Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 293 490
  • 50 335
  •   3
Отговори
# 19 260
  • Другата България
Едната от колежките ми се е влошила, точно на 8-ми ден от първи симптоми и на 5-ти от теста.
На антибиотик е от ден първи, няколко дни без температура, и нощес е изгоряла, и задух.....

# 19 261
  • Варна
Което отново повдига въпроса за чий точно изписват антибиотик от ден първи... Тогава все още не може да се говори за бактериално усложнение, а видно е, че превантивния АБ не означава, че такова няма да се появи, особено пък що се отнася до ковидната пневмония.

# 19 262
  • Варна
Здравейте! За съжаление и аз пиша в тази тема 🙁 След преглед днес и направен PCR тест, съм с доказан Ковид. В понеделник вдигнах лека температура, а аз не вдигам често. Болеше ме и глава от няколко дни, отделно ме дразнеше гърлото и ми беше запушен носа. Заради всичко това реших да си направя антигенен тест в лаборатория, но беше отрицателен. Във вторник нямах температура, а и гърлото си го чувствах добре. В сряда привечер отново вдигнах температура, невисока -37,3. Но почнах да усещам и стягане и болки в гърдите. Лекарката ми каза, че са ми чисти гърдите на слушане, а и сатурацията ми е в норма. Изписа ми Левокса, аспирин протект, ериус, цинк и селен, и пробиотици. Притеснявам се,че не са ми направили рентгенова снимка и да не се окаже пневмония 🙁Заради тези болки и стягане в гърдите.
Много съм се шашнала, мъжът ми ми се кара чак. И като капак на всичко от тази вечер започнаха много да ме болят мускулите по цялото тяло. Но разбирам, че това е нормално за вируса.
Споделих, надявайки се малко да ми олекне, но май съм прекалено страхлива  и ми е трудна да овладея това 🙁
Пожелавам на всички болни да преодолеят леко тази гад!

Ако толкова се притесняваш за стягането в гърдите си плати една рентгенова снимка и не чакай на личния лекар... Но щом гърдите са чисти може би заради това не я назначават.
Не знам вече как да си направя снимка, след като съм в карантина. Звънях и успях да се свържа с РЗИ, за да ми дадат зелен коридор да изляза, но от там ми казаха, че първо трябва да имам записан час някъде за снимка и изследвания, и след това за звънна на РЗИ. Е, да, обаче в която и поликлиника да се обадя за час, или не вдигат телефон, или ми отказват. От едно място даже ми казаха, че снимката сваляла още повече имунитета и не е толкова безвредна. Да съм изчакала да ми изтече карантината и тогава да си направя снимка ☹️. Сигурно наистина е вредна снимката, но и ако има нещо, би трябвало да се види и аз предпочитам да си направя, за да съм спокойна.
Нямам думи просто и ми е много притеснено, не знам какво да направя 🙁

# 19 263
  • Другата България
Да, точно това е реда.
Моята ОПЛ беше записала час на рентгена в ДКЦ-то, беше занесла там и направлението.
Тогава се обадих на РЗИ, за да им кажа кога ще изляза, сама се закарах.

# 19 264
Благодаря за съболезнованията момичета!
Първият позитивен тест в семейството е от 4.03, мама досега нямаше признаци, но снощи е вдигнала Т 38.4. Може от стреса покрай погребението да й е паднал имунитета и затова... Пие изписан АБ заради видени на рентген следи от ковид, но личната не харесала качеството и мнението под рентгена, не му вярва и препоръчва преглед при пулмолог в Стара Загора. Може ли да ми препоръчате някой или да пусна отделна тема?

