Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 287 888
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 20 505
Да попитам, лекувате ли се и с алтернативни методи. Примерно инхалации и промивки на носа с сода, лайка или сол. Ядене на чесън, лук, пиене на лимон. Аз като се разболея много често само така си оздравявам, но не знам дали тези методи помагат и за Ковид. То е ясно , че без АБ не минава, но поне дали облекчават състоянието или са преклено слаби за тая болет?

# 20 506
Валя, най-добросърдечно ти казвам да си обърнеш внимание на психиката. Излез, разходи се на въздух, стой на слънце поне час и престани да мислиш какво ти има, какво да пиеш и да си мериш температурата. Сериозно внимание си обърни, ама не на симптомите, а на вътрешното равновесие.
Благодаря за съвета. Знам че е необходимо да се успокоя и се опитвам, това ми го казват и близките ми. В случая обаче не си въобразявам - наистина имам описаните от мен симптоми и вече не знам дали  и кога това ще премине, тъй като аз освен витамини друго не съм пила по време на боледуването и може би това не е било достатъчно. Сигурно е трябвало да пия и АБ, но ЛЛ отказа, защото не съм имала нужда с оглед симптомите. Повечето ми познати, които пиха АБ от първия ден с моите симптоми още на 6-7 ден забравиха, че са били болни.

# 20 507

Сигурно е трябвало да пия и АБ, но ЛЛ отказа, защото не съм имала нужда с оглед симптомите. Повечето ми познати, които пиха АБ от първия ден с моите симптоми още на 6-7 ден забравиха, че са били болни.
Аз имам обратните наблюдения, ако това ще те успокои. Аз, моят мъж и детето не сме пили антибиотик и се оправихме за десетина дни (детето за 2 дни само). Много наши колеги и приятели - също. Приемането на антибиотик в началото на вирусна инфекция замазва и проточва боледуването, освен че интоксикира организма и с това го прави още по-слаб. Без полезните бактерии, които виреят в тялото ти се излагаш на други, не по-малки опасности и болести.
Но пък, доколкото виждам, ти си се фиксирала на тая тема и ако не изпиеш един АБ, ще се поболееш психически. Може би, в твоя случай е добре да си вземеш един, за да не го мислиш повече. Така или иначе опасният период е преминал.

# 20 508
А онлайн консултациите като haelee могат ли да изписват рецепти с АБ онлайн?

# 20 509
Да попитам, лекувате ли се и с алтернативни методи. Примерно инхалации и промивки на носа с сода, лайка или сол. Ядене на чесън, лук, пиене на лимон. Аз като се разболея много често само така си оздравявам, но не знам дали тези методи помагат и за Ковид. То е ясно , че без АБ не минава, но поне дали облекчават състоянието или са преклено слаби за тая болет?
с два отрицателни теста съм, един от аптеката и един антигенен от Ковид
зона, но  според моята ЛЛ са лъжливо отрицателни. Веднага след като започна да ме боли гърлото започнах с чай от лайка, а от събота правя и инхалации. В момента съм с бронхит и мисля, че инхалациите много ми помагат. Започнах да дишам доста по-добре от тази сутрин и кашлицата намаля.

# 20 510
  • в кукувиче гнездо
зона, но  според моята ЛЛ са лъжливо отрицателни. Веднага след като започна да ме боли гърлото започнах с чай от лайка, а от събота правя и инхалации. В момента съм с бронхит и мисля, че инхалациите много ми помагат. Започнах да дишам доста по-добре от тази сутрин и кашлицата намаля.
По Мангъров ли се лекувате?

# 20 511
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Как така по Мангъров?
Вирусите не се лекуват с антибиотик, според всички световни светила и закони на логиката и науката
Това, че нашите лекари са фенове, не мога да си го обясня

# 20 512
  • в кукувиче гнездо
Ами, пише с чай жената, че се лекува... Мангърката нали така ги оправя - с чай и супичка. Тук обикновено са с по няколко антибиотика. Този случай е просто фрапантно различен. Ако е ковид да видим до къде ще стигне болната...

# 20 513
От болки в гърлото е вече с бронхит, но отчита лечението за успешно?!
Не ги разбирам такива хора.
Бронхит без АБ не знам да се лекува.

