Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 297 019
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 18 780
  • Другата България
Златна,
Как устиска бе жена до сатурация 75. Аз със 89 бях такъв парцал...
Нали все говорят да се звемат мерки на време....
Охх, бързичко да се оправяш Hug
Инат голям, какво да ви кажа. Като си стоя, общо взето ми е ок. Но тръгна ли да ставам... Е, предадох се.
А тези 15 дни вкъщи имаше ли терапия?
Изобщо ли не се повлия от нея?
Всичко ще е наред, само спокойно.

# 18 781
  • София
Цял ден ме драска гърлото,меря си сега температурата 37*2.Пих един детски Тайлол.Личния не вдига.Исках да го питам дали да почвам Авирон.Вие какво ще кажете?

# 18 782
Почвай.
При мен така започна.

# 18 783
3 месеца и половина след прекаран Ковид аз уж леко- с температура под 38 градуса около 10- тина дни, покашлях от гърлото и болки в гърба, ММ безсимптомно, с астма е и си кашляше като асматик. Днес направихме скенер, защото мен все още ме боли гърба и продължавам да се потя много, и се оказа, че и двамата сме карали атипична пневмония и в момента е в резорбция.
Имаме остатъчни огнища тип матово стъкло. В понеделник сме на пулмолог да видим какво ще каже. Позната лекарка ни каза, че дроба се чистел по- бавно и не се налагало лечение вече. Аз изпих 3 антибиотика, две снимки имам, на които нищо не се виждаше, а ММ нищо не е пил, нито снимка е правил, изненадахме се като излезе с антитела. Та тоя Ковид е голяма работа...

Самоцитирах се, за да припомня. Та днес бяхме на пулмолог. Без преглед, само гледа резултатите от скенера и кръвните, които бяхме правили преди 2 месеца и на мен изписа Колхицин по схема за 3седмици, Волтарен за болките в гърба и Герикапс за разкош. Уж нищо ми нямало вече, това били остатъчни огнища, които се чистели с месеци, пък нека изпишем нещо. За перикардния излив установен от кардиолог преди месец пих 2седмици Медрол по схема и сега от скенера пише, че липсва перикарден излив. А този Колхицин пише, че е за излив. Обърках се вече. На ММ, който е с астма и на Серетид, нищо не изписа. Но и той от нищо не се оплаква.
Някой да се е лекувал с Колхицин?
Благодарим за отговора аз съм със същата  симптоматика и на 20 съм на контролен ще споделя. пиите нещо от бабините  може и да се изнамери лек

# 18 784
Осцилококцинум. Може да ме оплюете сега, ама със сигурност няма да навреди на никого.

# 18 785
Някакъв лекар даваха мин.седмица, карал е вируса, каза че за него след 6 месеца трябва да се ваксинират преболедувалите го. За себе си каза че е взел такова решение.
Мотиви не помня, сутринта по нова го даваха.
И аз така съм решила за себе си, дано не греша, но ще пропусна ваксинирането в работата и не знам после къде ще се ваксинирам...
Има само две причини за отлагане на ваксината при преболедувал (CDC и WHO) - 90 дни след лечение с плазма и да има за по-рискови групи. Щях да се ваксинирам днес ако не се бяха объркали нещата. Изкарах го в началото на февруари. Има и изследвания, които вървят в момента с хипотеза, че еднократна доза ваксина при long covid подобрява състоянието.

# 18 786
Златна,
Инат голям, какво да ви кажа. Като си стоя, общо взето ми е ок. Но тръгна ли да ставам... Е, предадох се.
Антибиотик 2 вида по 6 дни, дексаметазона 2на 1, фраксипарин, обичайните витамини. Първите 7-8 дни бях без грам оплакване, след това изведнъж ме смаза.

