Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 292 404
  • 50 335
  •   3
Отговори
# 20 190
би ли показала как изглежда резултатът ти?
Разбира се, ето:

благодаря Simple Smile значи най-сетне са махнали текста за "потенциално протективен титър"... никъде никой не може да се ангажира какъв е той, но те си го пишеха това; правила съм същия тест в друга лаборатория и там в полето за референтна стойност пишеше единствено <50 (в интерес на истината, и на двете места резултатът съвпадна почти до цифрата след десетичната запетая, което според мен значи, че е точен)
ако може да те ориентира, това е единствената релевантна информация, дадена публично от производителя на теста  Abbott - имам предвид в таблицата данните за low, medium и high panel

# 20 191
  • Другата България
Аз опазих майка ми и баща ми. Веднага се самоизолирах. Забраних им да влизат в моята стая. Взех си чаша и прибори, които ползвах само аз. Миех ги в банята след като ги опръсквах със спирт. Излизах от стаята за кратко само с маска. Като ползвах банята после пръсках със спирт кранчета, седалката на тоалетната чиния, дръжките на вратите-всичко, което пипах и слава Богу не ги заразих. Но странното е кучето ми боледува с мен. И тя беше на антибиотик. За 6 години не е боледувала по този начин. Явно аз я заразих. Ветеринарите казват, че не е възможно, но ....кутрето беше болно. Факт!
Опазила си ги, защото не си успяла да ги заразиш преди да проявиш симптоми.
Това е моето предположение.
Аз правех същото, което и ти, като към спирта прибавиш и белина. Но са били заразени поне според мен още в самото начало на моето боледуване.
Заради това силно се надявам и при двамата ми домашни да мине леко, тоест, при майка ми това да е вече към финала на боледуването, а мъжа ми да го е минал или да го кара безсимптомно.
Или поне много ми се иска да е така, ще видим дали ще изляза права.
Аз също спях почти постоянно, но имах през цялото време (8 дни)  Т 37,5, като на няколко пъти стигаше до 38, но не повече. Само 2 пъти пих парацетамол, защото тогава ми беше много лошо.
Страха е по-голямото зло в случая с Ковид, докато боледуваш. И незнанието какво ти предстои.
Страхът те контролира, ако му го позволиш.
Ако се изолираш от новини, мрачни статистики, всякакво инфо за това кой как го е изкарал и как е бил в болница, или не е оцелял негов близък, ако се обградиш с позитивни хора, комуникираш с такива, сериали, книги, всичко, което да ти ангажира ума с нещо друго, няма да се чувстваш уплашен.
Разбира се, ако си добре физически, или относително добре.
Аз по принцип съм реалист, борбено и упорито магаре, и в случая имах много позитивна нагласа.
Просто вярвах, че при мен ще мине леко.
Още не съм правила кръвни изследвания, не знам какво ще излезе, но се чувствам добре, дори прекалено добре.
Моята ОПЛ през цялото време ми повтаряше - позитивното мислене е 50% от лечението, от успешното лечение.

# 20 192
  • София
Д-димерът ми излезе - 245 при референтни граници до 198 ng/ml. Ще звъня на лекар явно в понеделник. Дотогава аспирин смятам да пия.

# 20 193
. Миех ги в банята след като ги опръсквах със спирт.
Защо ги опръскваше със спирт. Измиването с детергент /веро, сапун/ е достатъчно за дезинфекция. Вирусът е неустойчив и бързо се деконструира от детергенти.
И аз мисля, че не си успяла да ги заразиш преди това, ММ беше отделен от първото придраскване на гърлото и стоя цял месец в друга къща. И въпреки това и аз го изкарах.