# 19 265
Здравейте! За съжаление и аз пиша в тази тема 🙁 След преглед днес и направен PCR тест, съм с доказан Ковид. В понеделник вдигнах лека температура, а аз не вдигам често. Болеше ме и глава от няколко дни, отделно ме дразнеше гърлото и ми беше запушен носа. Заради всичко това реших да си направя антигенен тест в лаборатория, но беше отрицателен. Във вторник нямах температура, а и гърлото си го чувствах добре. В сряда привечер отново вдигнах температура, невисока -37,3. Но почнах да усещам и стягане и болки в гърдите. Лекарката ми каза, че са ми чисти гърдите на слушане, а и сатурацията ми е в норма. Изписа ми Левокса, аспирин протект, ериус, цинк и селен, и пробиотици. Притеснявам се,че не са ми направили рентгенова снимка и да не се окаже пневмония 🙁Заради тези болки и стягане в гърдите.
Много съм се шашнала, мъжът ми ми се кара чак. И като капак на всичко от тази вечер започнаха много да ме болят мускулите по цялото тяло. Но разбирам, че това е нормално за вируса.
Споделих, надявайки се малко да ми олекне, но май съм прекалено страхлива  и ми е трудна да овладея това 🙁

Ако толкова се притесняваш за стягането в гърдите си плати една рентгенова снимка и не чакай на личния лекар... Но щом гърдите са чисти може би заради това не я назначават.
Не знам вече как да си направя снимка, след като съм в карантина. Звънях и успях да се свържа с РЗИ, за да ми дадат зелен коридор да изляза, но от там ми казаха, че първо трябва да имам записан час някъде за снимка и изследвания, и след това за звънна на РЗИ. Е, да, обаче в която и поликлиника да се обадя за час, или не вдигат телефон, или ми отказват. От едно място даже ми казаха, че снимката сваляла още повече имунитета и не е толкова безвредна. Да съм изчакала да ми изтече карантината и тогава да си направя снимка ☹️. Сигурно наистина е вредна снимката, но и ако има нещо, би трябвало да се види и аз предпочитам да си направя, за да съм спокойна.
Във форума има търсачка която ще ви отговори на повечето въпроси.
Вашето районно управление следи за спазването на карантината. РЗИ ви подава разписание.
Разбира се ,че трябва да имате записан час някъде - къде ще се мотаете без такъв.
Няма идея дали изобщо има поликлиника с коридор за Ковид. Това значи ,че трябва всичко да се дезинфекцира след ковид болните и целият ренген да се затвори за определено време.
Това се случва в частните болници. В Софиямед ходихме два пъти по време на нашата карантина. И двата ни часа бяха след 18,30. В двора на болницата бяхме 3 коли, а в ренгена 5 човека.
Това със снимката и имунитета - не знам как да го коментирам - ако ви го е казало медицинско лице е хубаво да си изхвърли дипломата. Или са ви го казали за да не разнасяте заразата при тях.

# 19 266
Което отново повдига въпроса за чий точно изписват антибиотик от ден първи... Тогава все още не може да се говори за бактериално усложнение, а видно е, че превантивния АБ не означава, че такова няма да се появи, особено пък що се отнася до ковидната пневмония.
Това е начина на лекуване в България, нямам представа защо е така, интересувала съм се какво изписват в западни държави, обикновено няма АБ в началото... аз лично симпатизирам на този подход, но всеки сам решава за себе си. Лошото е, че после резистентността ще бъде за всички. Преди години чаках в кабинета на педиатъра докато ми напише здравните карти на децата за училище. Минаха 3-4 пациента през това време, кой с хрема, кой с температура, кой гърло. Всички бяха първични прегледи, всички излязоха с антибиотик, всички без дадени изследвания... много отдавна съм спряла да ходя при нея освен за ваксини и здравни карти. Имам допълнително здравно за децата и дори и за направления не я търся. Но хората повечето не са така и биват лекувани по този начин.

# 19 267

Звъннах на РЗИ, точно така ми казаха - че трябва да е със записан час. Обаче в мед.център ми казаха, че са без часове. Директно отидох с личен транспорт, в РЗИ дори не ме питаха за имена, та да проверят какво се случва. Не чакайте, действайте.

