Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 341 677
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 22 155
Здравейте,
Вчера мъжа ми отново си пусна Д -димер, но пак в Рамус, защото Цибалаб били затворили и се оказва, че за 3 дни и половина с Елеквис е смъкнал от >7500 на 2100. Явно причината за толкова висока стойност си е била самата инфекция.

А, защо не е отбелязано с Н самата завишена стойност? Другите са отбелязани. На мен това ми направи впечатление. Според мен, печатна грешка някаква е станало на това поле. Няма и конкретна стойност. Според мен това е било 2500.
15 пъти над нормата до сега не е имало казус в темата, но 5 пъти - да.

# 22 156
Здравейте, момичета. Днес съм 8ми ден под карантина след положителен ПСР тест. Досега пих вит.Д, цинк, селен, антистенокардин и аспирин протект, но ми е завишен д-димера. 0,748 при норма 0,232/0,5. Нямам читав личен лекар и затова се допитах до други странични. Единият казва да слагам инжекции Фраксипарин, а другият да пия хапчета Еликвис. Аз като цяло съм добре. Имам болки в краката понякога,  но поддържам 36,7, 36,8, 37... Какво взимате Вие при завишени Д димери?
Писах по-горе, че на мъжа ми Д димера беше 16 пъти над нормата след карантината. Няколко лекари, с които се консултирахме казаха, че е нормално след тази тежка инфекция и за започне Елеквис. При него според мен оказа влияние и залежаването.
На 15я ден пусна много изследвания по съвет на лекар :
1) ПКК, ДКК, СУЕ
2) Биохимия: CRP, CPK, total protein, albumin, creatinine, urea, total bilirubin, AST, ALT, GGT, LDH, ferritin, IL6, cholesterol, 3glicerides, Uric acid, procalcitonin
3) Хемостаза: Fibrinogen, DDimer, APTT, INR
Доста пари са, но дават представа за състоянието на човека. На него му са завишени и чернодробните

# 22 157
Някой има ли симптом гадене. Много ме тормози от 4.4. За момент минава и после пак . Първите дни пих деган, безуспешно, вомитосхил. Сега от 4дни натриев цитрат. И с яденето трудно и стомах разстроен с малко но жълто слузести изхождания.
Хапвам по малко картоф и морков и лечебна хумана съм си взела.
Преди малко видях кръв свежа, като се бърсах в тоалетната. Предполагам съм раздразнила нещо? Поръчах да ми купят цикатридина.
Дайте съвет.
Иначе от два дни няма температура.
Не пием антибиотик.

# 22 158
Здравейте, момичета. Днес съм 8ми ден под карантина след положителен ПСР тест. Досега пих вит.Д, цинк, селен, антистенокардин и аспирин протект, но ми е завишен д-димера. 0,748 при норма 0,232/0,5. Нямам читав личен лекар и затова се допитах до други странични. Единият казва да слагам инжекции Фраксипарин, а другият да пия хапчета Еликвис. Аз като цяло съм добре. Имам болки в краката понякога,  но поддържам 36,7, 36,8, 37... Какво взимате Вие при завишени Д димери?
Писах по-горе, че на мъжа ми Д димера беше 16 пъти над нормата след карантината. Няколко лекари, с които се консултирахме казаха, че е нормално след тази тежка инфекция и за започне Елеквис. При него според мен оказа влияние и залежаването.
1) ПКК, ДКК, СУЕ
2) Биохимия: CRP, CPK, total protein, albumin, creatinine, urea, total bilirubin, AST, ALT, GGT, LDH, ferritin, IL6, cholesterol, 3glicerides, Uric acid, procalcitonin
Доста пари са, но дават представа за състоянието на човека. На него му са завишени и чернодробните

Интересно... А, до 15-ия ден какво кръворазреждащо и как е приемал?

# 22 159
1) ПКК, ДКК, СУЕ

Интересно... А, до 15-ия ден какво кръворазреждащо и как е приемал?
Пи само аспирин протект от 1я ден.Иначе като лечение Азакс 5 дни, Панцеф и Авелокс по 7 дни (едновременно). След установяване на ковид пневмонията започна и дексаметазон по схема.
Сега видях и в една фейсбук група за човек с 20 пъти над нормата Д димер.

