Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 292 290
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 19 545
  • София
Здравейте, майка ми вече 11ти ден е с температура, която в следобедните часове се повишава на 38С . През останалото време ( последните 2дни вече) няма температура 35-36.5С. Беше много отпаднала ,но вече мисля, че се възстановява , изхлежда по-жизнена и хапва. Но в момента , в който покачи температура , пак силите и се изпиват. Няма кашлица, обинянието и взе да се възстановява също. Но тази температура продължава да ме притеснява. Какво бихте ме посъветвали, защото тя държи че трябва да изчака 14дневния карантинен период преди да иде Пак на преглед, но според мен , ако има нещо - по-добре да се реагира.

Правила ли е снимка на белия дроб? Толкова дълго време с температура не е добре. Какви лекарства взима?

burned, от всичко прочетено разбрах, че тестът трябва да е за вирус неутрализиращи антитела (VNT). Като марка се препоръчва като че ли най-вече този на Abbott (Abbott Diagnostic Anti-SARS-CoV-2 IgG II QUANT). Но ако държите да сравнявате с предишен резултат, трябва да повторите пак същия, защото референтните стойности са съвсем различни.

# 19 546
  • Там,където се събуждам щастлива.
Има много хора, които “боледуват” без температура.

Питам, защото не ми е много ясно, откога се броят тези 10-12 дни с развитие на болестта. От първия симптом или няколко дни преди това и има ли хора, които са преминали през заболяването без да вдигнат изобщо температура и да развият други симптоми освен загуба на вкус и мирис.
Аз съм на 10 ден от теста. Нямам и не съм имала никакви симптоми. Остават ми до 12 ден, според доктора критични и изследвания да видим как е минало.

Това при нас в Нидерландия въобще не се води така (интересно ми е как има различни протоколи). Аз се изследвах на 14.03, като два дена имах 37.4-37.5, но това не се води температура тук, а леко повишение, което не е симптом на Ковид. И понеже нямах никакви симптоми, на 19. 03 можех да излизам, а не да съм 10 дена карантина. Заразяването при мен стана на 27.02. На практика съм била заразна много преди 14.03, но тест на ММ беше причината още от 9.03 да не излизам.

Тук не споменават нищо за 12 ден за наблюдение при липса на симптоми.

# 19 547
А тук всеки се изследва за всичко.

# 19 548
  • София
А вие на чак на 36 ден ли си направихте самата снимка?
Не, правих и преди това, по време на боледуването. Тогава казаха, че снимката е добра, не съм пила и антибиотик. Просто кашлицата не спираше и затова се наложи втори преглед.

# 19 549
Има много хора, които “боледуват” без температура.

Питам, защото не ми е много ясно, откога се броят тези 10-12 дни с развитие на болестта. От първия симптом или няколко дни преди това и има ли хора, които са преминали през заболяването без да вдигнат изобщо температура и да развият други симптоми освен загуба на вкус и мирис.
Аз съм на 10 ден от теста. Нямам и не съм имала никакви симптоми. Остават ми до 12 ден, според доктора критични и изследвания да видим как е минало.
А защо изследвания, като не е имало никакви симптоми?
Защото теста е положителен и все пак е имало вирус

# 19 550
Мен ме мъчи някаква задна хрема, кашлям, усещам как ми се стича на гърлото и откачам. нямам температура, сатурация 99-100. Аз като цяло бях с много леки симптоми, мъжа ми и сина ми са с положителни тестове. Чудя се какво да капя в носа. Някой бил ли е с такъв проблем.

# 19 551
Моля, преболедувалите напоследък да споделят. Сериозен гърлобол, зачервено гърло, без температура, хрема, чувство за отпадналост, болки по тялото или други симптоми. От 4 дена. Възможно ли е да е ковид? Антигенен от аптека - отрицателен. За една приятелка питам.

# 19 552
Моля, преболедувалите напоследък да споделят. Сериозен гърлобол, зачервено гърло, без температура, хрема, чувство за отпадналост, болки по тялото или други симптоми. От 4 дена. Възможно ли е да е ковид? Антигенен от аптека - отрицателен. За една приятелка питам.
Всичко е възможно, симптомите при всеки са различни...в условия на пандемия всяко неразположение трябва да се мисли като Ковид. Особено сега в пика на вълната.

# 19 553
  • Другата България
Мери Ан, как си? Оздравяваш ли вече?
Много мило, благодаря.
Ако нямах още три дни от карантината, още утре бих отишла на работа.
Въпреки лошото и гадно време, не сме свърта. Въртя сериали, половината химия спрях, останалата ще си я пия още известно време, но се надявам това да беше. Не мога да кажа, че съм на 100%, още леко ми е отпаднало, кашлям от време навреме, но температура не съм вдигала от 6 дни, вкус частичен имам, обоняние частично - мноооого мижаво, но съм подготвена да си го чакам дълго.
13-ден от първи симптоми и 11-ти от теста.
Дано няма влошаване, благодаря на съфорумката, която ме насочи какви кръвни се пускат след ковид, защото да, и аз съм от лудите, които искат да си проследят състоянието. ОПЛ ме отсвири категорично, в смисъл, смята, че няма нужда, естествено, ще даде направление, но мисли, че е излишно. А аз и още една снимка ще направя, като изтече карантината. Не мога и не искам да започна работа с нещо неизчистено и после и пак, и отново да се занимавам с болници, лаборатории и т.н.

