Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 294 725
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 19 155
Обади се на личния лекар, подсигури друг да я наглежда, телефони на частна линейка( за всеки случай), да пие витамин Д, не Ц, цинк, селен, ако не са й противопоказни. В краен случай търси телефони на патронаж и доброволци.

# 19 156
Освен нещо противовирусно да започне, въпреки че не е доказано доколко вършат работа при ковид. Едни харесват Авирон, други друго...

За ваксините аз си казвам просто мнението. Но не мога, нито имам право да настоявам някой друг да се ваксинира или не. Всеки сам трябва да си реши.
Имам антиваксърски настроени приятелки. И сега какво? Да се изпокараме заради това ли? Просто не обсъждаме темата и всяка постъпва както намери за правилно.
То и аз, която исках толкова да се ваксинирам, се оказа че ще трябва да изчакам. Rolling Eyes

# 19 157
Обади се на личния лекар, подсигури друг да я наглежда, телефони на частна линейка( за всеки случай), да пие витамин Д, не Ц, цинк, селен, ако не са й противопоказни. В краен случай търси телефони на патронаж и доброволци.
В почти всички градове у нас има социален патронаж. Би трябвало в мрежата да има телефоните им.

# 19 158
На 61 е човекът. С Астра Зенека се е ваксинирал. Буквално 1-2 дена след това се е почувствал зле. След още два дена са го вкарали в болница и точно седмица след това почина.

Значи е починал от КОВИД.
Което е коренно различно от първия ви пост, в който твърдите, че веднага след ваксината е починал.
Не искам да внасям излишна паника,но туко що на майка ми и казаха,че един нейн колега е починал и то точно след ваксиниране.

А то е станало след 10 дни.
Точно след, значи там, на място, след поставянето.
След 10 дни не е точно след.

Много подвеждащ и манипулативен пост.

# 19 159
  • в кукувиче гнездо
Хубаво е да се прави разлика - след като си ваксиниран, то задължително ще умреш след поставяне на ваксината. Не заради нея. Няма да умрат след ваксина само тия, които няма да си я сложат. Егати спекулациите, егати чудото.

# 19 160
До колкото знам температура, отпадналост и задух. Вкус и мирис е имал.
Да, бил е + тест за Ковид.

Добре бе как може? Значи положителен тест за ковид, симптоми, задух, 1 седмица в болница и т.н. Вие игнорирате всичко това и понеже човекът 2 дни преди това се е ваксинирал вие решавате за нужно да споделите, за да имало гласност, защото това бил "поредния случай".
Давате ли си сметка от тази фалшива паника колко хора могат да загинат? Спрете се.

Последна редакция: чт, 18 мар 2021, 14:03 от LillyM

# 19 161
Аз идвам да ви оставя едно интервю с вирусолог, в което жената обяснява доста ясно и разбрано кога се говори за реинфекция от Ковид
https://www.actualno.com/healthy/nauchni-istini-sreshtu-mitove-z … mMgS6HOjJzZqneJEQ

# 19 162
  • Другата България
Хайде ако може без излишен драматизъм и тук, за "загиването от фалшивата паника" имам предвид.
Ако се загиваше от наистина фалшива паника, то половината от четящите съседната тема, в която определени хора публикуват само черни статистики 24/7, прогнози се правят как Арена Армеец ще се превърне в най-голямото ковид отделение....някога, "черни" след "черни" новини валят и т.н., трябваше досега да са загинали.
Разбираема е личната заинтересованост /или незаинтересованост/ към ваксинацията на всеки един, и не е нужно постоянно едни и същи хора да репликират останалите, когато изразят някакво различно от тяхното мнение.
В случая потребителката пресоли манджата, факт, ама пък чак да се "загине от фалшива паника"........

