Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 254
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 22 710
  • Там,където се събуждам щастлива.
В Нидерландия отдавна се отказаха от използването на плазма.

Съболезнования на съфорумката изгубила майка си. Много е страшно.

# 22 711
Здравейте.
Аз все още чакам резултат от тест...минаха повече от 36 часа. Има ми някой, при който резултатът се е забавил толкова много?

# 22 712
Всички се опитахте да я разубедите, но аз бих пробвала плазмата. Илиана, ако лекарите препоръчват, и мъжът ти не е добре, опитайте и това. И каквото друго преценят за необходимо.
Стискам палци и на вас, и на Диорела.

# 22 713
Всички се опитахте да я разубедите, но аз бих пробвала плазмата. Илиана, ако лекарите препоръчват, и мъжът ти не е добре, опитайте и това. И каквото друго преценят за необходимо.
Стискам палци и на вас, и на Диорела.

В никакъв случай не е разубеждение, защото лекарите би трябвало да знаят най-добре. Понякога, обаче, е по-добре да знаеш от всички страни нещата. Всъщност лекарите би трябвало да го правят, но моят опит е, че много не обясняват.

# 22 714
Здравейте.
Аз все още чакам резултат от тест...минаха повече от 36 часа. Има ми някой, при който резултатът се е забавил толкова много?
Аз правих ПСР в понеделник предиобед, готов и отразен в системата беше в сряда сутринта.

# 22 715

В никакъв случай не е разубеждение, защото лекарите би трябвало да знаят най-добре. Понякога, обаче, е по-добре да знаеш от всички страни нещата. Всъщност лекарите би трябвало да го правят, но моят опит е, че много не обясняват.
Аз бих опитала всичко, за да няма после "ами ако беше помогнало". Може би са на такъв етап.

# 22 716

Аз бих опитала всичко, за да няма после "ами ако беше помогнало". Може би са на такъв етап.

Разбира се, но трезво.

# 22 717
  • Другата България
Аз бих опитала също.

# 22 718
Поздрави на всички от Диорела! Kissing Heart
Съвсем различно, с висок дух, типично за нея, звучи днес. 
Утре ще я изпишат. Heart

Илиана, опитайте, много сили и късмет желая! Flowers Four Leaf Clover

# 22 719
Мнение и опит с кръвната плазма някой? Предлагат ми го като опция?
От това, което имам като наблюдения от няколко познати, на които им включиха в терапията кръвна плазма- по-добре НЕ!
Кръвната плазма има ефект в ранните етапи на заболяването, ако са минали повече от 10-14 дни от първите симптоми, то след кръвна плазма повечето пациенти даже се влошават  Sad Стискам палци  да се прибори!

