Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 338 461
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 30 015
Това с кръвното не е нормално. По принцип ниското кръвно се компенсира с висок пулс. А при мен на фона на ниско кръвно и нисък пулс. Сега вечерта се появи малко по-напрегнато дишане и аз мисля, че има нещо общо с кръвното и сърцето...
Успокой се, това е следствие на вируса и постепенно озвучава. При един приятел, заразен в болница в края на февруари, така започна - игра на пулс и кръвно като подскачане на батут. Не го изкара леко, стигна до болница. След време с безпроблемно сърце преди вируса беше на холтер и му поставиха сърдечна диагноза. Пи известно време бета брокер, постепенно всичко се оправи, спря лекарствата постепенно и сега няма проблеми. Но по някое време е добре да те види добър кардиолог - гадината удря и в сърцето.

# 30 016
На мен пулса ми беше не повече от 50 след ковид може би над седмица и накрая сам се нормализира. Също кръвното ми беше ниско, но аз се чувствам добре при 90/70.  При мъжа ми беше обратно - имаше пулс над 130. Засичахме с таймер.

# 30 017
Явно там ме е ударило. Имам час за кардиолог. Но не знам това пък да не е спешно състояние... Както прогресивно намалява.. да не вземе да спре...

# 30 018
На приятелят ми нормалният пулс е 100, даже 110 понякога. Откакто се разболя се движи между 60 - 80. Аз дори аритмии имах първите дни няколко пъти.

# 30 019
Значи е типично за вируса. Моя пулс първите дни около 85. После към 75. Сега върви към 60. Все на фона на ниско кръвно,особено долна граница.

# 30 020
Сатурацията на майка ми е паднала вчера на 84 . Дали са и веднага кислородна маска .
От днес почват да я лекуват с ремдисивир . Ще и го вливат 6 дни .
Това как да го разбирам? Положението е тежко ли ?

# 30 021
Значи е типично за вируса. Моя пулс първите дни около 85. После към 75. Сега върви към 60. Все на фона на ниско кръвно,особено долна граница.
Много се вторачваш и затова всичко те стресира. Спокойно, моята долна първата седмица удари 45, горната 60. Цяла седмица се влачих като пребито куче. Даже нямах нерви и пулс да следя. Последно го мерих преди седмица, беше 75. Ама това нищо не ми говори, защото не знам какъв ми е нормалният пулс, при всеки е различно.

# 30 022
  • При семейството си
Сатурацията на майка ми е паднала вчера на 84 . Дали са и веднага кислородна маска .

Предполагам е в болница. Сатурацията е ниска, но се надявай да овладеят ситуацията.
Пандорина, пиши лично на Бронз, да видиш как е.

# 30 023
  • Там,където се събуждам щастлива.

Да, тази е.

# 30 024
  • Другата България
Не, не се притеснявай.
Значи, че се е влошила временно, но е в болница и се прави всичко възможно.
Ремдисивира се дава на много пациенти, дори някой си го искат.
Спокойно, ще се оправи.

# 30 025
84 не е супер,но не е и отчайващо ниска сатурация .Положението е средно ,стискам палци и вярвам ,че всичко ще е наред !
Не знам дали ви бях споделила ,че ден след като мъжът ми влезе в болница за няколко часа сатурацията ми варираше от 75 до към 80 ,но си дишах спокойно , просто разкарах апаратчето и не казах на никой .

# 30 026
Нищо не е типично. Моят пулс пък обикновено е около 60 до 70. Като бях с Ковид и 130 стигаше. И не забелязах лекарите да са притеснени. Аз обаче бях, защото съм свикнала на нисък пулс. Интересното обаче беше, че не се усещах като да съм с висок пулс, а знам как се усещат 120 по принцип, ако се вдигнат от физическа дейност. Кръвно обаче не съм вдигала, то по принцип ми е леко ниско.

# 30 027
На нас лекар от Ковид отделение ни каза по един грам витамин С, на болните дават 2-3, та май за вит С още се чудят.
Авирона абсурд да стимулира имунната система, той е едно нищо, с него като и без него, не знам защо го навикаха толкова. То не че и аз не пих де.
Гърците още преди година направиха проучване за вит. С и цинк при Ковид. Заключението им е че няма никаква полза от тях.
Пък който иска, да си ги пие.

За кортикостероидите някой е питал преди дни.
Най просто, при имунна реакция се получава възпалителен отговор. Възпаляват се тъкани и органи (всеки е чувал за възпалено гърло например), но това в някой случаи може да влоши силно общото състоние. Най-вече когато са засегнати органите.
Кортикостероидите подтискат имунната реакция, а оттам намаляват и възпалението. Участват също и в обмяната на течностите, но това е друга тема.
Не забравяйте че трябва да се спира постепенно по схема, че е важно.

Последна редакция: нд, 19 сеп 2021, 23:45 от geizer

# 30 028
  • София
Разболях се средата на декември, единствено с пълна загуба на обоняние и донякъде на вкус. Без температура, хрема, кашлица и каквото и да е друго. Лекарства не съм взимала никакви, пиех само цинк. Няколко седмици по- късно започна вариране в кръвното налягане (ту много ниско, ту високо), жилави храчки (ходих да ми правят рентгенова снимка, но нямаше нищо притеснително), мигрена, възпалена мастна жлеза и цистит (не беше ми се случвало над 10 години). Пих два пъти АБ, първо 14 дни, след месец и нещо пак за 7 дни.
Сега, 9 месеца по- късно, още не ми се е възстановило обонянието, усещам само определени миризми.

# 30 029
  • В тъмната гора.
Бронз ми писа днес, че е ходила на преглед и и е станало лошо, свестявали са я с вода, притеснявам се че не пише. Ако някой знае нещо...

Не е от кръвното. Така си действа коронавируса. Денят преди да вляза в болница и на мен ми стана лошо, едва не се свлякох в коридора, на път от банята до стаята, в която лежах, нямах никакви сили. Изтощава те и вземането на душ, та камоли да излезеш и да се движиш. Просто силите те напускат и чувстваш как изчезваш нанякъде.

Толкова съм...направо погнусена от умственото и духовното ниво на хората, че не намирам смисъл да пиша дори, за да помогна. Какво да помогнеш на човек, който мисли, че "коронавируса е грип...и нема нищо страшно в това"?
В края на октомври ще станат 6 месеца откакто го изкарах и ще ходя на профилактични, за да разбера какви подаръци ми е оставил. Цяло лято краката ми бяха като бухти. Два пъти ходих на кардиолог и три пъти си пусках изследвания на бъбреците. Високото кръвно го регулирах много трудно, въпреки жегите, които разширяват кръвоносните съдове. Бях с двойна пневмония и ми казаха, че няма смисъл до 6 месец да си правя рентген или скенер, защото срастванията ще са си там, ако има промяна, то ще е когато изтече времето на постковид синдрома. Отделно всички лекарства, които вкарват в тялото ти, го съсипват.

Последна редакция: пн, 20 сеп 2021, 00:55 от _Мishel_

Общи условия

Активация на акаунт