# 20 194
Аз имам едно питане, което може да се стори смешно на някои, но все още сама не мога да си отговоря на въпроса, въпреки, че съм попрочела доста, и с лекари съм говорила.
Интересно ми е и вашето мнение.
Ще съм благодарна, ако се включи и Hope 4C.
Ще дам пример със себе си.
Значи аз съм втори ден след изтекла карантина.
Навсякъде се казва, че антитела трябва да се изследват най-рано след месец.
Добре, но!
За този месец, ако се срещна отново с ковид, което е неминуемо - в момента вкъщи мама е болна, според мен и мъжа ми или го кара, или го е изкарал, или ще го изкара. Отделно навън изобщо не знаеш кой какъв е, от утре почвам и работа.
Та ако за този месец се срещна пак с китаеца, британеца, или какъвто и да е по националност тоя ....тази гад, значи ли, че нямам антитела и мога отново да се разболея? Да се заразя, или каквото и да е там?
Много го говорим с колеги, на които също им предстои връщане след карантина, гледните точки са различни, та ми е интересна и вашата.
Мери ,няма да се заразиш поне не следващите шест месеца.

# 20 195
  • Другата България
Защо ги опръскваше със спирт. Измиването с детергент /веро, сапун/ е достатъчно за дезинфекция. Вирусът е неустойчив и бързо се деконструира от детергенти.
И аз мисля, че не си успяла да ги заразиш преди това, ММ беше отделен от първото придраскване на гърлото и стоя цял месец в друга къща. И въпреки това и аз го изкарах.
Реститутка такава! Joy
Ето го предимството на повечето жилища от една страна, и същевременно въпреки това от друга - и това не ви е "спасило". Просто този щам е много по-заразен от предишния.
Аз не съм си мила чиниите със спирт, това, в което се хранех, го измивах веднага два пъти със стандартни препарати за съдове, проветрявах кухнята поне 30 минути и тогава влизаха те, имах отделна кърпа за лице, ръце и т.н., спирт и доместос за откритите повърхности само. И ето на....
Скрит текст:
Аз имам едно питане, което може да се стори смешно на някои, но все още сама не мога да си отговоря на въпроса, въпреки, че съм попрочела доста, и с лекари съм говорила.
Интересно ми е и вашето мнение.
Ще съм благодарна, ако се включи и Hope 4C.
Ще дам пример със себе си.
Значи аз съм втори ден след изтекла карантина.
Навсякъде се казва, че антитела трябва да се изследват най-рано след месец.
Добре, но!
За този месец, ако се срещна отново с ковид, което е неминуемо - в момента вкъщи мама е болна, според мен и мъжа ми или го кара, или го е изкарал, или ще го изкара. Отделно навън изобщо не знаеш кой какъв е, от утре почвам и работа.
Та ако за този месец се срещна пак с китаеца, британеца, или какъвто и да е по националност тоя ....тази гад, значи ли, че нямам антитела и мога отново да се разболея? Да се заразя, или каквото и да е там?
Много го говорим с колеги, на които също им предстои връщане след карантина, гледните точки са различни, та ми е интересна и вашата.
Мери ,няма да се заразиш поне не следващите шест месеца.
Да, аз съм на същото мнение, но нали ти казвам - колеги слушат и четат, започнаха да ми вкарват мухата, не мога да ги убедя, реших да чуя още мнения, въпреки и тези на лекари, а и от РЗИ ми казаха същото, когато им звънях заради мама.
Благодаря ти.

# 20 196
Д-димерът ми излезе - 245 при референтни граници до 198 ng/ml. Ще звъня на лекар явно в понеделник. Дотогава аспирин смятам да пия.
Много малко е завишен.Това не е проблем.
По принцип се гледат и други показатели.
Не го мисли,ако само този показател те тревожи

П.п.
Малко интересна информация за антитела и интересни факти.

След ТОРС през 2004 са правени изследвания и хората минали през вируса към.днешно дата още имат антитела .

