Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 293 427
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 19 275
Роси 79, моя позната е ходила болна от Ковид да се снима в местното ДКЦ без никакво обаждане, час или др. Направо си се е изтресла там. Имало е и други болни от същото. Просто споделям как постъпват другите. Не са чакали да им изтече карантината, подходили да егоистично, но  момента явно всеки гледа само себе си. Направете го и вие.
Вие нормална ли сте? Това може да коства нечий живот. Не мога да повярвам просто, че има не само хора, които го правят, но и такива, които съветват това да се прави.
Айде малко по-спокойно. Аз не съм болна и не съм заразявала никого. Предупреждавам, че масово се посещават лаборатории и рентгени от болни хора. Не ви ли се струва ненормално едни да се развяват където им скимне, други да се свиват в дома си и да не смеят да се покажат? На мен лично ми се струва несправедливо. И като няма ред в държавата, всеки да си прави каквото намери за добре. Защо рестрикциите да са само за някои?

# 19 276
  • София
След многократно звънене успях да се свържа с регистратура на едната поликлиника, казаха ми да отида в понеделник между 14 и 15 часа за снимка и изследвания. А дотогава ще се моля всичко да е наред с мен.
Благодаря ви, момичета, за съпричастността към мен, оценявам това!

Много разумно, радвам се, че сте намерили все пак начин. Доколкото разбирам, в понеделник правите 1 седмица от появата на симптомите, това е нормален интервал за снимка, ако няма някаква спешна ситуация, така че не се притеснявайте излишно. Опитайте се да дадете почивка не само на тялото, но и на ума до понеделник Simple Smile

# 19 277
  • София
Вие от къде знаете тези хора дали не са били в зелен коридор?

# 19 278
Вие от къде знаете тези хора дали не са били в зелен коридор?
Ха..ха...от поста..как от къде.
"Роси 79, моя позната е ходила болна от Ковид да се снима в местното ДКЦ без никакво обаждане, час или др. Направо си се е изтресла там"
Сега ако може да заложим , дали пък случайно точно в това ДКЦ, точно в този ден не са отворили коридор"

# 19 279
Ако въпросът е към мен - от лаборантите в рентгена. Нямат зелен коридор просто. Което си е техен пропуск - смесват потоците. Според тях, трябва като изтече карантината да се ходи на рентген. Според ЛЛ  издал направлението, изследването трябва да се направи незабавно поради клиничната картина. Аз бих използвала зелените коридори на големите болници, но там се плаща и не всеки може да си го позволи.
И ако мога да помоля да се въздържате от хейт и непристоен език, не сме на пазара.

# 19 280
  • София
Ако въпросът е към мен - от лаборантите в рентгена. Нямат зелен коридор просто. Което си е техен пропуск - смесват потоците. Според тях, трябва като изтече карантината да се ходи на рентген. Според ЛЛ  издал направлението, изследването трябва да се направи незабавно поради клиничната картина. Аз бих използвала зелените коридори на големите болници, но там се плаща и не всеки може да си го позволи.

Ами кажете я тая болница и да се пусне едно оплакване... Как така няма? РЗИ веднага ще ги посети, за да им изясни много неща на рентгена, защото те явно са ги позабравили.

# 19 281
Не бъдете толкова крайни за приема на АБ и не ги анатемосвайте.
За стотен път ще напиша, че колежка си отиде на 53, много преди КОВИД, но пак от пневмония. Заради непиене на АБ, понеже било вирус. Дали грип или не, тогава тестове нямаше. Но кара на разни прахчета, от рода на Фервекс и подобни за Т, докато изведнъж се оказа с пневмония, белодробен оток и невъзможност да бъде спасена.
А и тази прословута резистентност не е толкова лесна.
Иначе аз трябва да съм най-резистентна и никакъв АБ да не ми действа.
Моето дете също направи тежък гърч и стигна до пневмония, поради нежеланието на ЛЛ да изпише АБ.

# 19 282
Имате ли някакви наблюдения за гастро симптоми при британския вариант? Въобще ли липсват такива?

# 19 283
  • Там,където се събуждам щастлива.
Канела, моите съболезнования.

При майка ми Ковид също така вдигна захарта. Тя дори не чувстваше, че имаше нещо. Проблеми няма по принцип със захар. Спаси я, че беше в този момент в болницата. Коварно става изведнъж.

Знам колко ти е тежко, защото си далеч и баща ти е имал тази позиция по отношение на лечение. И аз бях така през януари, въпреки че при моят баща така и не се разбра дали Ковид изигра роля. За съжаление, той е имал кошмарно преживяване в болницата една седмица преди да почине и това доведе до някои негови решения. Важното е да приемаме решенията на родителите ни и да не се обвиняваме.

Голяма прегръдка.

Имате ли някакви наблюдения за гастро симптоми при британския вариант? Въобще ли липсват такива?

