Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 298 240
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 32 805
  • София
Къде отидохте пък на морбили. Морбили може да изтрива имунната памет, въпросът е, че не повтаря и ваксинираните са трайно и напълно защитени в огромен процент, а при короната явно не е така.

Открили са, че морбили трие. Може и друг вирус да го прави. Тоест, не можем да бъдем сигурни за доживотен имунитет след никое заболяване или ваксиниране.

# 32 806
  • Буркина Фасо
Скрит текст:
Здравейте,
сега сесетих да ви споделя нещо. След положителния ПСР ни се обадиха от болницата, в която го правихме да ни предложат някакво перорално лекарство произодство на Пфайзер. Същото се давало при първи симптоми на ковид. Предполагам експериментално е все още. Ние с ММ не се съгласихме, но ми е интересно дали на някой са му правили такова предложение? Не намерих в мрежата нещо по въпроса.
Предполагам, че са ви предложили PF-07321332. Лекарството е в трета фаза на изпитания и е инхибитор на протеазата. Подозирам, че ще е един от големите пробиви в лечението на ковид. Пие се в комбинация с друг противовирусен препарат - ритонавир.

Ако случката се развива в България, може ли да споделите коя е болницата?
що не го пуснат на пазара докато има болни ?

# 32 807
  • София
Скрит текст:
Здравейте,
сега сесетих да ви споделя нещо. След положителния ПСР ни се обадиха от болницата, в която го правихме да ни предложат някакво перорално лекарство произодство на Пфайзер. Същото се давало при първи симптоми на ковид. Предполагам експериментално е все още. Ние с ММ не се съгласихме, но ми е интересно дали на някой са му правили такова предложение? Не намерих в мрежата нещо по въпроса.
Предполагам, че са ви предложили PF-07321332. Лекарството е в трета фаза на изпитания и е инхибитор на протеазата. Подозирам, че ще е един от големите пробиви в лечението на ковид. Пие се в комбинация с друг противовирусен препарат - ритонавир.

Ако случката се развива в България, може ли да споделите коя е болницата?
що не го пуснат на пазара докато има болни ?

Защото е във фаза на изпитване.

# 32 808
  • Пловдив
Днес по канал 1 точно коментираха за това лекарство което се очаква да започне масово да се предлага в началото на 2022г за първи симптоми на вируса.Сега се тествало още и имало хубави резултати.Та нищо чудно да предлагат точно него за тестване.

# 32 809
  • там някъде...
Да се отчета и аз.
Миналата година по абсолютно същото време, битката с Ковид я караха мама и тати. Тати загуби. Сега съм аз в карантина, заедно с двете ми деца. Донесе го синът ми от училище, след това на третия ден от карантината ни се зарази дъщеря ми и накрая аз. Интересното е, че и тримата го караме различно. Рзи ме провериха вече два пъти, но не успяха да ми отговорят какво се случва със сертификата на сина ми, че е изкарал заболяването. Тест му е бърз антигенен, направен в болница с издаден документ за това.

# 32 810
Аз такива проблеми си имах и преди ковида. Някоя дума или име просто ми убягва на момента, случвало ми се е нееднократно.
Аз бях така когато бях с ниски нива на б12.Диорела ти прави ли кръвни с B групата витамини?

# 32 811
Аз такива проблеми си имах и преди ковида. Някоя дума или име просто ми убягва на момента, случвало ми се е нееднократно.
Аз бях така когато бях с ниски нива на б12.Диорела ти прави ли кръвни с B групата витамини?
И аз.

# 32 812
Да, изследвах В12, фолиева - в дефицити, хомоцистеин - висок. Но 2 год. преди ковид бяха с доста по-лоши показания, а не са ми се губели думи, както сега. Имах перфектна памет. Надявам се да се оправи с времето. Аз съм си казала, малко по малко всичко ще се оправи, не обръщам внимание, освен ако не е нещо сериозно и не се презорвам.

# 32 813
Да, изследвах В12, фолиева - в дефицити, хомоцистеин - висок. Но 2 год. преди ковид бяха с доста по-лоши показания, а не са ми се губели думи, както сега. Имах перфектна памет. Надявам се да се оправи с времето. Аз съм си казала, малко по малко всичко ще се оправи, не обръщам внимание, освен ако не е нещо сериозно и не се презорвам.
Хемоглобина ток ли е ,витамин Д?
С какво ниво си на б12 в Бг са силно занижени референтните стойности от лабораториите?Майка ходи на невролог след Ковид някаква каска или шапка са и сложили и пускат импулси или нещо подобно да видят мозъка как реагира уж е добре.Но все още подържа висок Димер,и пик киселина и на черния дроб.

# 32 814
  • София
И на мен ми се губят думи понякога и се чувствам неадекватна в някои моменти. Преди Ковид никога не ми се е случвало, винаги съм била концентрирана и с добра памет.
Баба се зарази преди една година и известно време имаше сухота в устата и липса на апетит. После разказваше как се е оправила веднага след като хапнала люто, отворила едно бурканче от зимнината с люти чушлета и ѝ се засилили слюноотделянето и апетитът.

# 32 815
  • в страната на чудесата
От една година психиатрите работят и коментират включително на нашите форуми пост-ковидното оглупяване или т.нар. когнитивни нарушения.
Та крайното време е отдавна достигнато...

# 32 816
  • Пловдив
От една година психиатрите работят и коментират включително на нашите форуми пост-ковидното оглупяване или т.нар. когнитивни нарушения.
Та крайното време е отдавна достигнато...

Лейка, в какво точно се изразява, може ли с две думи?

# 32 817
  • в страната на чудесата
В намаляване на капацитета и дефицити.

Ето нещо от кралицата, поствам го като изходна точка ако на някой му се чете:
https://www.thelancet.com/journals/eclinm/article/PIIS2589-5370( … )00324-2/fulltext

Последна редакция: нд, 17 окт 2021, 23:18 от Leika_moja

# 32 818
Месечинке, ще решаваме кръстословици и пием гинко билоба. Аз сериозно се замислям да си купя. Но моето не е от ковид, май си оглупявам за съжаление се установи.

# 32 819
И при нас го има това забравяне на някой думичка..В един момент си адекватен.После пак вземаш да се зориш за едната думичка...Мисля че може и да е от стрес...знам ли
А някой не е ли пробвал с тези лекарства от сорта на селеногин,тебокан...Тези дни се чудех дали стават за това.Или и този ПКС е от нелекуващите като обонянието/което още ме тормози../

Общи условия

Активация на акаунт