Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 298 022
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 33 135
При доказан Ковид може ли болния да иде в Ковид зона за снимка рентген на бял дроб? Ако да - нарушава ли карантината така?
Може след обаждане до РЗИ или РПУ, за да ги уведоми.

# 33 136
При вашите деца хремата, която проявяват с жълти сополи ли е била?
Моят син една седмица от градината е със задна хрема и жълти сополи, които се повлияват от АБ капки. Правил е през годините и други такива боледувания, но сега се чудя дали не трябваше да го тествам за ковид.
При моят син на 10 мин година за ноемврийския щам хремата беше бистра и за пресъхна за 2 дни.

# 33 137
Реленца е само против грипен вирус.
Авирон няма никаква доказана полза.
Защо искаш да даваш това? По-добре да назначи лекар, да се съобрази с възрастта (по-бавен метаболизъм, често по-ниски дози...)
на мен точно Авиронът ми помогна много..

# 33 138
Може ли да върнат болния ако няма места в болницата , след като са го взели с линейката, само за изследвания и обратно вкъщи ли. Какво да правя майка е в отделението, ние отвън и не знам какво чакаме

# 33 139
Здравейте момичета! От снощи съм с силна кашлица, нямам температура, антигения от тази сутрин пак е отрицателен мисля да отида да си направя снимка. От РЗИ още не са се обадели, трябва ли да звъня в полицията да кажа че излизам ?

# 33 140
  • София
Като нямате доказан Ковид за какво да звъните? Направете ПСР, за да се докаже с Ковид ли сте или не.

# 33 141
  • пустинята Гоби
Стела е контактна на сина си, който вероятно вече е под карантина.

# 33 142
Като нямате доказан Ковид за какво да звъните? Направете ПСР, за да се докаже с Ковид ли сте или не.

Синът ми е с доказа Ковид от понеделник, нали съм контактна на него.

# 33 143
  • София
Тогава предполагам сте под карантина с него. Ако не бъркам се звъни на РЗИ и на полицията. Вече дали ще ви вдигнат от РЗИ е друг въпроса.

# 33 144
  • някъде там
Колко време е зарезен ковид болен? Мъжа ми е болен от 09.10 цяла седмица се лекува беше с отрицателен бърз тест и на 16.10 вече излезе положителен тест при посещение в спешното. Притесненията ми са за детето, слава богу няма никакви симптоми стараем се всеки да е изолиран в отделна стая, ходим с маски вкъщи, тя не се среща с баща си пряко..

# 33 145
  • Сф
Здравейте момичета! От снощи съм с силна кашлица, нямам температура, антигения от тази сутрин пак е отрицателен мисля да отида да си направя снимка. От РЗИ още не са се обадели, трябва ли да звъня в полицията да кажа че излизам ?
Защо снимка? Обадете се на лл. Ако отидете на триаж , рискувате да се заразите . Успокойте се малко. Също, някои лаборатории предлагат и да дойдат у вас. Естествено заплаща се допълнително , но все пак е вариант. Нали нямате и температура, не се шашкайте толкова.

# 33 146
  • пустинята Гоби
Жената не е от София, предполагам, че е стресирана, защото синът й след първи симптоми се оказа с пневмония.

# 33 147
Защо снимка? Обадете се на лл. Ако отидете на триаж , рискувате да се заразите . Успокойте се малко. Също, някои лаборатории предлагат и да дойдат у вас. Естествено заплаща се допълнително , но все пак е вариант. Нали нямате и температура, не се шашкайте толкова.

Какъв триаж в Раднево, болницата ни е затворена, не стигаше това а и лабораторията също я удариха и ако ти трябват изследвания ходим в Стара Загора. Синът ми с едно вдигане на  температура и пневмония.. Не се шашкам за себе си а за него, че ако и аз се тръшна ще стане весело.

# 33 148
Какво е триаж?

# 33 149
  • София
Отивай на лекар особено щом кашлицата се е усилила. Естествено, че ще вземеш мерки.

Общи условия

Активация на акаунт