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 21:37 от Night_ShadowMOM

# 20 197
Скрит текст:
Реститутка такава! Joy
Ето го предимството на повечето жилища от една страна, и същевременно въпреки това от друга - и това не ви е "спасило". Просто този щам е много по-заразен от предишния.
Не съм бре, в апартамента на свекитата, които пък от началото на пандемията се "скриха" на село!
Детето беше с мен в нашата къща и не прояви симптоми, не пожела да и направим и тест за антитела.Rolling Eyes

# 20 198
Мери, не се притеснявай. Това, за което говориш ти, е хуморален имунитет. Той се изгражда във времето. За да се справиш с инфекцията, обаче, Т клетките на лимфоцитите (CD8+ и CD4+) са си свършили работата. Те са тези, които се занимават с елиминирането на вируса и тяхната памет е доста по-дълга от периода, в които си оздравяла, но все още нямаш достатъчно IgG анти-тела. Паметта на тези лимфоцити е т.нар. клетъчен имунитет.

Хората говорят много по-малко за него, отколкото за IgG, защото той е много по-трудно измерим и дори светилата в имунологията не знаят точно колко месеци/години трае. И това не важи само за ковид, а за всякакви инфекции и дори някои онкологични заболявания, лекувани с ИТ.
Не искам да плаша някого, но днес говорих с едната ми братовчедка (много високо образована, изобщо не залита по фейк новини, до скоро леко игнорираща вируса) . Неин близък лекар, високопоставен (в София), първо е изкарал вируса доста сериозно, след това е ваксиниран с двете дози на Пфайзер, а в момента е в реанимация отново с гадината...
Аз бях толкова шашната, че забравих да я питам тествал ли е антитела след боледуването и/или след ваксината. Дано да спасят човека. Дано и да е от редките случаи с проблеми с имунната система, защото в противен случай нищо добро не ни чака.
Но друго не мога да осмисля - когато за пореден път й казвам, че трябва да носи маска с висока степен на защита (работата й изисква контакт с доста хора) и днес отговорът беше - всички лекари около мене ходят с хирургически маски.. А тя е на години и рискова и не иска да се ваксинира (след това, което сподели, няма никога да го направи).
Да му се не види идиотския вирус. Пазете се и с антитела, защото нищо не е ясно и руската рулетка продължава да вилнее с пълни сили.

# 20 199
Мери, сега не може да те повтори, сигурно е.
Но чак за 6 месеца не мисля, че има гаранция.

# 20 200
  • в страната на чудесата
Какво имате предвид под копривна треска, уртикария, нали?

# 20 201
Аз имах страшни сърбежи по корема, гърдите, около гърдите и по-слаби по гърба. Чешех се до кръв. Започнаха през втората седмица от сипмтомите и продължиха около 3 седмици. Първо помислих, че е от някаква добавка и спрях всичко, но това продължи още дълго след това. Беше ужасно, изпих 1 шише фенистил и нищо. Накрая мина само.

# 20 202
antea, януари пишеше реф. стойност 1.2 или 0.2, не помня. И стойностите бяха 4.55 (примерно).
Сега ако правилно съм се ориентирала, просто са преместили мястото на точката.

# 20 203
За референтните на посочения преди малко текст на Рамус - на 24 март правих и си има същия тест с протективен титър.

Малко бях разочарована, общо взето двойно са ми паднали антителата за 2 месеца 😒 от 5490 на 2518. Мерени на 2ри и на 4ти месец от първите симптоми.

Значи аз съм някакво изключение от правилото.
По цяла нощ въртях сериали, изобщо не ми се спеше.
Изключвам първите три дни, когато ми беше зле и имах и температура.
Тогава ми беше отпаднало и некомфортно, и ме унасяше от температурата.

Но пък сега вече ми се доспива, като знам, че утре ще ставам в 06:00 сутринта....Joy

Аз преди 4 сутринта не можех да заспя, докато боледувах, но после откарвах до 12 на обяд, будех се с алармата за антибиотика.

След това много трудно си обърнах режима към нормалния, още го мъча. То не че преди лягах рано, към 1 ч, но сега ако заспя преди 2, голямо постижение ще е.

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 23:09 от NoraSimeonova

# 20 204
Копривна треска е уртикария. Появяваха се петна по хълбоците, корема, зоната над гърдите, врата. Мен ме сърбеше и главата. Аз бях от тия дето не спят много. Лягах към 24.00 и ставах към 06.00 с няколко будения. Ето и сега още съм така.

Общи условия

Активация на акаунт