Последна редакция: вт, 20 апр 2021, 22:52 от N-74

# 22 720
Здравейте,
И аз от една тема тежка за рака, та сега на нова заради ковид.
Моите съболезнования на всички, които са изгубили близък Sad ужасяващо е...
Дано да има оттук насетне само добри новини.
При мен нещата са така  - майка ми, която е онкоболна и баща ми - със сърдечно-съдови заболяване се заразиха. Две седмици са в мвр болница. Мама го понесе учудващо добре, даже и на кислород не е била, но татко не може да се възстанови.. на О2 е от както е постъпил, вече 2 седмици. Първо на кислородна маска, но сатурацията падаше.После го сложиха на някакъв уред с повишено кислородно подаване чрез носни канюли. Първите дни ставаше от леглото за тоалетна, но при един от пътите колабира. Забраниха му да става, всичко се върши в леглото. Минал кардиолог и казал, че от сърцето идва голяма част от проблема (Има митрална инсуфициенция трета степен - клапата не работи добре). Но и дробовете са пострадали , има пневмония. И така вече 14ти ден... Мама утре я изписват, а тя се страхува да остави баща ми сам там.. обезверена е съвсем. Как го лекуват - с антибиотици, урбазон и противосъсирващо средство.. 3 пъти питах за плазма , нищо... вече е късно, до колкото знам се прилага в началото. И най-големия парадокс,  миналата седмица, на фона на сатурация 90 и под, ми звъни  пулмоложката да ми обяснява за изписване на татко и да съм намерила кислороден концентратор с дебит 4л/мин.. На следващия ден пък ми казват, а не , за изписване и дума не може да става.. вчера отново , ще ги изпишем двамата на 21ви. Днес ми казват, ама няма как да го изпишем без да сме видяли как е без кислородна маска, сега в момента е на 6л кислород...
 Е какво е това, направо ... не стига че сърцето ми е в петите от ужас дали ще се оправи,  те през 3 часа различни глупости говорят.
Дълго стана , но за съжаление е такова. Има ли някой който да е бил на кислород у дома, колко време е продължила терапията,  кой следи състоянието му, при все че стоят още 14 дена в карантина? И има ли мед сестри, които да посещават такива пациенти след ковид в карантина? Много питанки имам, но просто не виждам как ще се оправим... аз съм с 2 малки деца, да се карантинирам с Мама и татко да помагам-добре,  ама тези две зверчета 14 дни без мен много ще плачат... Sad
Направо да се гръмне човек с тоя проклет вирус... просто е ад, вече изпитвам страх от всичко..

# 22 721
  • София
Уф, чудесна новина. Simple Smile
Вярвам, че и мъжът на Илияна ще се оправи бързо.

# 22 722

Дълго стана , но за съжаление е такова. Има ли някой който да е бил на кислород у дома, колко време е продължила терапията,  кой следи състоянието му, при все че стоят още 14 дена в карантина? И има ли мед сестри, които да посещават такива пациенти след ковид в карантина? Много питанки имам, но просто не виждам как ще се оправим... аз съм с 2 малки деца, да се карантинирам с Мама и татко да помагам-добре,  ама тези две зверчета 14 дни без мен много ще плачат... Sad
Да, ние сме с кислород при свекъра ми вече станаха 2 седмици след изписването - взехме под наем от Adapt 5л ( благодаря на Диорела!!!), пуснали сме го на 2-3 л сега, докторите ще кажат при вас на колко . Взехме апарата за 3 месеца, защото за месец трябваше да се чака. Сега свекърът поддържа добра сатурация, но има за възстановяване, едвам става. Нямаме медицинска сестра, оправя се с тоалетната, но не много повече. Наистина много помага кислорода...

За карантината след това стоене в болницата едва ли ще е заразен, мисля че ако го обслужваш и спазваш всички мерки ще можеш да се прибираш при малките без притеснения. Дано и майка ти да може да помага, при нас свекървата също го изкара по-леко. Освен това дадоха много лекарства след болницата, за които тя се грижи да се пият. Дано всичко се оправи Hands Pray
Знам какво е усещането и затова пиша - и ние бяхме в потрес, че може да изпишат човек разчитащ на кислород, но пък в къщи и стените помагат, така че си има и положителни страни се оказа...
Проверихме и варианта и за хоспис за около 20 дни(сердика мисля приемат), ценита са високи, от болницата ни насочиха, но по-скоро като краен вариант. Също става, приемат КОВИД пациенти.

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 07:41 от peppia

# 22 723
Лейка много вероятно се е объркала, къде и за какво коментира. Стават грешки.

Да, да....

Лекарите трябва редовно да минават през курсове по комуникация. И най-важното опресняващи.
Никога няма да забравя седмицата, в която придружавах болен в болница в София. Това, което чувах всеки ден беше далеч от професионално отношение пациент- здравен работник.

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 08:48 от Kalinka

# 22 724
Благодаря на всички Simple Smile , страхувам се, че няма да стане бързо възстановяването, но пък ще се молим и надяваме да се възстанови, колкото и време да е нужно... стискам палци на всички болни и близки, дано всички да сме добре Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт