ако човекът не е с ковид симптоми.
За това човекът ТРЯБВА да се тества предварително. И ако е заразен и трябва спешно да се оперира, лекарите ще  знаят и ще се пазят, както и останалите болни. Не мисля, че ще е проблем да го оперират и след това да  отиде в ковид отделение. Особено ако е ендоскопска операцията за херния. Но за това трябва да се плати за консумативите за операцията. Но човек се възстановява напълно за няколко дни. Може би в случая Пироhов е най-добрия вариант, ако човекът е в София.

Последна редакция: ср, 03 мар 2021, 20:53 от Недоволна

Общи условия

Активация на акаунт