Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 294 120
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 19 410
bobby_me, благодаря за информацията. Взимам един комбиниран тест и приключвам с антигенните. А утре отивам за ПСР тест... Вече, ако и той е отрицателен, а ние продължаваме да сме болнии, не знам Grinning Ще ви тормозя пак тук Grinning Шегувам се, разбира се, старая се да не досаждам, но като ми дойде в повече всичко, през цедката минават по един-два поста Grinning И да се оплача от свекървата, която е била в контакт с болната колежка, после и с нас, че не си направи дори един тест... Angry

# 19 411
bobby_me, благодаря за информацията. Взимам един комбиниран тест и приключвам с антигенните. А утре отивам за ПСР тест... Вече, ако и той е отрицателен, а ние продължаваме да сме болнии, не знам Grinning Ще ви тормозя пак тук Grinning Шегувам се, разбира се, старая се да не досаждам, но като ми дойде в повече всичко, през цедката минават по един-два поста Grinning И да се оплача от свекървата, която е била в контакт с болната колежка, после и с нас, че не си направи дори един тест... Angry
За съжаление това с найсет теста си е чиста глупост. А пък да се тестваш след всеки контакт е безумие. От началото на пандемията до ноември имах 6 PCR. Като някой от тях бяха заради заразени колеги. В общо помещение сме. Вярно че имаме пречистватели и ни дезинфекцираха всеки ден и сме на разстояние около 4 метра един от друг но все пак.
На финала се заразих от ММ. Който освен до магазина нямаше кои знае какви контакти.
Така че един тест  на 2-3 ден след симптоми е съвсем достатъчен.

# 19 412
  • Варна
Valia86,
обсъждаме го на всяка страница, НЕ се пие антибиотик от първия ден, това е вирус и се третира като всеки друг вирус. Следи се за евентуално усложнение и едва тогава се изписват антибиотици. Температура аз имах един ден, след това два дни без, три дни със и това беше. Не се усложних. През последните 10-на дни трима близки боледуват, нито един не е пил антибиотици, подобряват се вече.

# 19 413
Изчакай, Касиопея.

Колко време пиете авирон рапид? Личният ми лекар днес по телефона за не повече от 30сек ми изговори какво да си взема от аптеката и затвори линията Rage Разбрах 5пъти по 7, но като чета в рецептата пише 3 по 3

Пие се по схема.
1 ден - 3*3
2 ден - 2*2
3 ден - 3*1
после по 1, до края, те са 24 в опаковка.

Опаковката стига за 5 дни по схемата. Нужно ли е да се пие още дни? Звънях на ЛЛ да питам, но не вдига.
Моля да споделите дали сте го пили повече от 5 дни.
Предвид, че Ковид е с дълго боледуване ние го пихме 10дни. Като 5дни по схемата и още 5дни 3*1 дневно по съвет на ЛЛ

# 19 414
Valia86,
обсъждаме го на всяка страница, НЕ се пие антибиотик от първия ден, това е вирус и се третира като всеки друг вирус. Следи се за евентуално усложнение и едва тогава се изписват антибиотици. Температура аз имах един ден, след това два дни без, три дни със и това беше. Не се усложних. През последните 10-на дни трима близки боледуват, нито един не е пил антибиотици, подобряват се вече.
Благодаря за отговора. Аз повече се притеснявам за ММ, тъй като преди малко температурата  му пак беше 38, 1, а от обяд след парацетамола уж беше спаднала на 37, 3. Възможно ли е предвид че днес му е първи ден със симптоми, а именно темп. и главоболие ( други засега няма) вече да е развил пневмония. А вие каква температура поддържахте?

# 19 415
Мъжът ти явно го кара по-тежко от теб.
Само снимка би дала отговор има ли пневмония. При ковшд тя е обичайно и ночално вирусна, не се хваща на слушалка.
Така че зависи от състоянието на човека.

Майка си прави два пъти снимка защото много се страхуваше от пневмония , след като съсед, с такава и лекуващ се вкъщи, почина ненадейно.

Но всеки случай е различен.
От др.страна една снимка е 20тина лв, ако много се притеснявате, направете пък една.

# 19 416
Мъжът ти явно го кара по-тежко от теб.
Само снимка би дала отговор има ли пневмония. При ковшд тя е обичайно и ночално вирусна, не се хваща на слушалка.
Така че зависи от състоянието на човека.

Майка си прави два пъти снимка защото много се страхуваше от пневмония , след като съсед, с такава и лекуващ се вкъщи, почина ненадейно.