# 22 160
Здравейте, ако някой е минал през това - кой поема лечението при COVID19 в болница на здравно неосигурени лица? Какво се плаща от пациента в този случай?

# 22 161
Деси, невероятно ми се струва от ден 1 да приема аспирин протект и на ден 15 да има 8000 д-димер. Очаквах да напишеш, че кръворазреждащо не е приемал.
Мм имаше 2500 на ден 10 без прием на кръворазреждащо (или поне не го пиеше всеки ден аспирина, щото не вярваше, че е с ковид).
При резултатите на мъжа ти от ден 15 също ли беше отбелязано с ">" стойността на Д-димера? И за IL6 да питам - при такъв резултат на Д-димер, IL6 колко му беше?

Здравейте, ако някой е минал през това - кой поема лечението при COVID19 в болница на здравно неосигурени лица? Какво се плаща от пациента в този случай?

Частна болница? В държавна за осигурените не може да се намери места, пък какво останало за неосигурени..

# 22 162
Държавна. Не мисля, че "вкарват" осигурени с предимство.

# 22 163
NOVA NADEJDA аз съм с гадене ,вие ми се свят ,болки в тялото и на моменти такава отпадналост ама рязко ,че просто се изсулвам на земята и не мога да стана .Ден 6-ти
Т нямам ,сат ми е добре ,първите дни имах съвсем леко разхлабен стомах без болки .
ММ днес само успя да каже ,че е имал много тежка нощ и друго не успях да разбера , не изтрещявам единствено щот си мисля ,че ако има нещо което е много зле има вътре човек ,който ще ни уведоми .
Детето вчера спа 4 часа на обяда ,предния ден за кратко главоболие, лека болка в стомаха и и т 37,2 .Днес нищо Simple Smile

# 22 164
Аминка, пак раздаваш "компетентни" мнения.
Аз съм пила цял месец Аспирин и на 40 ден, подчертавам, 40 ден, имах петорно завишен Д Димер.
Колко е бил по време на боледуването, не знам, не съм правила никакви изследвания.

# 22 165
Държавна. Не мисля, че "вкарват" осигурени с предимство.
И защо да не са с предимство?
Едните си плащат, другите се лекуват на гърба на първите.
В САЩ - просто ти отказват лечение.

# 22 166
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Здравейте,
Вчера мъжа ми отново си пусна Д -димер, но пак в Рамус, защото Цибалаб били затворили и се оказва, че за 3 дни и половина с Елеквис е смъкнал от >7500 на 2100. Явно причината за толкова висока стойност си е била самата инфекция.

Фибриногена отговаря за съсирването
Д-Димера е белтък, който се отделя при разграждане на съсиреците

Аз като лаик бих сравнила двата показателя как вървят, без да съм сигурна,
но логично ми идва да е така

# 22 167
Аминка, пак раздаваш "компетентни" мнения.
Аз съм пила цял месец Аспирин и на 40 ден, подчертавам, 40 ден, имах петорно завишен Д Димер.
Колко е бил по време на боледуването, не знам, не съм правила никакви изследвания.

Девинка, ти ги прескачай моите "компетентни" мнения, ако не ти представляват интерес. Аз си питам, аз имам интерес. Теб какво те бърка? Благодаря за твоята информация!

# 22 168
За България говорим. Не ми се влиза в полемики, попитах някой дали знае от опит - личен или покрай свой близък. Достатъчно сме притеснени, няма нужда да размишлявате и да развивате теории излишно в момента.

# 22 169
ММ беше пил Дуоплавин, което е Клопидогрел и аспирин. Дедимерът му беше завишен, тромбоцитите, хемоглобинът и някакви показатели около тях. Не много, но ангиолог го смени на Еликвис, което е антикоагулант, а не антиагрегант.
Баща ми също пи аспирин. При него дедимер и феритин дълго бяха завишени. Също мина на Еликвис.
С което не казвам да се самопредписва Еликвис, а да се следят тези показатели поне веднъж около началото инпосле на 14тия ден, за да се вземат мерки, а не да се стига до такива високи стойности на дедимера. В спешното ми казаха, че при стойности два пъти над нормата трябва да се вземат мерки.

Иланг и бременната Хепи, как сте?

Saudade, платете здравните осигуровки в касата. Ще ви издадат веднага бележка, че човекът е осигурен.

Общи условия

Активация на акаунт