# 19 163
Стига сте нападали момичето. Тук пък как всички знаете, че от Ковид е починал човека. Все пак два дни след ваксина да се почувства зле си е притеснително. Ако беше баща ви или майка ви, така ли ще твърдите , че е ковид и нищо свързано с ваксината.
То излиза, че всички такива случаи трябва да ги крием, защото не може по никакъв начин да е от ваксина.
И темата се превърна в За и Против ваксината, никой не забеляза моят въпрос на задната страница, в желание да защитавате  ваксината. Тази тема е за сблъскахте ли се с коронавируса.

# 19 164
На 61 е човекът. С Астра Зенека се е ваксинирал. Буквално 1-2 дена след това се е почувствал зле. След още два дена са го вкарали в болница и точно седмица след това почина.

Значи е починал от КОВИД.
Което е коренно различно от първия ви пост, в който твърдите, че веднага след ваксината е починал.
Не искам да внасям излишна паника,но туко що на майка ми и казаха,че един нейн колега е починал и то точно след ваксиниране.

А то е станало след 10 дни.
Точно след, значи там, на място, след поставянето.
След 10 дни не е точно след.

Много подвеждащ и манипулативен пост.
Не знам точно какво съдържа ваксината, но се чува официално за случаи седмица след ваксина със симптоми подобни на усложенията при ковид и е правилно да се провери.  Доколкото знам АЗ съдържа фрагмент с шипчестия протеин. Дали той може да разболява, нямам представа, но ако се вкарва част от вируса директно в тялото, тъкмо седмица му трябва (прескача предварителната фаза с носоглътката). Също дали тестовете не отчитат наличието на тези фрагменти? https://www.standartnews.com/zarazata/koi-sa-taynite-orzhiya-na- … -k-19-446398.html

Последна редакция: чт, 18 мар 2021, 14:27 от Sparkles

# 19 165
  • София
А защо след положителен тест за Ковид се ваксинира? Защо не изчакаха да премине болестта и тогава да действат с ваксината?

# 19 166
Мери, тя имаше предвид, че много хора ще се откажат от ваксина, а не че ще умрат от страх, от прочетеното.
А отказ от ваксина е рисково.

А защо след положителен тест за Ковид се ваксинира? Защо не изчакаха да премине болестта и тогава да действат с ваксината?

Той не е знаел, че е заразен.
След симптомите и при прием в болница е правен тест.

# 19 167
Такива случаи не се крият, а се докладват в ИАЛ.
И да истерията около ваксината на АЗ със сигурност ще коства животи. Виждали сме го и преди.

# 19 168
  • Другата България
Надали човек, който знае, че е положителен, ще иде да се ваксинира.
За мен, аз съм го писала и друг път, онова масово юрване на куцо и сакато по зелените коридори като все едно света свършва, доведе до спомагане на заразяването. По онези опашки е имало и болни, и контактни, и заразени без да знаят, и всякакви. Уж дистанция, уж маски, уж....ето на. Но не обвинявам хората, те не са виновни, другаде са причините, но сега плащат именно обикновените хора.....
Мери, тя имаше предвид, че много хора ще се откажат от ваксина, а не че ще умрат от страх, от прочетеното.
Скрит текст:
А отказ от ваксина е рисково.
Не искам да превръщам поне аз и тази тема в такава за ваксините, тя е за друго, не за "за" и "против" тях.
Но и друг път съм ти казвала, щото знам, че ще разбереш - няма как, наистина няма как ти или аз, или Пена, или Стояна да знаем кое е рисково или не за останалите хора. Можем да вземаме решение и да имаме преценка само за нас самите. Недопустимо е да се бъркаме в избора на останалите, който избор следва да е осъзнат и продиктуван от различни причини, взети от самия индивид в частност. Това постоянно намилане как чуждите избори са грешни, защото са "рискови или неправилни" нито помага, нито е по темата.

# 19 169
  • пустинята Гоби
Специално върху момичето се изля възмущение заради начина на поднасяна на информация. Беше ужасно неподходящо написаното от нея и не на място.

Общи условия

Активация на акаунт