Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 310 572
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 26 775
  • София
Чета отдавно в темата и се надявах да не пиша. Но, детето /18 г./ се върна от морето в неделя с хрема, подкашляне и болки в гърлото. Още вечерта направихме бърз тест в Пирогов - нейния е отрицателен, на приятелката й  -  положителен. В понеделник гаджето й си прави ПСР - положителен, той с температура - 39 гр. кашлица и хрема. Естествено я изолираме в стаята й и започваме лечение с тавипек, аспирин, ериус и паракофдал - изписани от лекар.Пускаме и кръвни изследвания: Д-димер 364 при норма 500, CRP - 25.28, при норма 5, левкоцити 4.0, при мин. 4.5, лимфоцити 1.0 при мин.1.3.  В сряда правим ПСР - отрицателен. Постепенно хремата изчезна, кашля много малко, не е имала температура и най-важното се чувства добре - мерим сатурация, 98-99. По-спокойни сме. Но, ковид ли или не? И дали трябва да й правим снимка? Днес е 7-ми ден от първите симтоми.

Ами щом се чувства добре, не виждам смисъл да се прави снимка. Няма за какво да се безпокоите.

# 26 776
Вчера пуснах антитела и пак без. Резултата е същият както март.
Октомври всички във фирмата бяха болни. Болни, но на работа и бяхме в тесен контакт, преди да се усложнят. Аз изкарах нещо леко тогава, но ПСР беше отрицателен.
Юни, детето беше с всички симптоми (включително загуба на обоняние), но отрицателен бърз антигенен тест. Аз само с хрема, кашлица и гърлобол. Не искам да го насилвам да пусне тест и той..

# 26 777
  • Варна
Не бих правила снимка, изобщо не мисля, че всеки, пък дори и болен от Ковид трябва задължително да си прави. При липса на оплаквания каква снимка, за какво? А дали е ковид или не... Май не може да се твърди на момента. След няколко седмици пуснете тест за антитела.

# 26 778
  • София
Чета отдавно в темата и се надявах да не пиша. Но, детето /18 г./ се върна от морето в неделя с хрема, подкашляне и болки в гърлото. Още вечерта направихме бърз тест в Пирогов - нейния е отрицателен, на приятелката й  -  положителен. В понеделник гаджето й си прави ПСР - положителен, той с температура - 39 гр. кашлица и хрема. Естествено я изолираме в стаята й и започваме лечение с тавипек, аспирин, ериус и паракофдал - изписани от лекар.Пускаме и кръвни изследвания: Д-димер 364 при норма 500, CRP - 25.28, при норма 5, левкоцити 4.0, при мин. 4.5, лимфоцити 1.0 при мин.1.3.  В сряда правим ПСР - отрицателен. Постепенно хремата изчезна, кашля много малко, не е имала температура и най-важното се чувства добре - мерим сатурация, 98-99. По-спокойни сме. Но, ковид ли или не? И дали трябва да й правим снимка? Днес е 7-ми ден от първите симтоми.

Изобщо не е нужно да е с Ковид. Плюс това сте с отрицателни тестове.

# 26 779
През април, мм ме зарази и двамата стигнахме до болница. Неговия тест беше отрицателен, моя- положителен. И затова- той си беше в обикновена стая, аз в изолатора. И епикризите ни са различни, но без + тест, няма как да го водят преболедувал. Не сме пускали тестове за антитела, но се надявам да сме изградили имунитет.

Иначе, аз да се похваля, че 5 месеца след тежко боледуване и доста пост Ковид симптоми( перикардит, висока кръвна захар и ужасно подуване от кортикостероидите), взех да се пооправям- водата в сърцето е намаляла значително, захарта се нормализира и вече не приличам на сумист.

# 26 780
И аз не виждам нужда от снимка.

# 26 781
Чета отдавно в темата и се надявах да не пиша. Но, детето /18 г./ се върна от морето в неделя с хрема, подкашляне и болки в гърлото. Още вечерта направихме бърз тест в Пирогов - нейния е отрицателен, на приятелката й  -  положителен. В понеделник гаджето й си прави ПСР - положителен, той с температура - 39 гр. кашлица и хрема. Естествено я изолираме в стаята й и започваме лечение с тавипек, аспирин, ериус и паракофдал - изписани от лекар.Пускаме и кръвни изследвания: Д-димер 364 при норма 500, CRP - 25.28, при норма 5, левкоцити 4.0, при мин. 4.5, лимфоцити 1.0 при мин.1.3.  В сряда правим ПСР - отрицателен. Постепенно хремата изчезна, кашля много малко, не е имала температура и най-важното се чувства добре - мерим сатурация, 98-99. По-спокойни сме. Но, ковид ли или не? И дали трябва да й правим снимка? Днес е 7-ми ден от първите симтоми.
Ако е била заедно с приятелката и гаджето на морето, и те са с Ковид,вероятно и дъщеря ви е с Ковид, все пак има симптоми, а теста не е отчел. Задължително да се изолира. Това че го кара леко е добре и няма нужда да се притеснявате.

# 26 782
Аз имам няколко колеги с отрицателни ПСР-и, а техни близки с положителни. Едновременно бяха болни и си ги лекуваха като с Ковид.

# 26 783
  • пустинята Гоби
Е в случая, ако са били заедно въпроса “ковид ли е” е доста излишен.

# 26 784
Аз бях с отрицтелен тест, мъжа ми с положителен и мен ме лекуваха като за ковид, пулмоложката си говореше през цяото време за мен като за болна от вируса, т.е. короната. То си е ясно. И накрая имах антитела...макар че го изкарах почти незабележимо и без отклонения в кръвните показатели.

# 26 785
  • в страната на чудесата
Вероятно е много да е ковид. Ако това беше моето дете, аз щях да направя снимка. Нищо, че е добре...

# 26 786
За снимка не съм сигурна, че, ако няма кой знае какви оплаквания не трябва да се прави.
Една жена, медицинско лице, ми каза, че е загубила само обоняние, без никакви други симптоми и като си е направила снимка само 30% от дроба ѝ е работил. Много  коварен вирус.

# 26 787
Това не се ли усеща по някакъв начин?
30%? Thinking

# 26 788
За снимка не съм сигурна, че, ако няма кой знае какви оплаквания не трябва да се прави.
Една жена, медицинско лице, ми каза, че е загубила само обоняние, без никакви други симптоми и като си е направила снимка само 30% от дроба ѝ е работил. Много  коварен вирус.
Съгласна съм. Имаме един клиент, полицай, той каза че е имал само умора и носа му е течал, обаче държал да си направи снимка, защото се усъмнил заради умората и се оказало, че е тръгнала двойна бронхо-пневмония. Та дори той ме посъветва: "Винаги си дръж на снимка, дори да не усещаш кой знае какво." Разбира се, винаги трябва да има поне един симптом, иначе човек няма и как да разбере, че нещо работи в тялото му.

# 26 789
Ми то и аз бях така, даже и умора нямах, нито течащ нос, на снимката излезе начална пневмония, нито темп. нито задух.

Общи условия

Активация на акаунт