# 20 514
По Мангъров ли се лекувате?
не не Simple Smile не ми допадат неговите теории. От вчера вечерта съм с антибиотик и антихистамин плюс витамини и цинк. На мнение съм обаче, че и тези неща помагат.

# 20 515

Сигурно е трябвало да пия и АБ, но ЛЛ отказа, защото не съм имала нужда с оглед симптомите. Повечето ми познати, които пиха АБ от първия ден с моите симптоми още на 6-7 ден забравиха, че са били болни.
Аз имам обратните наблюдения, ако това ще те успокои. Аз, моят мъж и детето не сме пили антибиотик и се оправихме за десетина дни (детето за 2 дни само). Много наши колеги и приятели - също. Приемането на антибиотик в началото на вирусна инфекция замазва и проточва боледуването, освен че интоксикира организма и с това го прави още по-слаб. Без полезните бактерии, които виреят в тялото ти се излагаш на други, не по-малки опасности и болести.
Но пък, доколкото виждам, ти си се фиксирала на тая тема и ако не изпиеш един АБ, ще се поболееш психически. Може би, в твоя случай е добре да си вземеш един, за да не го мислиш повече. Така или иначе опасният период е преминал.
Благодаря за успокоението. Май наистина съм се фиксирала в това и все си мисля ако с ММ бяхме пили АБ, че аз щях по- бързо да се възстановя, а той че нямаше да стигне до двустранна пневмония и болница. Но вече е минало и може би наистина трябва да спра да го мисля. Ще изчакам до утре ( 14 ден от началото на симптомите ми) да видя как ще съм и дали ще отминат болките в носоглътката и задната хрема и ако не се оправят ще говоря пак с ЛЛ.

# 20 516
Нашият случай за сега е добре, кашлица и умора, кръвните изследвания направени в деня на ПСР бяха с минимални отклонения.
Викали са бърза помощ по препоръка на ЛЛ , да се прецени дали има нужда от снимка, но са казали че няма. Да видим втората седмица как ще мине.

# 20 517
От болки в гърлото е вече с бронхит, но отчита лечението за успешно?!
Не ги разбирам такива хора.
Бронхит без АБ не знам да се лекува.
Бронхит се лекува с много чайове и инхалации с физ. разтвор, в повечето случаи не му трябва АБ. Аз имах хроничен и само така го лекувах.  Но ако е налице и Ковид, не бих рискувала.

# 20 518
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Това излиза като официална информация на Гугъл:

"Do antibiotics work against COVID-19?
The virus that causes COVID-19 is in a family of viruses called Coronaviridae. Antibiotics do not work against viruses.

Some people who become ill with COVID-19 can also develop a bacterial infection as a complication. In this case, antibiotics may be recommended by a health care provider.

There is currently no licensed medication to cure COVID-19. If you have symptoms, call your health care provider or COVID-19 hotline for assistance.

What is the treatment for the coronavirus disease or COVID-19?
There is no specific, effective treatment or cure for coronavirus disease 2019 (COVID-19), the disease caused by the SARS-CoV-2 virus.

Thus, the cornerstone of management of COVID-19 is supportive care, which includes treatment to relieve symptoms, fluid therapy, oxygen support and prone positioning as needed, and medications or devices to support other affected vital organs.

Can people with mild COVID-19 symptoms recover at home?
People with mild symptoms who are otherwise healthy should manage their symptoms at home. On average it takes 5–6 days from when someone is infected with the virus for symptoms to show, however it can take up to 14 days."

Така, че - чайчета, супички и в случай на пневмония- антибиотик...
Иначе не

# 20 519
Здравейте. Моят  ПСР е отрицателен, нищо ми няма вече, но си продължавам с Авирона. Притесняват ме обаче кръвните изследвания:

СРП е доста завишен -29, а като правих после Ковид иследвания преди два месеца беше в норма- 4,3.
ДДимерът ми беше 208, сега е 225, при референта 198, като не съм престава да пия вечер Аспирин протект вече 4 месеца.
Дали да ходя пак на пулмолог  или при ЛЛ да отида да видим как да оправя тези показатели. Тук чета, че повечето пият Натаспин, ама моята лична ме кара да купя Еликвис за 130 лв. Антибиотик дали ще оправи СПР или Колхицин е по- добре. Но нищо няма да предприема без консултация с лекар, само споделям какво си мисля.
Какво е мнението ви за резултатите ми?

Общи условия

Активация на акаунт