Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 291 991
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 17 340
  • При семейството си
Тони, все пак е редно да предупредите, че баща ви е контактен на положителни и че има температура. Така и лекарите ще могат да реагират по-адекватно.

# 17 341
Октомври се записах в темата с началото на пика и моите изживявания.  Сега пак. Този път са родителите ми.
Баща ми 11 -ти ден е с Т 38 и кашлица. От 10 дни на Левофлоксацин, асперин протект и витамини. Майка ми от 5 дни с гадене, Т 37,1-37,4 и кашлица. Нямат ПСР тест. Преди 10 дни ОПЛ така и не му назначи. Татко купи от аптеката два, но и двата отрицателни бяха.
В понеделник отидоха при ОПЛ, а той директно ги изпратил в болница. От болницата им казали, че приемат само с положителен ПСР тест и рентгенова снимка с пневмония. Успокоителното е, че снимките, които са направили са чисти.
Притеснява ме, че нямат апетит. Мама от 5 дни не е яла нищо.. ако се брои половин краставица .
Както имаше затишие в града ни..Сега пак е бум на вируса. Всеки ден чувам за нови болни..

# 17 342
Не разбирам, защо по болниците използват дистанционни термометри за чело???? Те нещо не показват... Синът ми е с 38.5 на обикновен термометър, а на техния е с 37.3..😳
Това може сериозно да компроментира едно лечение... 😕

Един съвет от мен. Занесете на момчето термометър. На сина ми в болницата мериха само с електронен и показваше 37, а той беше с над 39. Ние занесохме, за да си мери обективно температурата и едва когато видяха колко е в действителност му включиха и втори антибиотик, който го оправи.

# 17 343
Моите резултати ще излязат след 19ч. Да ви кажа и вие да знаете, в Пирогов правят PCR от 8 до 18ч. всеки ден. Ако са взети преди 12ч. излизат на деня след 19ч. иначе на другия ден след 19ч.

Днес се появи обоняние, не е на 100%, сутринта беше повече, сега леко започна да отслабва пак. Усещам само някои много силни миризми и то така в далечината. Не знам това ... нормално ли е да варира обонянието, но като чета с какви проблеми се борите някои тук и ми е неудобно направо да ви занимавам със себе си. Успех на по-сериозно болните, стискам палци всички да се измъкнем бързо и без последствия.
Много хора са споделяли същото. Нормално е при Ковид.

Деси, и аз щях да кажа да занесете термометър.

# 17 344
  • на пъпа на Златията
Изглежда никой няма да се погрижи за хернията на баща ми.При прием ще го изследват и ще го пратят в отделение докато мине ковид.....нямам думи....
Не разбрах човекът с ковид ли е?
Акло не е  изследван веднага изследване и ако е  отрицателен веднага  на  хирург за  фернията. Хернията е опасно  да се закъснява с  операцията.
Няа какво да чакате някой друг да решава . Решавате вие.
Няма тест,но неговите приятели са с положително,следователно най-вероятно и той.Не знам дали ако е положителен,някой въобще ще му прегледа хернията,да не говорим за операция.

Много лекари са прекарали ковид а и вече са ваксинирани .Така че винаги ще се намери екип . Хернията не е шега. Има много  семеиства в които  даже живеят заедно пък се зарази  само един останалите им се разина . Така че отивайте веднага. Не стойте в такова  неведение .

Скрит текст:
Моят брат беше решил да се оперира есента че има 2 хернии и му пречеха . Докато се консултира  с  3 лекари . че е с 3 байпаса дойде есенната вълна .Единият от лекарите който реши  да го оперира се разболя , естествено от ковид . Друг му каза че херниите му били голями и няма да се заклещят и не се  налага спешно да се оперира.Така отложи за тази пролет. Така че не стойте и не чакайте . Отивайте на  лекар , поне   две мнения търсете . Не стойте така да чакате. И пишете , какво е станало.   .

# 17 345
Янна, 3 месеца нямах стабилно обоняние.
Не става бързо.

За бащата с хернията.
Да се тества.
Сега говорих с приятелка от София, майка ѝ е с КОВИД в Пирогов, но тъй като има и с бъбреците проблеми, е в КОВИД Урология.
Не ги оставят без лечение за придружаващи заболявания.