# 18 787
Скрит текст:
Някакъв лекар даваха мин.седмица, карал е вируса, каза че за него след 6 месеца трябва да се ваксинират преболедувалите го. За себе си каза че е взел такова решение.
И аз така съм решила за себе си, дано не греша, но ще пропусна ваксинирането в работата и не знам после къде ще се ваксинирам...
Има само две причини за отлагане на ваксината при преболедувал (CDC и WHO) - 90 дни след лечение с плазма и да има за по-рискови групи. Щях да се ваксинирам днес ако не се бяха объркали нещата. Изкарах го в началото на февруари. Има и изследвания, които вървят в момента с хипотеза, че еднократна доза ваксина при long covid подобрява състоянието.
[/quote]
Според кой има само 2 причини? Wink

# 18 788
Здравейте! По предписание от ЛЛ, на 7-я ден е включен Дексметазон към съществуващия прием на имуностимулатор (Изопринозин в случая, който е започнат при първите симптоми). Възможна ли е такава комбинация или пациентът не е разбрал, че трябва да спре приема на изопринозина?
То е ясно, че утре ще се звъни на ЛЛ за доуточняване, но поне да не го мисля до тогава.

Желая бързо оздравяване и възстановяване на болните!

# 18 789
Скрит текст:
Според кой има само 2 причини? Wink
[/quote]

Написал съм - CDC и WHO.
https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/faq.html

# 18 790
Благодаря! Дано не са пристрастни... Simple Smile

# 18 791
  • Другата България
Скрит текст:
Златна,
Антибиотик 2 вида по 6 дни, дексаметазона 2на 1, фраксипарин, обичайните витамини. Първите 7-8 дни бях без грам оплакване, след това изведнъж ме смаза.
Добре де, аз явно нещо не мога да схвана.
Значи ако ти е досадно и не ти е добре, изобщо не ми отговаряй, а си почивай.
Но защо по ягодите без "грам оплакване" /явно само въз основа на тест/ се назначава това цялото лечение?
Витамините ясно, фраксипарина също, ама дексата и единия антибиотик?
Щото явно втория е назначен след първия, или успоредно и двата?
Противовирусно нещо взимаше ли?
Мен ме смаза съвсем в началото, да се надявам да не ме "маже" повече, но ме заинтригува историята ти.
Още веднъж казвам, ако на ти е ок, почивай, ние сме тук, когато можеш, тогава пиши.
И пак казвам - всичко ще е наред, само няма да се притесняваш излишно.
А ако ти се пише утре или там когато можеш, разкажи и в болницата какво ти прилагат като терапия.

# 18 792
Има ли някой, който го е изкарал и си е поставил ваксина вече? Изкарах коронаворуса края на октомври, началото на ноември. При направен тест средата на ноември имах доста антитела. Сега обаче ми звъннаха, че утре ще имам възможност да се ваксинирам. Незнам какво да правя. Няма да имам време да си пусна тест за антитела, а пък мнението на лекарите е в двете крайности.
Баща ми го кара края на ноември, началото на декември. Преди около месец сложи Модерна. Преди това изследвахме антителата в Рамус и бяха около 1100.  4 седмици след първата доза ваксина бяха 30 000. Втората доза я отказа.
Според мен можеше да изчака, но е дебела глава.
Аз бих си пуснала антитела първо. Ако ги пуснеш утре сутрин в Рамус, до обяд ще излязат.

Последна редакция: пн, 15 мар 2021, 22:33 от Дъждец

# 18 793
Здравейте! По предписание от ЛЛ, на 7-я ден е включен Дексметазон към съществуващия прием на имуностимулатор (Изопринозин в случая, който е започнат при първите симптоми). Възможна ли е такава комбинация или пациентът не е разбрал, че трябва да спре приема на изопринозина?
То е ясно, че утре ще се звъни на ЛЛ за доуточняване, но поне да не го мисля до тогава.

Желая бързо оздравяване и възстановяване на болните!
Изопринозина е имуномодулатор и същевременно е с директен антивирусен ефект, т.е. 2 в 1 е. Дексаметазона е кортикостероид и като такъв е мощен противовъзпалителен медикамент. Т.е. двете лекарства са коренно различни и да, съчетават се.
На приятел на моя син, на 30 години е, днес след диагноза двустранна ковид пневмония са изписали 2 антибиотика едновременно, Медрол (след 8 дни прием на Дексаметазон) и Колхицин. Не са го взели в болница само защото бил със сатурация 98, защото бил млад и няма места вече по болниците в Бургас. Иначе за мен е недопустимо с двустранна пневмония да се лекува човек в къщи, дори и да е млад!

Последна редакция: пн, 15 мар 2021, 22:39 от villi_09

# 18 794
  • София
Изопринозин може ли да се започне при първи симптоми?Той не беше ли по някаква схема?

Общи условия

Активация на акаунт