# 19 554
Не ги жалете тези лични лекари чак толкова. Ясно е че всеки билен в момента е с потенциален Ковид. Те също са наясно. И би следвало дори ако има нужда да ви прегледат.

Знам, че повечето не са така, но все пак има и лекари, които работят и преглеждат. Нали затова им бяха предложени ваксини веднага след като започна ваксинацията?

И пак ще дам примера с лл на майка ми. Още в началото й каза да отиде на преглед, прати я на снимка, изписа лекарства. И да, това е нормалното отношение на лекар в условията на пандемия. На въпроса - Да дойда ли на преглед? отговорът на лекарката беше - Да, разбира се, ние нали затова сме лекари и да, знаем, че може и да е Ковди и сме подготвени.
По времето, когато майка ми ходи на преглед (бума през ноември), майката на лекарката беше болна и мисля в болница.

# 19 555
Здравейте, майка ми вече 11ти ден е с температура, която в следобедните часове се повишава на 38С . През останалото време ( последните 2дни вече) няма температура 35-36.5С. Беше много отпаднала ,но вече мисля, че се възстановява , изхлежда по-жизнена и хапва. Но в момента , в който покачи температура , пак силите и се изпиват. Няма кашлица, обинянието и взе да се възстановява също. Но тази температура продължава да ме притеснява. Какво бихте ме посъветвали, защото тя държи че трябва да изчака 14дневния карантинен период преди да иде Пак на преглед, но според мен , ако има нещо - по-добре да се реагира.

Правила ли е снимка на белия дроб? Толкова дълго време с температура не е добре. Какви лекарства взима?

burned, от всичко прочетено разбрах, че тестът трябва да е за вирус неутрализиращи антитела (VNT). Като марка се препоръчва като че ли най-вече този на Abbott (Abbott Diagnostic Anti-SARS-CoV-2 IgG II QUANT). Но ако държите да сравнявате с предишен резултат, трябва да повторите пак същия, защото референтните стойности са съвсем различни.

Здравейте, благодаря Ви за отговора sweetkids_mama. Не е правила снимка. Личният лекар и изписа антибиотик без да бъде прегледана или дори изслушване на гърдите. И също така пие цинк, Вит Д, селен, Авирон. Затова ми се струва, че все още не е както трябва. Въпреки , че видимо изглежда доста по-добре в сравнение със състоянието и от преди седмица. Задължително утре де заемаме със снимката, какво още може да се направи? Това, че вдига температура какво трябва да означава ?

# 19 556
  • Другата България
11 дни на ден по два пъти ми е звъняла моята ОПЛ.
Или звъни, или пише във Вайбър.
Когато се разболях и ѝ се обадих, за себе си бях сигурна какво е, но по нейна препоръка веднага започнах Авирон Рапид, на следващия ден отидох в кабинета, където ми даде направление за тест /е, изнесе ми го в коридора, където стоях отстрани на празно място/, докато излезе резултата ми даде рецепта какво да пия, като излезе ми допълни още медикаменти, когато трябваше да ида на снимка ми уговори часа в рентгена и ми беше занесла направлението на регистратурата, като излезе снимката искаше и тя да я погледне, та ѝ я изпращах и аз не знам как ама се справих някак на мейл...за не знам кой път ще кажа, но имам страхотен ОПЛ.
Така че пак ще кажа - нека не обобщаваме, и други пациенти са доволни от ОПЛ-тата си, има и абдикирали, факт, но не следва да поставяме всички под един знаменател.

# 19 557

Аз имам същите симптоми и също имах отрицателен антигенен на 3-ти ден от тях. На 6-ти ден си направих и PCR - положителен. Ако се бях зачела по-рано нямаше да чакам толкова, но уви..мислех си че е настинка. моят съвет е да се тества в лаборатория.

# 19 558
  • Там,където се събуждам щастлива.
Да, в България масово забелязвам правене на изследвания, което има положителни и отрицателни страни. Не е скъпо и достъпно, което е основната причина за това.
Тук ще получа зелена светлина и покриване от застраховката само, ако има някаква причина за изследване. Мога да платя, но мразя всичко свързано с игли, бели престилки и прочие. Та...парите към България за храната на майка ми, отколкото да видя колко антитела имам.

Факт е, че със спокойствие и приемане на насоките на нашия доктор дори рисков го мина без допълнителни витамини, добавки, лекарства. Осъзнавам, че сме щастливци и бяхме пощадени. Не всеки е като нас. Дано има повече хора с този късмет.

# 19 559
Споделям как излезнаха до болницата по време на карантината - обадих се в РЗИ  обясниха ми, че трябва да съм със собствен транспорт и да се обадя до РУ на МВР по адрес на който карам карантината. Обадих се в РУ бяха много любезни, записаха ме и ми пожелаха бързо оздравяване.

Общи условия

Активация на акаунт