# 17 346
  • в кукувиче гнездо
Всъщност това с обонянието зависи, може да се върне и супер бързо. Два-три дни беше липсата му при мен. Вече съм напълно убедена, че човек, когато пие противовирусни, те наистина намалят драстично вируснив товар и болестта минава далеч по-леко. Симптомите идват един след друг, но си отиват бързо, така както са дошли. Не знам дали не е късно, като го няма месеци наред, но не е лошо приемане на витамин от Б група. Естествено хубаво е консултация с УНГ, сега да не ми скочат тук, че не съм медицинско лице.

# 17 347
Аз пих Авирон Рапид, 2 опаковки.
Плюс всички витамини и минерали за КОВИД.
Цинк пих 2 месеца, В комплекс 1. Селен 1 месец.
Оправи ми се като си възобнових Неофолик, който бях спряла заради КОВИД.

# 17 348
Всъщност това с обонянието зависи, може да се върне и супер бързо. Два-три дни беше липсата му при мен. Вече съм напълно убедена, че човек, когато пие противовирусни, те наистина намалят драстично вируснив товар и болестта минава далеч по-леко. Симптомите идват един след друг, но си отиват бързо, така както са дошли. Не знам дали не е късно, като го няма месеци наред, но не е лошо приемане на витамин от Б група. Естествено хубаво е консултация с УНГ, сега да не ми скочат тук, че не съм медицинско лице.
Това за противовирусните не важи при мен,абсолютно нищо не съм пила ,имах температура ден и половина и на втория ден вече че чувствах здрава,само дето ми изчезна обонянието но не се притеснявам особено,а мъжът ми една шепа лекарства пие и все още неможе да се оправи
Всичко е до организъм,и лично моите наблюдения са че който има наднормено тегло го прекарва по-тежко

# 17 349
И теглото не е критерий.
Строго индивидуално е.
Аз съм слаба, но бях по-дълго време със симптоми.
ММ е с нормално към леко наднормено тегло, нищо освен аспирин не пи, само 2-3 дни беше по-отпаднал и без обоняние.

# 17 350
Аз пих Авирон Рапид, 2 опаковки.
Плюс всички витамини и минерали за КОВИД.
Цинк пих 2 месеца, В комплекс 1. Селен 1 месец.
Оправи ми се като си възобнових Неофолик, който бях спряла заради КОВИД.
Дева, от колко мг. цинк пиеше ти тези 2 месеца, за които си писала? Ако е удобно да споделиш? Че аз имам проблеми в момента с личфоцити и неутрофили в ДКК и ми казаха, че можело да е от Цинка, защото при продължителен прием бутал имунитета.

# 17 351
Моля те, ако не ти е проблем, напиши после тук дали ти е бил положителен ПСР-а.

Положителен е. Даже ми се обадиха от Пирогов. Head Band и двамата с ММ сме +

# 17 352
15 мг Цинк, на Валмарк.
Точно заради нестабилното обоняние го продължих.
Иначе то ми се върна след 1 седмица, но ту го имаше, ту го нямаше.
Сутрин почти нищо не усещах, с течение на деня се оправяше.
Хрема не съм имала изобщо.

# 17 353
  • There I was on a July morning
................................................
За хернията е ясно, че трябва да го види хирург и да прецени дали е за спешна операция. Но в момента влизането в болница за друго освен ковид е като руска рулетка - за един месец вече само в София знам за три случая, когато хора са влезнали в болница за съвсем друго и са излезнали заразени! Защото за съжаление не правят антигенни тестове при приема в болница, ако човекът не е с ковид симптоми.
Някъде правят.
Майка я тестваха /лятото/ преди да влезе в кардиологията /3-та градска/ и той беше фалшиво положителен. Беше без симптоми и без контакти с болни. Съответно и взеха ПСР, върнаха я вкъщи докато излезе резултата от ПСР-а и чак тогава я приеха.
Мисля, че тестването трябва да е задължително за всички преди да влязат в болница.

# 17 354
  • При семейството си
Добре, де, признаха уж антигенните тестове  (поне в статистиката), болниците пак започнаха да приемат само с ПСР. Пак настана пълен хаос.

Общи условия

Активация на акаунт