Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 292 092
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 19 590
Поставих я, покривам с натаспин Н и антистенокардин. Смятам да ги пия през критичните 16 дни.
Дописвам: направих изследването непосредствено преди втората доза (Модерна) и нямаше време за консултация. Помогнаха ми потребители от темата в дискусия на лични, за което им благодаря!

# 19 591
Skiorche, за баща Ви: Бих пуснала отново Д-димер и феритин и, ако има увеличение дори да е все още в референтните стойности да започне препоръчано антикоагулантно лечение.  И CRP-то също скача през тези 14 дни. На майка ми, 83 г, - на втори ден - 10, на 13-ти ден 46! За кортикостероидите - вдигат захарта, а мама е диабетичка и й включиха още лекарства за диабет.

# 19 592
Извинявам се за глупавия въпрос, но как се мери най-правилно температура под мишница.
Аз я меря по два начина. Слагам под лявата подмишница и лягам на лявата страна, за да притисна добре, като държа термометъра 10 мин.
Другия начин е просто сядам и си слагам термометъра под лявата подмишница пак за 10 мин.
Винаги има някаква разлика от 0,01-0,02 градуса. Кое мога да смятам като по-вярна температура?

# 19 593
  • София
Skiorche, за баща Ви: Бих пуснала отново Д-димер и феритин и, ако има увеличение дори да е все още в референтните стойности да започне препоръчано антикоагулантно лечение.  И CRP-то също скача през тези 14 дни. На майка ми, 83 г, - на втори ден - 10, на 13-ти ден 46! За кортикостероидите - вдигат захарта, а мама е диабетичка и й включиха още лекарства за диабет.
Татко също има някакъв диабет (уж старчески го наричат, пие метфогама)
Иначе за кръворазреждане взима по един клопидогрел дневно отпреди (аспирин протект , не му включиха, защото има проблеми със стомаха). Взима и фамотидин.

# 19 594
Според мен сме на път да разбием мита за лошата здравна система на България. В чужбина доста често не изписват нищо, не защото са много по-умни, а защото не искат или не ги интересува. Тук не ми останаха приятели и семейство - всичко живо замина и малцина са се похвалили, че здравните системи там където са работят много добре. Всички идват за иследвания, зъболекар и прегледи, а никой не мии чинии ако ме разбирате. Така, че хайде да не си даваме за пример чужбината.

Чувала съм и аз за българи, които от чужбина в България ходят на лекари, зъболекари и изследвания, но нямам такива познати. Предполагам зависи от чужбината, но моето впечатление е, че където съм аз медицинските услуги са много по-добри и освен ако не е по спешност, не бих посетила лекари/зъболекари в България.

# 19 595
Температура се мери 5 мин. Не е нужно 10. Даже не е реално.

Изследвания веднага след боледуване не мисля, че е добре да се пускат. То е ясно, че няма да са в ред.
Моите ги правих заедно с теста за антитела, след 40 дни.

# 19 596
Skiorche, бактериалните инфекции на пикочните пътища минават бавно. Аз поддържах 10 дни температура. През устата пиех Таваник, едновременно с това инжекции с още един антибиотик. Бях ужасно отпаднала, само при вида на ядене ми се гадеше. Температурата спадаше само след прием на антипиретици и то за около час на 37.5, след това пак 38.5. И така 10 дни, чувствах се много зле! Естестввно, че не бива да се пренебрегва Ковид, но бактериалното възпаление на пикочните пътища също не е за пренебрегване. Минава бавно. След острия период поддържах температура около месец - 37,2..37,3... Съветът ми е освен пулмолог да се консултирате с читав нефролог.

# 19 597
Не мисля, че КОВИД е причина за бактериална инфекция на пикочна с-ма.
Аз съм с такава, 2 години, не ми повлия по никакъв начин КОВИД. Нито я махна, нито я влоши.
Просто той си я имал, ако е с доказана бактерия, но не е имал симптоми.
И аз рядко имам, но бактерията си стои.

# 19 598

Изследвания веднага след боледуване не мисля, че е добре да се пускат. То е ясно, че няма да са в ред.
Моите ги правих заедно с теста за антитела, след 40 дни.
Девичка, зависи от инструкциите на производителя. Аз имам 2, за които като ги купувах от аптеката, ми казаха че се мери 10 минути.
Имам  и друг, за който ми казаха 5 минути.
Все ги губя из къщи, та гледам да имам по няколко.

# 19 599
  • София
Разбира се, че идват българи от чужбина да се лекуват тук! При това всяко лято го правят традиционно, хем да видят родата, хем на моренце, хем да си оправят зъбите или каквото там имат болежки. Защо? Защото това, което тук получават като достъп, по чужбините ще има да чакат месеци. Да, имат право - български граждани, плащат си осигуровките здравно накуп преди да дойдат и готово.

# 19 600

според мен 10 минути е по-точният вариант, поне при мен винаги има разлика от няколко десети между 5 и 10 минута при галиев термометър, както и няколко минути след сигнала на електронния термометър
няколко десети може да е нищо, но понякога това е разлика, която може да ти подаде сигнал за нещо нередно

# 19 601
За стандартни термометри говоря, то живачните ги спряха, но има галиеви, пак на същия принцип.
Електронни не ползвам, не знам какви са, но тя май за обикновени пита.

# 19 602
В днешно време човек и температурата не може да си измери нормално Joy

# 19 603
За живачен питам, иначе електронният е ясен, има си сигнал когато е готов.

# 19 604
  • София
Поставих я, покривам с натаспин Н и антистенокардин. Смятам да ги пия през критичните 16 дни.
Дописвам: направих изследването непосредствено преди втората доза (Модерна) и нямаше време за консултация. Помогнаха ми потребители от темата в дискусия на лични, за което им благодаря!
Шарлот, някакви симптоми или нещо? Как реши да пускаш тези изследвания, непосредствено преди втора доза или от любопитство само?

Общи условия

Активация на акаунт