Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 337 866
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 30 120
  • Другата България
Здравейте, някой да го е изкарал с гадене и повръщане? Вече 7-ми ден е така баба ми, на 77 години. Нищо не може да хапне. Изписали са й само витамини. Няма други симптоми. Първият ден имаше кашлица, която отшумя за 1 ден. Много й е слабо и е отчаяна. Има положителен тест и е под карантина. Има ли някакъв вариант да получи лекарска помощ в домашни условия? Някой с подобна симптоматика?
Има, обади се на ОПЛ първо и кажи за проблема с жената.
После, ако тя не иска, или не изпише лечение, се обади на 112.

# 30 121
Моя пср от 13.09 най вероятно е фалшиф.А вчерашния ми го направиха насила,защото иначе не можели да ме прегледат.На 7ми ден ще ми излиза отрицателен,а на 13ти положителен и то бърз антигенен.И в двата случая беше от носа.Тази система е измислена ужасно и тези тестове които полвината са фалшиви...

# 30 122
  • Другата България
Напротив, никой не може да те накара да направиш нещо насила.
Направили са ти го, защото "ти се полага", а ти точно това искаше.
Вероятно си пропуснала да споменеш, че от седмица имаш назначен азитромицин от ОПЛ, който не си пила, защото ОПЛ не става? Или поне не си споменала да си пила, тогава помня, че жената беше го назначила и на двама  ви, "уж".

# 30 123
Здравейте, някой да го е изкарал с гадене и повръщане? Вече 7-ми ден е така баба ми, на 77 години. Нищо не може да хапне. Изписали са й само витамини. Няма други симптоми. Първият ден имаше кашлица, която отшумя за 1 ден. Много й е слабо и е отчаяна. Има положителен тест и е под карантина. Има ли някакъв вариант да получи лекарска помощ в домашни условия? Някой с подобна симптоматика?
Независимо, че е кашляла малко, е добре да иде на рентген. Татко така направи бронхопневмония.

# 30 124
Знам, че има вариант да дойде лаборант да и вземе кръв за изследване. Заплаща се услугата. Но е вариант. Важно е да не се дехидратира. Освен течности и давайте хидратин или други прахчета за хидратация.

# 30 125
Независимо, че е кашляла малко, е добре да иде на рентген. Татко така направи бронхопневмония.

За мен също е добре да отиде, само че личния лекар пуснал само кръвни изследвания, които били добре, и въобще не я упътил към рентген. Не знам сега в момента какъв е вариантът да отиде при положение, че е 7-ми ден под карантина и не може да излиза никъде.

# 30 126
Вариантът е обаждане в РЗИ, че се налага изследване, уведомяване в районно то за времето и дестинацията и някой да я закара до ковид зона.

# 30 127
Здравейте
Днес имах контакт с болен от ковид . Колко дни след контакт , мога да си направя тест ?

Да почвам ли да пия витамини предварително?
Здравейте,
най-рано на 5-ти ден може да си направите тест. Иначе не пречи да пиете вит. Д, цинк, селен и кверцитин напр. профилактично. Не е задължително да сте се заразили, особено ако контактът е бил навън.

Контакта беше в затворено помещение няколко часа , но аз бях с маска

# 30 128
Здравейте
Днес имах контакт с болен от ковид . Колко дни след контакт , мога да си направя тест ?

Здравейте,
най-рано на 5-ти ден може да си направите тест. Иначе не пречи да пиете вит. Д, цинк, селен и кверцитин напр. профилактично. Не е задължително да сте се заразили, особено ако контактът е бил навън.

Колко време преди неговите симптоми е бил контакта? И аз имах контакт но майка не се зарази слава на Бог. Защото е било рано май..

# 30 129
skyfalll, за РЗИ много пъти сме го писали - обаждаш се, че отивате със собствен транспорт, заради влошаване. Не е нужно да се обаждаш и на МВР.
Мисля, че е добре да я прегледат в ковид зона, снимка, нови изследвания. Вече й е 7-ми ден, не е млада. Може и да се наложи в болница. Добре е да не губите време в разсъждения.
има вариант и да извикате БП, но по-добре се свържете с ЛЛ да обсъдите. Идват по-бързо, ако  им се обади лекар.

Последна редакция: пн, 20 сеп 2021, 18:42 от Diorela

# 30 130
Моя пср от 13.09 най вероятно е фалшиф.А вчерашния ми го направиха насила,защото иначе не можели да ме прегледат.На 7ми ден ще ми излиза отрицателен,а на 13ти положителен и то бърз антигенен.И в двата случая беше от носа.Тази система е измислена ужасно и тези тестове които полвината са фалшиви...
Нали затова те съветвах да не правиш тест. Само платения ковид пакет от кръвни изследания.

# 30 131
Без тест нямаше да и направят изследвания в ковид зона.

# 30 132
Здравейте

Здравейте,

Колко време преди неговите симптоми е бил контакта? И аз имах контакт но майка не се зарази слава на Бог. Защото е било рано май..

Ами незнам , понеже контакта е 6 годишно дете , без симптоми е

# 30 133
Стига вече, Бронз, дете да беше щеше да разбереш. Майка ми на 7.09 направи бърз и беше положителен, ЛЛ настоява за ПСР, който прави на другия ден и е отрицателен. Стига се оплаква ту от ЛЛ, ту от ковид зоните, сега и от тестовете. Гледай да го караш леко и мъжът ти да се оправи, стига мрънка вече за глупости, моля ти се!

# 30 134
Без тест нямаше да и направят изследвания в ковид зона.
Сатурация и кръвно само са и правили, доколкото разбрах. А нали Д-димер и CRP, левкоцити... са важни.

Общи условия

Активация на акаунт