Мм имаше проблеми. Диария. Все още не се е нормализирало.

Последна редакция: пт, 19 мар 2021, 15:27 от Kalinka

# 19 284
  • Другата България
Скрит текст:
Kanela, моите съболезнования! Стискам палци майка ти да се оправи бързо!
Rosi79, виждам, че не сте в София, иначе веднага щях да ви посъветвам къде да отидете. Личната не иска ли да ви даде направление за рентген? Потърсете ковид коридор за скенер ( КАТ) към някоя болница, или в краен случай можете да минете през дежурен ковид кабинет, откъдето да ви пратят на снимка.  
А безумното изказване, че ще ви падне имунитетът от рентгеново изследване, направо не знам как да коментирам. Да, има някаква минимална доза облъчване, но трябва да минете незнамсиколко пъти на рентген в кратък период от време, за да представлява някаква потенциална вреда.
Личната каза, че не може да ми даде направление за рентген. Няма проблем, аз ще си го платя, за здравето не се скъпя. Въпросът е да има къде.
milittana, не искам да излагам на риск от зараза други хора, не е редно. Лошото е, че лекарите са оставили хората да се спасяват сами и те в отчаянието си прибягват до подобни стъпки. Ето и примера с лекаря от едната поликлиника, който ми каза, че рентгена е вреден. Все едно ми каза: Гледай си работата, не ме е грижа за теб!
След многократно звънене успях да се свържа с регистратура на едната поликлиника, казаха ми да отида в понеделник между 14 и 15 часа за снимка и изследвания. А дотогава ще се моля всичко да е наред с мен.
Благодаря ви, момичета, за съпричастността към мен, оценявам това!
Точно така се прави.
Ето, че когато човек иска, и е загрижен И за останалите наистина, а не гледа само собствения си ....заден номер, нещата се случват. Ама то не е едно и също на теория тук да хулиш цялото кралско воинство, и всички да са "черни", защото не мислят като теб, а на практика когато се наложи да правиш точно обратното на това, което пишеш тук, че и като добра практика да го демонстрираш.
Когато отидох аз, освен, че в рентгена знаеха и нямаше хора, лаборантката се беше облякла в скафандър, а след мен се дезинфекцира и рентгена, и коридора. Естествено, че не стои в скафандъра цял ден жената. Затова се казват нещата, затова е и измислен някакъв ред, който следва да се спазва.

# 19 285
Това е похвално.

Когато се обаждах аз в рентгена, за да попитам може ли майка ми да отиде за снимка, изрично казах че е със съмтения за ковид. Попитах коридор нещо, има ли, как стават нещата, кога да дойде...жената каза че може да дойде по всяко време. Става дума за рентгена в МБАЛ-а ни.

В този случай вина нито аз, нито майка, смятам имаме.

Питали сме. Предупредили сме. С грижа за околните.

# 19 286
  • Другата България
Във всяка професия и на много места има И хора, които по една или друга причина не си вършат работата както трябва, половинчато, през пръсти и т.н.
Това не е само в медицинските заведения.
Следва ли заради безотговорността или недоглеждането на едни, да си изпатят и да са ощетени всички?
Нормално ли е само защото на Пена в Горно Нанадолнище не са обърнали внимание както подобава и трябва, да категоризираме всички заведения и медици под един знаменател, защото "всички са маскари", и да правим каквото на нас ни е удобно, без да помислим за тях? И после да се вайкаме, че няма кой да ни обслужи, защото персонала е заразен и си е вкъщи?
Въпросите ми са риторични, и говоря по принцип.
Това е схващане на много хора, които иначе искат, изискват, държат с тях да се отнасят добре и си знаят правата, но за съжаление не и задълженията. А в общество не се живее по този начин.

# 19 287
Аз казвам при нас как беше организирано. Тогава.
Не съм квалифицирала никого, още по-малко като маскари. Rolling Eyes

Да не обобщавате казвам, най-вече да не обвинявате, защото понякога такива са фактите.

# 19 288
Да, мой познат, не е ясно с какъв точно вариант. Гадене, повръщане, усещане че му гори огън стомаха.

# 19 289
Трябва да сме съвестни, това е единствения начин. Ето, на моя близка приятелка свекърва й е дала положителен - заразила се е от жената, която я гледа (трудно подвижна е). Другата дама била доста набожна и вярвала, че ще се опази с вярата си - сега е с пневмония и кой знае колко народ е заразила, не носила маски- нищо. Мой съсед ми се обади в неделя да ми иска гайковерт да оправи вратата на входа, че бил под карантина и нямало какво да прави - болен. На служител на свекър ми и брат му, и жена му починали миналата седмица, сестрата на жена му бере душа в болницата, знам за още 2-ма възрастни родители на моя позната и те в същото положение. С възрастните е мазало... не може да си позволим да сме небрежни и егоисти.

Общи условия

Активация на акаунт