Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 291 152
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 23 580
В Lorista H има диуретик. Преди какво е пила

# 23 581
Нито едно от тези лекарства не е за хипертония. Това са стандартни лекарства за Ковид. Извинявам се, сега видях първата рецепта, там е изписана Renovia, но в нея няма диуретик.

# 23 582
Лориста е за хипертония , другото е бетаблокер .
 Явно , че трябва да направите консултация .

# 23 583
За хипертония е само Реновия. Диуретик не е пила изобщо Сега в Лориста Н има диуретик
Отоците по принцип спадат доста бавно

# 23 584
Да не е пила диуретик.Ще направи консултация с кардиолог.Благодаря на всички бъдете здрави.Реално подуването е от болеста или самите хапчета които е приемала?Clopicogrel е изписан за 3мес да го пие нали?

Последна редакция: нд, 02 май 2021, 18:45 от cia_maritima

# 23 585
Да не е пила диуретик.Ще направи консултация с кардиолог.Благодаря на всички бъдете здрави.Реално подуването е от болеста или самите хапчета които е приемала?Clopicogrel е изписан за 3мес да го пие нали?

Видях, че има рецепта за кортикостероид. От тях много се подува лицето, а понякога и крайниците. Ако е от това, ще спаднат като ги спре, но става бавно.

# 23 586
Аз също много се подух, ефекта на дексаметозано  и медрола. Крака, ръце , лице станах тройна. Много бавно е спадането! Аз пих медикаменти от ноевмри до февруари, но и напълнях.
Така че това е нещо съвсем нормално.

# 23 587
И аз съм подута, но не съм пила нищо друго освен витамини. Нито антибиотици, нито кортикостероиди. Нищо. Боледувах ноември, а се подух през февруари - март та чак досега. Вътрешно съм убедена, че това се дължи на вируса. Каква ли ще е следващата фаза?!

# 23 588
И аз съм подута, но не съм пила нищо друго освен витамини. Нито антибиотици, нито кортикостероиди. Нищо. Боледувах ноември, а се подух през февруари - март та чак досега. Вътрешно съм убедена, че това се дължи на вируса. Каква ли ще е следващата фаза?!
anra, защо не изследвате бъбреците, за всеки случай?

# 23 589
Разберете че е напълно нормално при прием на Дексаметазон да се напълнява, както  и се задържа вода . Постепенно и бавно става изчистването от организма.
С диета и прием на много течности и със спорт фигурата се възстановява.   - 7 кила съм  за два месеца, няма невъзможни неща.
Имайте в предвид , че са изследвани многократно черен дроб, бъбреци и щитовидна жлеза всичко е в норма.
Но и много ядох, такъв апетит никога съм имала...

Последна редакция: пн, 03 май 2021, 14:59 от Bria

# 23 590
Какво мога да пусна за бъбреци сама? ЛЛ е много стиснат за направления. От доста време я атакувам за бъбреците, но все увърта. И ми писна.

# 23 591
  • София
Анра, какво за бъбреци? Какви са ти оплакванията?
Пусни си урина, стерилна. Иначе зависи. Може ехография.

# 23 592
  • София
Какво мога да пусна за бъбреци сама? ЛЛ е много стиснат за направления. От доста време я атакувам за бъбреците, но все увърта. И ми писна.

урея и креатинин, стерилна и обикновена урина

# 23 593
Анра, какво за бъбреци? Какви са ти оплакванията?
Пусни си урина, стерилна. Иначе зависи. Може ехография.
Питането ми беше във връзка с по - горен пост, но ги мисля отдавна тези бъбреци. ЛЛ всеки път ми казва да намаля солта, а аз не консумирам много повече от обикновено. Определено смятам, че има нещо друго. Освен това напълняването ми е странно - хем подута, хем напълняла. Вярно, че 14 дни карантина на никого не се отразяват добре, но не напълнях тогава, а след това. Ходя много пеша през деня. Забелязвам, че киселото мляко ми предизвиква стомашен дискомфорт, а преди не беше така. Все още нямам обоняние и вкус.
Освен всичко друго, забелязвам проблем и на друго ниво. Много често бъркам понятия, думи и изобщо "не съм в час", както се казва. Но не е като да не съм концентрирана. Все едно съм прекарала лек инсулт.
И пак подчертавам - не съм пила лекарства, освен витамини и Аспирин протект.

# 23 594
Настоявай, не може да ти откаже, за теб е важно! Сменяйте ги тези безхаберници, м. юни е скоро!  За какво са ви такива, когато сте здрави ли?

Общи условия

Активация на акаунт