# 19 268
  • София
Rosi79, виждам, че не сте в София, иначе веднага щях да ви посъветвам къде да отидете. Личната не иска ли да ви даде направление за рентген? Потърсете ковид коридор за скенер ( КАТ) към някоя болница, или в краен случай можете да минете през дежурен ковид кабинет, откъдето да ви пратят на снимка. 
А безумното изказване, че ще ви падне имунитетът от рентгеново изследване, направо не знам как да коментирам. Да, има някаква минимална доза облъчване, но трябва да минете незнамсиколко пъти на рентген в кратък период от време, за да представлява някаква потенциална вреда.

# 19 269
  • София

Рентгеновото изследване не сваля имунитета Grinning Това са пълни глупости. Обадете се в друга болница и обяснете ситуацията и нека ви запишат час в техните зелени коридори и после си звъннете в РЗИ. Звъннете в СВ. Марина виждам, че сте от Варна.

Само да добавя Ковид е по-опасен от една рентгенова снимка Simple Smile Може медицинското лице да си скъса дипломата щом смята, че 1 рентгенова снимка може да ви повлияе на здравето толкова.

Последна редакция: пт, 19 мар 2021, 13:59 от I.R.

# 19 270
Бих пуснала и сигнал срещу това медицинско лице, от съответното лечебно заведение, което си е позволило такава глупост да изкаже на човек в беда.  Бързо оздравяване на потребителката, едва ли и е до това точно сега, но е скандално.

# 19 271
Роси 79, моя позната е ходила болна от Ковид да се снима в местното ДКЦ без никакво обаждане, час или др. Направо си се е изтресла там. Имало е и други болни от същото. Просто споделям как постъпват другите. Не са чакали да им изтече карантината, подходили да егоистично, но  момента явно всеки гледа само себе си. Направете го и вие.

# 19 272
Роси 79, моя позната е ходила болна от Ковид да се снима в местното ДКЦ без никакво обаждане, час или др. Направо си се е изтресла там. Имало е и други болни от същото. Просто споделям как постъпват другите. Не са чакали да им изтече карантината, подходили да егоистично, но  момента явно всеки гледа само себе си. Направете го и вие.
Това пък е страхотно решение. Да заразим всички работещи в ренгена…..уникално просто.
При Ковид коридора целият персонал беше със защитно облекло. На дали така си ходи по цял ден.

# 19 273
  • в кукувиче гнездо
Вие нормална ли сте? Това може да коства нечий живот. Не мога да повярвам просто, че има не само хора, които го правят, но и такива, които съветват това да се прави.

# 19 274
  • Варна
Kanela, моите съболезнования! Стискам палци майка ти да се оправи бързо!
Rosi79, виждам, че не сте в София, иначе веднага щях да ви посъветвам къде да отидете. Личната не иска ли да ви даде направление за рентген? Потърсете ковид коридор за скенер ( КАТ) към някоя болница, или в краен случай можете да минете през дежурен ковид кабинет, откъдето да ви пратят на снимка. 
А безумното изказване, че ще ви падне имунитетът от рентгеново изследване, направо не знам как да коментирам. Да, има някаква минимална доза облъчване, но трябва да минете незнамсиколко пъти на рентген в кратък период от време, за да представлява някаква потенциална вреда.
Личната каза, че не може да ми даде направление за рентген. Няма проблем, аз ще си го платя, за здравето не се скъпя. Въпросът е да има къде.
milittana, не искам да излагам на риск от зараза други хора, не е редно. Лошото е, че лекарите са оставили хората да се спасяват сами и те в отчаянието си прибягват до подобни стъпки. Ето и примера с лекаря от едната поликлиника, който ми каза, че рентгена е вреден. Все едно ми каза: Гледай си работата, не ме е грижа за теб!
След многократно звънене успях да се свържа с регистратура на едната поликлиника, казаха ми да отида в понеделник между 14 и 15 часа за снимка и изследвания. А дотогава ще се моля всичко да е наред с мен.
Благодаря ви, момичета, за съпричастността към мен, оценявам това!

Общи условия

Активация на акаунт