Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 310 542
  • 50 335
  •   3
Отговори
# 26 760
  • Сф
Бърльо, а температура имаше ли?И към другите с "- "пи си ар ми е въпроса.  Аз онова съмнителното дето си довлачих от морето юни..уж не беше ковид,ама цяла седмица бях без никакво обоняние- уникално беше. Е ми не пуснах антитела, с първа доза съм вече. Далеч съм от мисълта, че всеки си пуска антитела преди ваксинация. Не ми се ще и да си пропускам втората доза. Но има ли смисъл сега да пускам антитела? то и голямото мислене вреди. То и снимката ми беше чиста, но си пиех илекувах по стандартите за кв, от личната. Демек , бях на АБ.

# 26 761
Баща ми не е имал Т, нито изгубено обоняние, нито нищо. Само малко кихаше, но малко

# 26 762
  • София
Не, един път не вдигнах температура. Но кашлях, а аз никога не кашлям, и имах болка в гърдите. Даже спях с компрес от мед в допълнение към антибиотика.
Мъжът ми също не е вдигал - до 37 най-много.   Той го изкара със загуба на обоняние, много силно главоболие и мускулни болки, слабост и изменени чернодробни в последствие.

# 26 763
  • Бургас
Почти съм сигурна, че трябва да съм го изкарала през Юни - Юли, но няма как да разбера. Имах всички симптоми - главоболие, хрема, силна кашлица до замайване, първо бронхит, после уж се оправих, последва влошаване и пневмония. Домашни тестове за Ковид правих няколко - отрицателни. Обаче съм ваксинирана скоро и така или иначе все ще излязат антитела... Затова не съм и изследвала такива. Няма как да разбера явно. В същия период детето боледува много, на нея й правихме 2 пъти бърз антигенен тест в поликлиника - също отрицателни. Може и да не е било Ковид, но много приличаше.
Аз карам нещо подобно и не е ковид. Всичките ни тестове (антиген) са отрицателни.
Търсих igM антитела на 7ми и 12ти ден и също няма.
Да речем, че е “избягало”от антигените (в 4 поредни дни), ама антитела грам да не образувам?
По - вероятно не е корона.

# 26 764
  • София
Аз да отворя друг въпрос. Колко от Вас са били с отрицателни ПСР и антигенни, а всъщност са били с Ковид?
Сестра ми беше с отрицателен ПСР, един отрицателен антигенен, а имаше здравата симптоми. Месец след това си направи за антитела и бяха до небесата.

Аз бях с отрицателен тест. Мъжът ми - с положителен. И двамата го карахме сравнително леко, като аз дори не вдигнах температура. Но дълго време нямах обоняние, а и ме удари в костите и ставите. После правих тест за антитела, за да съм сигурна, че е било ковид, и естествено имах. Не сме пили антибиотици и не сме направили пневмонии. Всички го изкарахме така - майка ми, баща ми, брат ми и снаха ми също. Децата го изкараха само с хрема.

# 26 765
Вие не оздравяхте ли вече, MeMyself?

# 26 766
  • Бургас
Вие не оздравяхте ли вече, MeMyself?
Кашлям още, най - вече сутрин. Продуктивна кашлица, сутрин за час, два.
Днес последно пия антибиотик (надявам се) и продължавам със спрей за нос (някакъв стероид) и антихистамин.
Поне вече носа ми не е отекъл и запушен. Сега реки от секрет ми текът из гърлото.
Следобед съм си ОК, но преди това е яко кашляне и чистене.
Точно защото се позадържа гадината се боднах и за IgM. Е, няма.
Така и не разбрах от какво съм болна.

Заместник на ЛЛ ме “лекува” за бронхит. Побъркаха ме с един отхрачващ сироп. Пия го и два часа имам дразнеща, раздираща кашлица. 4 дни се драх и колкото повече кашлица, толкова повече кашляне. Спрях сиропа и чудото стана. Спряха и пристъпите на дърбока и дразнеща кашлица.

На частен преглед пък синузит, със съмнение за бактерия. Няма хрипове.

Снимката ми на 7ми ден е с бронхитни промени (пушач съм). В крайна сметка пия антибиотик и усилията са към нос/синуси.

До сега никога не съм имала толкова брутално отекъл нос или каквото там е било. Все едно някой ми е наврял тапи и въздух не минаваше, а сопол нямаше първите дни.

# 26 767
Аз бях с 3 отрицателни теста, на 3ти, 5ти, 8ми ден. Не домашни. На 8ми ден вече на снимка излезе пневмонията, ЛЛ ме лекува като за Ковид, после имах антитела.

# 26 768
  • Пловдив
Бинака, точно през май/юни се вихреше някакъв вирус, който беше със симптомите на ковид, но не беше ковид. Имаше много болни, голяма част от тях се тестваха и бяха все отрицателни. Та може и това да си имала.

# 26 769
Има гаден RSV вирус според мен, който прави тези бронхити. Баща ми от днес е с болки в гърлото и говори на нос, без да има хрема, засега. Казах му да отиде в Пирогов на тест - отрицателен. Доста други вируси плъзнаха и те посред лято, но заедно с тях разбира се и ковид.

# 26 770
Рори, еха и при теб са удряли тавана антителата...

Моят тест беше качествен т. е само положителен без число, защото беше пакет от лабораторията с други изследвания. Това е резултат на човек, който е имал отрицателни ПСРи - няколко, пневмония на снимка и само един разпознаваем от него симптом - задух.

# 26 771
  • Русе
Здравейте, не знам дали е коментирано, но на някой случвало ли му се е да са му са се увеличили антинелата. Майка ми го изкара ноември, през март имаше 300+ антитела при реф. ст-ст 33.8 , сега са 800+.

# 26 772
Здравейте, не знам дали е коментирано, но на някой случвало ли му се е да са му са се увеличили антинелата. Майка ми го изкара ноември, през март имаше 300+ антитела при реф. ст-ст 33.8 , сега са 800+.

През няколко дни има подобен случай в темата. Най-логичното обяснение е, че се е сблъскала с вируса отново и тялото ѝ е произвело още анти-тела.

# 26 773
Да споделя за близък човек с Ковид, по всички симптоми е с Делта варианта - много обилна хрема, болки в гърлото, кашлица и температура. В карантина е с друг член на семейството, който е боледувал януари и е с пълна ваксинация, за момента той е без симптоми и не е болен. Последно е доста оптимистично за преболедували и ваксинирани.
Да потвърдя, че преболедувалия и ваксинирания не се разболя. Сега се налага да се грижи за друг болен от Ковид и съвсем ще се "тества" .

# 26 774
Чета отдавно в темата и се надявах да не пиша. Но, детето /18 г./ се върна от морето в неделя с хрема, подкашляне и болки в гърлото. Още вечерта направихме бърз тест в Пирогов - нейния е отрицателен, на приятелката й  -  положителен. В понеделник гаджето й си прави ПСР - положителен, той с температура - 39 гр. кашлица и хрема. Естествено я изолираме в стаята й и започваме лечение с тавипек, аспирин, ериус и паракофдал - изписани от лекар.Пускаме и кръвни изследвания: Д-димер 364 при норма 500, CRP - 25.28, при норма 5, левкоцити 4.0, при мин. 4.5, лимфоцити 1.0 при мин.1.3.  В сряда правим ПСР - отрицателен. Постепенно хремата изчезна, кашля много малко, не е имала температура и най-важното се чувства добре - мерим сатурация, 98-99. По-спокойни сме. Но, ковид ли или не? И дали трябва да й правим снимка? Днес е 7-ми ден от първите симтоми.

Общи условия

Активация на акаунт