Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 292 319
  • 50 335
  •   3
Отговори
# 17 385
  • София
Аз работя сама в стая без маска, но като влезе шефа слагам, естествено той е без маска, иначе стои на разстояние, ама кел файда като говори половин час, като излезе проветрявам и чак тогава свалям маската.
А с болния колега така си говорихме сладки приказки, аз добре, че бях с маска докато не изръси, че нещо го боляло главата, сигурно бил се схванал докато спал, после взе да кашля насреща ми и аз директно се изнесох...после една седмица се притеснявах за мен и мъжа ми...

# 17 386
Ако сте на голямо разстояние в затворено помощение, няма никакъв проблем. Просто избягвайте висококонтактни повърхности и не се бутайте близо един до друг.

Отоплението на климатик няма общо с разпространението на ковид. Това не е легионерската болест.

# 17 387
Нашият офис не е много голям. Боледували сме вече 50%. Никой от нас не се е заразил от колега и не сме го предали (знаем точно кой ни е заразил). Проветряваме, дезинфекцираме, ползваме по няколко пъти на ден бактерицидна лампа без озон и имаме пречиствател на въздуха от висок клас. Маски се носят по желание, тестваме се редовно ,при симптоми си стоим вкъщи. Та зависи от офиса -не всеки е бациларник.

# 17 388
  • There I was on a July morning
Еми и аз така имам един колега, който не носи маски нито се е пазеше,  думите му като ме видеше бяха - Не бой се, свали я тази маска - ама от вчера вече е в Пирогов...
И ММ не носеха маски в офиса и пламнаха всички.Той самият "отлежа" 2 седмици в Пирогов. Да са живи и здрави лекарите, спасиха го!
Затова - пазете се здрави и носете маски, този вирус не е шега!

# 17 389
  • SF
Добре, утре отивам и ще бъда с маска. На работното място обаче няма да нося. Наистина много малко хора има и си мислех, че не е опасна зона.

# 17 390
Добре, утре отивам и ще бъда с маска. На работното място обаче няма да нося. Наистина много малко хора има и си мислех, че не е опасна зона.
Е, и братовчедка ми бяха малко хора в офиса (само 6), от вече три седмици всички са в болнични с ковид пневмонии!
При нас в работата (малки стаи с по 1 до 3 човека) максимално изхвърлени в хоум офис, който може. Задължителни маски при влизане в друга стая, както и ходене по коридора и стълбището, както и до тоалетната. Може да изглежда налудничаво, но още никой не се е заразил и разболял, а повечето сме на много години.

# 17 391
Ние в службата сме 30 човека, разпределени на 3 етажа. В стаите не носим маски, там сме по двама, носим ги по коридори и слизане до долни етажи. От целия офис се заразиха 7 човека, нито един в офиса, всеки от вкъщи, от деца и съпрузи. Има заповед, който почувства каквото и да е неразположение да си остане вкъщи веднага. Не всеки го спази обаче. В момента нямаме нито един болен.

# 17 392
  • SF
Като вляза в кухнята да си правя кафе и чистачката идва да си говорим. Тя, милата, е зажадняла за контакти. Сяда близо до мен и започва да ме пита как съм (тя няма какво друго да ме пита)

# 17 393
Като вляза в кухнята да си правя кафе и чистачката идва да си говорим. Тя, милата, е зажадняла за контакти. Сяда близо до мен и започва да ме пита как съм (тя няма какво друго да ме пита)
Такива близки задушевни разговори избягвам....както и останалите колеги. Говорим служебно от разстояние.

# 17 394
Отоплението на климатик няма общо с разпространението на ковид. Това не е легионерската болест.
Хората на круизния кораб в Япония се бяха заразили през климатичната инсталация, обща за целия кораб. И тук съветваха да се изключат общите климатични инсталации.

# 17 395
  • пустинята Гоби
Е големи хора сте, не следите ли цифрите? Далеч от хора, а където няма как - маска.

Това, което ме спаси да не се разболея от колежката е че прозореца беше отворен много често. Сега се стопля времето - проветрявайте постоянно!

# 17 396
Нашата фирма е хоум офис вече почти година. 100% от служителите. Предполагам така е по-лесно и за шефовете, иначе сме над 100 човека в open space. Според чуто оттук-оттам поне за едно 25-30 човека съм чула да са го минали вече вируса. А със сигурност и повече има.
Не знам кога пак ще се съберем в офиса, вече ми се вижда мираж това.

# 17 397
Е големи хора сте, не следите ли цифрите? Далеч от хора, а където няма как - маска.

Това, което ме спаси да не се разболея от колежката е че прозореца беше отворен много често. Сега се стопля времето - проветрявайте постоянно!
И ние проветряваме често, понякога дори оставяхме прозореца пръст отворен през продължително време през деня. Това спаси колежката да не се разболее от мен и разбира се - дистанцията. На затворен прозорец в стаята имаме климатик, еми не го развъртя да зарази и нея.

# 17 398
  • SF
При нас не може да се отварят прозорците. Офисът е огромен. На три места има стъклени врати за отваряне, но са крайно недостатъчно.

# 17 399
Maya_alex, как разбраха, че е от климатичната инсталация? А не например от всички общи повърхности, които пипат - като парапети, копчета на асансьори, плотове по рецепции, дръжки на врати и т.н.? Или от това, че колкото и да е голям един круизен кораб, редовно има 5-6 хиляди човека на него и гъстотата на населението е като в Токио?

До момента не съм видял нито един сериозен източник, който да потвърждава, че ковид е въздушно-преносима болест в истинския смисъл на този термин. Това включва климатични инсталации. Счита се, че дори контактното заразяване НЕ е основно в тази пандемия. Най-големият проблем е близкият контакт между хората и (ненарочната) обмяна на всякакви секрети.

Няма абсолютно никаква причина да се психясват хората излишно и да се филмират и от климатици вече.

Общи условия

Активация на акаунт