Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 230
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 29 445
Значи човек не става заразен веднага след като се е заразил. Ето защо не съм заразила майка. Щото е било много скоро след моето заразяване. На другия ден.
Човек е заразен 2 дни преди симптоми и симптоматичен най-често на петия ден от контакта. Т.е. на трети ден от контакта може да е заразен без да има симптоми.
Скрит текст:
Така подозирам сина го пренесе от училище на баба си и дядо си, заминахме за провинцията здрави в петък и тръгнахме обратно здрави в понеделник. Не беше ходил на училище от четвъртък (заради спортен празник + есенна ваканция). Отиде на училище във вторник, прибра се и следобед вдигна температура. Тогава се чудех откъде е вируса като не е ходил  предните 4,5 дни на училище. Едновременно загубихме обоняние седмица след температурата на детето и ние с баща му, и баба му и дядо му на 300 км. Аз вдигнах температура в събота. Според мен ни е заразил в понеделник, деня преди температурата, така се връзват пет дни след училище вдига температура,  предния ден е заразен за нас, затова на пети ден аз вдигам температура, на 4 от температурата си аз нямам обоняние, другите също.
Така е. Но да е ясно че това не е задължително да се случи. Допуска се, че някой хора са заразни и пресимптомно, но не важи за всички, слава богу.
Иначе реално всеки преди симптоми е имал една камара контактни и сума народ щеше да се заразява.
Проблемът е предимно при симптомните, които с лека настинка си щъкат навсякъде. Angry

# 29 446
Казах им на РЗИ, че правя теста на 10 - ти ден, но за съжаление това няма как да се докаже. Всеки може да каже всичко. И.. защо ли пък трябва да ме е срам.. да не би хората които излизат след 14 дневните си карантини да ги е срам щото може още да са позитивни?

# 29 447
  • Варна
Пандорина,
Спри да пишеш по този въпрос тук, наистина звучи зле. Отлично знаеш как стоят нещата законово, оттам нататък изборът си е твой. Трябваше да направиш пср по-рано или изобщо да не правиш, а не да чакаш до 10 ден, знаейки какво следва при +. Това е положението, затова не е ок да се отлага тестът. иначе ясно, че няма как да сложат полицай при всеки. Като толкова държиш рискувай, но сега не са чак толкова претоварени и вероятно ще те проверяват, пък дали ще те уцелят навън никой не може да ти каже.

# 29 448
  • София
Знаете ли дали има тест за антитела само към нуклеокапсида?
А какво означава ако имаш антитела срещу нуклеокапсида? Т.е. какво отношение има към евентуално повторно заразяване?
Иначе в Кандиларов правят такъв тест.

Антитела към нуклеокапсида на вируса е сигнификация за директна среща с него.

Ако човек е ваксиниран, но има съмнения и че се е срещнал с Ковид, този тест ще му даде отговор.

# 29 449
Вчера мъжа ми почна азитромицин и апири/ аспирин протект нямало и това било същото/.През ноща каза го болял много стомаха.А сутринта като стана вика че му се виело свят,мотала му се главата и не можел да стъпи на краката си.Било му отпаднало.Температурата му пак е 37,8.
Моля помагайте.Това от антибиотика ли е или от болеста.Вие чувствали ли сте се така.Кръвното и пулса са нормални.

# 29 450
  • София
лимбарди, ще покаже, че се е срещал, независимо колко далеч назад във времето или….?

# 29 451
На всеки действат различно АБ.
Може от болестта, може от АБ. Виенето на свят е от вируса.

# 29 452
Бронз, майка ми беше с проблеми със стомаха с Азакса. Даже след като спря да го пие. Мисля че още седмица имаше проблеми.

# 29 453
На всеки действат различно АБ.
Може от болестта, може от АБ. Виенето на свят е от вируса.
А дали е повод за притеснение това виене на свят или е по реда си.Да не е свързано със сатурацията.Днес му е 7ми ден от симптоми.

# 29 454
  • София
За кръвни и преглед - имате право да излезете, уведомявате РЗИ и кварталния.
Но след 22 ч вечерта не мисля, че работят много лаборатории….

# 29 455
Бронз, майка ми беше с проблеми със стомаха с Азакса. Даже след като спря да го пие. Мисля че още седмица имаше проблеми.
И моята майка имаше проблеми със стомаха, доведе до разстройство даже. Взехме пробиотик тогава и се оправи.

# 29 456
За кръвни и преглед - имате право да излезете, уведомявате РЗИ и кварталния.
Но след 22 ч вечерта не мисля, че работят много лаборатории….
Това за след 22 имах предвид   евентуално да ида до магазина при нужда, вместо да карам някого от другия край на София. Както и да е. За кръв ще пробвам да го уредя с обаждане.
Някой пил ли е Азитрокс повече от 6 дена?

# 29 457
При нас имаше замайване известно време, даже и при мъжа ми, който нищо не пи и не вдигна температура. Чувствахме се леко нестабилни, все едно подподпийнали като ходим, усещането се появяваше от време на време, мисля 2-3 дни. Едновременно и при двамата независимо от разликата в симптомите и това, че аз пиех разни неща. Точно тогава се сетих за падащите по улиците в Ухан и си мислех дали няма да се случи и на мен, но слава богу само леко нестабилно ми беше.

# 29 458
  • Бургас
Знаете ли дали има тест за антитела само към нуклеокапсида?
А какво означава ако имаш антитела срещу нуклеокапсида? Т.е. какво отношение има към евентуално повторно заразяване?
Иначе в Кандиларов правят такъв тест.

Антитела към нуклеокапсида на вируса е сигнификация за директна среща с него.

Ако човек е ваксиниран, но има съмнения и че се е срещнал с Ковид, този тест ще му даде отговор.
Да, това искам да проверя. На всичките ми отрицателни антигени, към момента косата ми капе с шепи, не мога да си върна нивата на енергия, брутално ниско кръвно( замайвам се от него) и имам постоянни болки в гърба и ставите. Мина месец от как оздравях и няма отърване.
Тъй като допускам, че за тези оплаквания може да има и друга причина, все пак искам да проверя.

# 29 459
Пандорина, не знам дали при майка ми е било Ковид. Мисля че около 5-6 дена пи Азакс, след това пи друг аб, при нея имаше бронхитни измемения на снимка, без тест (все още бяха платени и нямаше направления за пср).
Имам 3-4 опаковки Монтелукаст, изписан точно за астма, нямах представа, че се изписва при Ковид, благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт