Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 297 965
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 32 865
  • Другата България
Бащата едва ли се е изчистил от първото боледуване, та пак да се зарази. На мен ми казаха че с месеци ще имам позитивен тест. Та може ли човека да е настинал или да е лепнал грип? Аз преди 3 месеца бях с настинка на легло. Но не беше ковид. Изкарах го изключително тежко.  Сега ковида ми се видя песен. Та ако може и на друг преглед да мине човека. Ако въобще някой в суматохата проверява за друго.
Да, и това е вариант.
Изобщо, варианти много, важното е човека да се оправи бързо и безпроблемно.

# 32 866
  • София
Има болни ваксинирани, лично познавам двама. Което не означава, че и във вашия случай е така. Дано да не е.

# 32 867
  • София
Болни ваксинирани има ли? Аз съм с хрема и лека кашлица, умора, но нямам температура. ЛК ме запрати веднага на PCR. С Янсен съм от Юли месец. Ужким имах и антитела след ваксината.
Чакам си резултата.
Има. Аз съм вече от 6-7 дни така. Ваксинирана преди месец и с три отр. антигенни теста. При мен започна с тридневен гърлобол, премина в хрема, появи се ужасно постоянно главоболие, заради което взимам и нурофен и парацетамол. Снощи имах и лека Т - 37,1, сутринта 36,9.
Възможно е и да друг вирус - късмет и дано да ти е отр. теста!

# 32 868
Здравейте! Моля Ви напишете ми какви изследвания се правят при ковид изчела съм всичко но в момента ми е толкова притеснено че нищо няма в главата ми, след малко отиваме в стара загора на пср тест да му направят и изследвания. става въпрос за сина ми с пневмония е
- Пълна кръвна картина с диференциално броене
- СРП - показва има ли възпаление, но не може да разграничи много сигурно вирусно от бактериално
- Д димер - показва има ли склонност към тромби
- феритин - не помня за какво беше
- LDH - показва бактериална инф.
Може прокалцитонин за изкл. на бакт. инфекция, но е скъп
На по-късен етап:
- креатинин - за бъбреците
- Чернодробните Аlat, Asat

Мими, направо съм в стрес от случая на баща ти. При мен са минали около 45 дена и взех нещо да се задъхвам и да ръмжа, защото ме дразни нещо ...дали няма да дам + ако си направя тест?! Имах антитела на 30-ти ден...

# 32 869
  • в страната на чудесата
Здравейте! Моля Ви напишете ми какви изследвания се правят при ковид изчела съм всичко но в момента ми е толкова притеснено че нищо няма в главата ми, след малко отиваме в стара загора на пср тест да му направят и изследвания. става въпрос за сина ми с пневмония е
- СРП - показва има ли възпаление, но не може да разграничи много сигурно вирусно от бактериално
- Д димер - показва има ли склонност към тромби,
На по-късен етап:
Само да допълня, че е по-добре СЕГА да се пуснат И креатинин, Асат, Алат.
Феритин и Д-димер също са възпалителни маркери, с прогностична стойност за тежестта и риска от усложнения. Феритин е острофазов протеин, д-димер от коагулационната каската и освен тромбообразуването показва тежестта на възпалението. Като фибриноген например.

# 32 870
Бях приятно изненадана, че пред кабинета имаше доста хора, чакащи ваксинация, явно все още има желаещи. Хубавото е, че и РЗИ разполага с всички ваксини, само желание да има.

# 32 871
Честито, Мими, май не беше много сигурна. Бъдете здрави!

# 32 872
  • софия
Ако по време на домашната 14 дневна карантина на болния му се наложи да влезе в болница, след изписване нали само той остава под карантина отново 14 дни? В заповедта не пише за нова 10- дневна на контактните...което не е и логично де.

# 32 873
Честито, Мими, май не беше много сигурна. Бъдете здрави!
Не бях, но здравия разум надделя! Wink Благодаря, дано. Карах ковида леко, нито температура, нито кашлица, нито задух. На снимката цъфна двустранна пневмония... ей това ме плаши в тази ужасна болест.

# 32 874
И аз съм с ваксина Пфайзер и ковид , но за сега леко върви. Три дни с температура около 38, лека кашлица , главоболие ,но мисля че е от кашлицата. Само ми слушаха гърдите и съм под карантина . После не знам , не са ми казали какво да правя и търся .

# 32 875
Скрит текст:
- Д димер - показва има ли склонност към тромби
На по-късен етап:
Скрит текст:
Мими, направо съм в стрес от случая на баща ти. При мен са минали около 45 дена и взех нещо да се задъхвам и да ръмжа, защото ме дразни нещо ...дали няма да дам + ако си направя тест?! Имах антитела на 30-ти ден...
[/quote]

LDH не е ли лошия холестерол, той каква връзка има? Или и там оказва влияние в кръвните?
Аз като направих годишните кръвни по случайност ми съвпадна с ковида (след 2 дена ми излезе +). Та вероятно съм била болна на кръвните. Всичко ми беше наред, но хемоглобина ми беше нисък, хематокrита и LDH. А няма от къде да съм висок холестерол, защото съм по 2 часа във фитнеса 4-5 дена в седмицата от години. Знам какво ям и как да ям и какво правя. МНого се изнендах. Иначе триглицеридите ми бяха супер ниски и добрия холестерол доста висок.

# 32 876
Мими, а какво те накара да направиш снимка? Нямаш температура, нямаш кашлица, нямаш задух, а решаваш да направиш снимка.., странно ми е ?

# 32 877
  • София
Ако по време на домашната 14 дневна карантина на болния му се наложи да влезе в болница, след изписване нали само той остава под карантина отново 14 дни? В заповедта не пише за нова 10- дневна на контактните...което не е и логично де.
В същия казус бяхме преди месец. Да, след изписване от болницата има още 14 дни карантина, независимо дали има симптоми и кой ден от боледуване е. За контактните специално попитах РЗИ, като се обадиха втория път (за следболничнта карантина) - не, контактните на изписан не подлежат на карантина. (то и изписания според мен вече не е заразен, но тия 2 седмици допълнителна карантина му бяха най-малкия проблем - важното беше да се възстановява)

# 32 878
Болни ваксинирани има ли? Аз съм с хрема и лека кашлица, умора, но нямам температура. ЛК ме запрати веднага на PCR. С Янсен съм от Юли месец. Ужким имах и антитела след ваксината.
Чакам си резултата.

Аз. Файзер от края на май. Първи ден главоболие. Втори 39градуса, запушен нос, засна хрена, кашлица, загуба на обоняние, болки в пръстите на ръцете.
Трети ден вдигах 37 през деня и ей сега 38. Носът ми се отпуши, много съм отпаднала.

Надявам се да премине по-бързо заради ваксината.

# 32 879
Мими, а какво те накара да направиш снимка? Нямаш температура, нямаш кашлица, нямаш задух, а решаваш да направиш снимка.., странно ми е ?
Мъжът ми беше болен, заедно карахме...той беше с двустранна пневмония месец и половина...личната ме прати и мен. Нямах обоняние и имах ускорен пулс.После ни пое пулмоложка, много съм доволна от нея!

Общи условия

Активация на акаунт