Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 294 926
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 23 340
Здравейте, не съм си правила още тест за антитела, минаха месец и 13 дни точно от първи симптоми. Днес някакъв тип ми се изкашля в лицето почти, детето на позната с която прекарваме много часове заедно е с температура и стомашни болки от вчера, домашен тест отрицателен. Та се чудя доколко съм защитена в момента.
Аз пусках ковид пакет горе долу по това време, като имаше включен и някакъв тест за антитела. Излезе положителен, т.е. имах изградени антитела, само че без стойност.
Сега мисля да поизчакам още малко и тогава ще правя тест, че вените са ми голям проблем по принцип и още не са минали синините от пукнатите вени в болницата.

# 23 341
  • София
В момента все още си много защитена най-вероятно. Спокойно.

# 23 342
  • София
Здравейте, не съм си правила още тест за антитела, минаха месец и 13 дни точно от първи симптоми. Днес някакъв тип ми се изкашля в лицето почти, детето на позната с която прекарваме много часове заедно е с температура и стомашни болки от вчера, домашен тест отрицателен. Та се чудя доколко съм защитена в момента.
3 месеца не подлежиш на нова карантина, именно защото се счита, че си защитен в този период. Сигурно има някакви дивни изключения, но са пренебрежимо малко. След доказан ковид говорим обаче, не за "абе аз май го изкарах..", че и такива има доста.

# 23 343
Тя не пита за карантина.
А дали може пак да се зарази.

За стреса изобщо не съм съгласна.
Точно от стрес не може да си причиниш усложнения от КОВИД.
Може да си късметлия да го караш леко, ако си безхаберен, но може и да не е.
Все пак не всички умират от КОВИД.

# 23 344
С + доказан антигенен съм, т.е. бях. Благодаря  за отговорите, просто  се притесних.

# 23 345
  • зад кестените
Имам спешен въпрос , може ли да се постави ваксина по време на менструация

# 23 346
  • в страната на чудесата
Да

# 23 347
  • зад кестените
Да
Благодаря за бързия отговор

# 23 348
Точно седмица мина откак малкото дете беше с Т 38.6-38.8, ужасно разстройство и сопол. И противно на всички мнения, правиха му пср и беше отрицателен. За кашлящият възрстен не знам, но опредвлено при децата не всеки сопол е Ковид.

# 23 349
А определено отрицателният тест не е гаранция за липса на ковид инфекция защото PCR се позитивара в тесен времеви диапазон. При доста деца всъщност симптомите на ковид са като при стомашно-чревна инфекция  - разстройство, болки в стомаха, повръщане.

# 23 350
PCR позитивира в доста широк времеви диапазон, ако е направен правилно. От личен опит мога да кажа, че е поне 8 дни. Първата ми положителна проба беше 4 дни след контакт с болен. Втората беше 12 дни след въпросния контакт. И двете бяха положителни на фона на никакви симптоми (основно в корема, като при децата).

Неслучайно има хора с положителен PCR седмици след като са оздравяли. Самият метод е изключително чувствителен и детектира дори остатъци от вируса доста след активно боледуване.

Та ако дете има хрема, боли го гърло и даде негативен PCR, по-скоро бих приел, че не е болно от ковид. Има и други вируси.

# 23 351
  • София
...
Та ако дете има хрема, боли го гърло и даде негативен PCR, по-скоро бих приел, че не е болно от ковид. Има и други вируси.

Явно страх лозе пази, а и няма гаранция за нищо при този вирус за жалост.

А и защо толкова много хора се изследват? Не се отчитат никъде причините.

Не може да се направи анализ колко хора се изследват със симптоми за   заболяване, но пробата им е отрицателна /приемаме, че е добре направена и в точния момент/.

Няма пълна първична информация - нито за С19, нито за другите вируси .

# 23 352
Здравейте, мой близък има силна отпадналост от 5-6дена. Няма никакви други оплаквания, но буквално едва има сили и постоянно му се спи. Сега ще ходи до лаборатория за ПКК и ДКК. Според вас на този етап има ли нужда от тест за ковид и ако да какъв да бъде?

# 23 353
Да, време е за ПСР. Да пусне и Д-димер и CRP и СУЕ.

# 23 354
А определено отрицателният тест не е гаранция за липса на ковид инфекция защото PCR се позитивара в тесен времеви диапазон. При доста деца всъщност симптомите на ковид са като при стомашно-чревна инфекция  - разстройство, болки в стомаха, повръщане.
Може,но мина седмица и ние нямаме никакви симптоми. Вероятно сме безсимптоюни преносители?
Too much...

Общи условия

Активация на акаунт