Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 298 670
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 18 660
  • Другата България
Кристияна,
Ако позволяваш на такива коментари да ти влияят - недей да следиш темата.
Тя е много полезна, защото има много преболедували и боледуващи в момента, които споделят състояния и практики. Споделя се и лечение, но те останалите знаят, че аз съм много против да се назначава терапия тук, затова и не си го позволявам, мога да споделя аз какво пия и на мен какво е изписано, но не и да го препоръчвам.
Защото всичко е строго индивидуално, и зависи от отделния организъм.
Има и такива случаи като цитирания от теб, факт, момичетата го споделят защото се е случвало, някога, някъде, на някого. Но това също е индивидуално, не значи, че се случва на всеки, има и хора, които дори не са разбрали, че са го "минали", нито са се изследвали, нито са пили нещо, а после са с антитела.
Всичко е индивидуално, ти самата знаеш нормалното си състояние и всяка промяна в неблагоприятен аспект следва да те наведе на мисъл, че нещо се случва и да потърсиш веднага лекар. АКО се случи.
Не се затормозявай с имагинерни неща, те само вредят.

А, ето и Месечинка ти е казала същото.
Аз си чета, защото на мен това няма как да ми повлияе негативно, аз съм в ковид епидемията от миналия март и такива неща съм чула и видяла, и то не по ТВ, че трудно нещо тук може да ме бутне.
Само на човешката глупост не спирам да се дивя, не визирам никой от темата, по принцип говоря.

Последна редакция: нд, 14 мар 2021, 20:58 от Merri_An

# 18 661
Те, много под 47 години вече са само спомен от снимка...
Така ли? И колко много са всъщност?

# 18 662
Не са много, някъде четох подробно, че ако човек без придружаващи го кара тежко,то той най-вероятно има определени генетични мутации, които също не са толкова често срещани, обаче допринасят да се развие по-лошо. По-скоро са изключения.

# 18 663
Или се е борил излишно дълго без лекарства при необходимост от такива.

# 18 664
  • Plovdiv, Bulgaria
Честно казано не съм се притеснила нещо кой знае колко и вярвам, че изкарахме квото изкарахме, но все пак ми се ще да имам едно наум какво може да очаквам, евентуално.
Благодаря на всички за мненията!

# 18 665
Аз пак да питам - ако го караш леко, кога може да се очаква влошаване? Ако изобщо има такова де. Около мен няма хора карали го леко и после да са се влошили, затова питам.
Защо трябва да се очаква непременно влошаване?
И какво значи "леко"?
Леко може да е само със загуба на обоняние, може и да е с пълна картинка като мен, ама аз си казвам, че го карам леко и не позволявам някакви мисли за влошаване дори да ми минат през главата. Пия си химията, ям си тревата, утре ще ида на снимка, ако има пневмония ще увелича химията и се надявам да оцелея.
Недейте с негативна нагласа, мисленето е много важно в тези ситуации, ти ако постоянно очакваш да се влошиш, накрая от зор ще го направиш. Пък ако стане, ще действаш на момента, според самата ситуация.
Каква трева ядеш? Защо ще ходиш на снимка? Търсих назад да прочета как е минало при теб, затова питам. Аз също искам да си направя снимка, но ми казват, че няма смисъл сега.

Ми от коментари като този "Често ковид протича леко в началото, а после се влошава и се оказва, че се е стигнало до пневмония. Бая народ се докара до болницата така" с такова впечатление оставам. Не мисля, че ще има влошаване, поне се надявам да няма и каквото беше, да сме го минали. Описах как е при нас малко по-рано днес, за мен е леко, поне от това, което е било при други.
Кое е началото? Как е при вас? Колко дни сте вече с Ковид.

# 18 666
  • Burgas
Здравейте. Съпругът ми беше с положителен PCR-тест декември месец. Аз и детето не проявихме никакви симптоми. Но искам сега да си направя тест за антитела. Може ли да ме насочите кой от всичките тестове ще е най-подходящ и най-точен за да разбера дали съм  го преболедувала и дали имам антитела?

# 18 667
Здравейте! Мери, би ли споделила все пак терапията си? Полезно е, си мисля, просто за обмяна на опит. Преди седмица бях питала тук, в темата дали има някой, на когото са изписали сега Изопринозин, като противовирусно, но за съжаление никой не ми отговори! В аптеката до нас са ми близки и ми казаха, че напоследък все повече хора идват с рецепти за Ивермектин. Някой от вас приема ли го и с какъв ефект? Благодаря предварително!

# 18 668
Кашляла съм повече от 3 месеца след друг вирус преди години, ми нищо не можеш да направиш. Накрая тъкмо си мислиш, че цял живот няма да спреш, и то спира. Не е някакъв “корона специалитет”.
Ти защо не спреш да пишеш за неща от които не разбираш? Изобщо, защо пишеш в тази тема? За да спамиш?

# 18 669
А някой има ли периодични влошавания в носоглътката месеци след прекаран Ковид?
При баща ми се появява такова нещо.
При мен също почти всяка седмица задна хрема, втрисане и дращене в гърлото. Започвам да пия геломиртол няколко дена и ми минава.

# 18 670
  • София
При мен е същото.

# 18 671
  • Варна
И при мен без втрисането. Но дразнене в носоглътката доста често, появява се, изчезва, пак се появява и така цяла зима. Не знам има ли връзка с Ковид или не.

# 18 672
Дали не е някоя бактерия.

# 18 673
При мен е слабо място, но никога не е било толкова често, а да речем 3-4 пъти на зима.
Да, и затова почнах да се съмнявам и следващия път, като ходя в лаборатория, ще си пусна и секрет.
Подозирах млечни и ги махнах, но никаква полза.

# 18 674
Понеже тук има някои, които твърдят, че за втори път карат КОВИД, да кажа, че е съвсем реалистично.
Дъщерята на колежката го кара по едно и също време с мен, ноември, после и майка ѝ.
Сега дъщерята пак е с положителен тест и без обоняние.
А беше се оправила напълно.
Не е лонг КОВИД.

Общи условия

Активация на акаунт