Но всеки случай е различен.
От др.страна една снимка е 20тина лв, ако много се притеснявате, направете пък една.
Засега, ако до понеделник няма сериозно влошаване, мислим в понеделник да отидем на снимка и преглед или в Токуда или в Софиямед. А преди малко говорих с моя ЛЛ, че неговия не вдига телефона и той ми каза, че за първи ден от симптомите тази температура не е обезпокоителна толкова много - не била 39 и нагоре и да пие температуропонижаващи, че едва ли на първия ден е развил пневмония и че трябва да се изчака и да не се бърза с антибиотик и снимка от днес. Но аз  ще се побъркам от притеснение, тъй като той никога, дори когато е бил с тежки бронхити  в предни години не е вдигал температура. Но най-странното в случая е, че при 38,1 не го втриса, само казва че леко го боли главата ( даже преди малко като видях термометъра и му казвам, че е 38,1 не повярва)- възможно ли е възрастен човек с такава температура да не се чувства много зле, аз си мислех, че е невъзможно?

Последна редакция: сб, 20 мар 2021, 17:36 от valia86

# 19 417
Hope for Two, за първи път от пандемията насам се разболяваме и боледуваме толкова дълго. И това е единственият доказано болен, с който сме били в контакт, макар и индиректно. И досега не си бяхме правили нито антигенни, нито ПСР тестове, нито за антитела. Пазим се, контакти имаме с много малко хора, като някои вече са го преболедули. По два теста на възрастен не бих го определила като "найсет" теста. Как сега да закарам малката на лекар в понеделник, като не мога да дам 100%-ова гаранция, че не сме заразени с Ковид? Как да съм сигурна, че резултатът не е фалшиво отрицателен? С една дума, няма да се успокоя, докато не се оправим всички... Или с "количествени" резултати от антигенни тестове, ако по 3 теста на различни фирми са отрицателни, то най-вероятно е така...

# 19 418
  • Варна
Не може на първия ден да развие пневмония, това е абсурдно. А 38,1-38,2 не е висока температура, все пак е първи ден, не се шашкайте толкова. Вирус е това, вдига се температура, нормално е.
п.п. мъжът ми преди няколко години с 39,5 каза, че е готов да ходи да играе футбол. Не разбирам, честно, човекът се чувства добре, а вие вместо да се успокоявате от това го намирате за тревожно...

# 19 419
kanekorso, какъв тест си правихте? Може ли линк или марка?

Тест за антитела от аптеката нали можеше на 5-ти ден от първи симптоми?

# 19 420
Не може на първия ден да развие пневмония, това е абсурдно. А 38,1-38,2 не е висока температура, все пак е първи ден, не се шашкайте толкова. Вирус е това, вдига се температура, нормално е.
п.п. мъжът ми преди няколко години с 39,5 каза, че е готов да ходи да играе футбол. Не разбирам, честно, човекът се чувства добре, а вие вместо да се успокоявате от това го намирате за тревожно...
Благодаря за успокоителните думи. Просто се притеснявам да не се влоши положението с ММ без да разберем.

# 19 421
Някой има ли мнение какви витамини е хубаво да се пият? Кати бюджет да не са от най- скъпите, но от диапазона 10-15 лв за опаковка. Някакво витамин Ц, да препоръчате ?

# 19 422
  • Пловдив
Моята температура беше много ниска след 20-ти ден от Ковид.Така беше около една седмица.

# 19 423
Някой има ли мнение какви витамини е хубаво да се пият? Кати бюджет да не са от най- скъпите, но от диапазона 10-15 лв за опаковка. Някакво витамин Ц, да препоръчате ?

Продуктите на Абофарма според мен се добри. Иначе на Джеймисън има често намаления в Ремедиум и си вземам по 2-3 опаковки и така имам за половин и повече година.

# 19 424
Здравейте! Извинявам се имам въпрос, може би е коментирано, после ще се върна да чета, но съм притеснена. Днес ми излезе + пср тест. Имам от вчера болка в гърлото и лека кашлица. Чак сега 20ч - 37 темп. Моя близка ветеринар ми даде ивермектин течен, сметна ми дозата според килограмите. Но аз се притеснявам да го пия, а то е трябва да се пие възможно най-скоро... Джипито каза, че не е доказан ефект от него и не се нае да ми го предписва. Само аспирин и витамини. Имате ли опит с него, отзиви..
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт