Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 297 061
  • 50 335
  •   4
Отговори
# 33 120
Ами на същата приятелка е болна и друга възрастна роднина, но за нея дори тя не е намерила място. И така жената се лекува вкъщи и чака място, а е на 84. Само за баща си като пряк роднина е намерила легло, и то с връзки пак казвам, защото тя самата работи в болница.

# 33 121
  • София
По колко аспирин протект се пие?

# 33 122
Здравейте,
В момента го караме със детето.
Моите симптоми са само температура без нищо друго. Детето подкашля много рядко също с температура. Засега аз не желая да пия антибиотик и взимам витамини и температуропонижващи.
Темп. варира 37.5-38.4

5ти ден е днес с тази температура. Не съм отпаднала , но нямам кой знае какъв апетит. Има ли някой , който е бил с такава температура и колко дни да очаквам да се задържи?!?

Може ли да дадете малко надежда, че вече почвам да се изнервям.

Не мога да кажа, че не съм притеснена, но опитвам да съм спокойна. Детето не знае, че съм болна не искам да психясва затова крия от него.

Витамини пия мулти виброцил и чайове с мед и лимон и много вода топла от чешмата!

Мерси на всички. Моля да се включват само хора, които са били с тази симптоматика и са се излекували без антибиотик.
Аз бях с такава температура, повече задържаше на 38,3. Аз кашлях доста, но не съм пила абсолютно нищо освен витамини и добавки- консултирах се и с лекар. Държа ме около 10 дни. Моят съвет е в никакъв случай да не се паникьосвате, защото това вреди много. Има един момент, в който се чувстваш като в плато- все едно нищо не се влошава, но и не се подобрява.След него започва подобрението.  Много е важно да се оводнявате, както правите- чайове, пресни сокове- ако не ви дразнят стомаха, пресни плодове, супи. Хранителни неща, които не товарят допълнително организма. Около 10тия ден почна страхотно потене по няколко пъти на ден, по 3-4 преобличания на нощ, което отшумя след 2-3 седмици. Поддържайте редовна връзка с лекуващия ви лекар, следете какво усещате в тялото си. И най-вече пазете спокойствие на ума си. И това ще мине 🤞🏻 Бързо и леко оздравяване  !

P.S Искам все пак да допълня и да подчертая, че в никакъв случай човек не трябва да подценява вируса- не случайно на няколко места споменавам, че съм поддържала връзка и консултирала с лекар. Това, което пропуснах да напиша е, че за боледуването си съм пускала 4 пъти кръвни изследвания, имам правени рентген, скенер и консултация с пулмолог. С лекаря сме коментирали, че при влошаване на ситуацията със сигурност ще се пият по-сериозни лекарства от добавките.
А що се отнася до запазването на спокойствие- това мога да кажа с две ръце, че също е ключово. Паниката никога не е добър съветник и не е в помощ на никого.

Последна редакция: ср, 20 окт 2021, 10:47 от pantuffy

# 33 123
Здравейте! Има ли някой след прекаран ковид с доста повишени тромбоцити (PLT)?

Непременно консултация с лекар. Вероятно ще изпише антитромбоцитни/антикоагуланти. Тези проблеми продължават доста време, докато се регулират.

Вече стана 7-ми месец откакто бях болна, пиех тромбекс и аспирин протект, сега вече от няколко месеца пия само аспирин протект вечер, но не намаляват, а напротив. При норма 400, моите са 900 и съм доста притеснена. Левкоцитите също са леко повишени- 12, и понеже не съм срещала друг с такъв проблем реших да се обърна към вас, тъй като сте по голяма аудитория, да проверя дали има подобни случай и как са се възстановили хората.

# 33 124
  • Germany
Обадете се на личният си лекар. Двойни на нормата тромбоцитите не е шега работа и не разчитайте на инфо от интернет!

# 33 125
  • Варна
Който не е за болница да не се бута да влиза в болница, искрен съвет от мен. Нашият близък влезе без пневмония, с антибиотик получи пневмония в болницата и след това сега е в крайно тежко състояние след вътреболнична инфекция. Писах преди малко.

# 33 126
Имам лекар, казват ми да изчакам известно време,че може да е от Ковид, но сега ми назначиха допълнителни изследвания. Не търся информация от нета за  това, а искам да разбера просто дали има и други хора след прекараната инфекция с такъв проблем, тъй като до сега не съм чула.

# 33 127
С този пост, на никого не препоръчвам да прави като мен - да се лекува без антибиотици.
Аз се лекувах само с естествени антибиотици, анти-вирусни  и подсилващи организма средства (добавки, храни, билки, етерични масла), но нямах температура. Само голяма слабост за 3 дни и замайване, силна хрема, начатъци на кашлица и болящо гърло и лигаво вагинално течение. По принцип взимам добавки, може би затова мина горе-долу меко. Освен това през цялото време много ми се спеше и сънят ми действаше благотворно.
Загубих обоняние за 6 дни, от тогава 2 седмици постепенно се възстановява - но взимам доста добавки за нервната система. Освен това взимам и за сърдечно-съдовата система. Ще продължа още известно време да взимам всички неща, споменати по-горе, за доизчистване и възстановяване. През цялото време бях работоспособна. Почувствах се общо-взето здрава на 20-тия ден. Лошото време не помагаше да се възстановя. Когато се разхождам, засега се движа по-бавно от преди. Има някаква остатъчна флегматичност.
През цялото време имах вълчи апетит и усещам че съм качила килограми. Изглежда се случва на доста хора.

# 33 128
  • Сф
до ДАЯ 77- Няма как да хвърляме боб, какво се случва с организма ви. Примери няма да давам да не се доизнервите, както пишете. Като не искате аб си направете снимка поне. Моята приятелка беше така, стана пневмония. Също мислеше изключително позитивно, но само мислите не лекуват. 9 дни с варираща и в болница, заради дишането.
Детето е 5 ти ден с  температура, почна аб вчера и започна да сваля, но още има. Аз съм без, но с ваксина  го карам леко- хрема, малко гърло , гъгнене. Една нощ имах кошмарна, размятаме насам натам с болежките, но отново без температура. Нашата лл още докато чаках теста, каза за детето да почва аб , че няма да навреди. 5 дни. Държа връзка с нея по тел, добави и авирон. Тези, които знам и минаха без аб, на 4,5 ден им спадна тем, нямаха. Едното е малко дете, нормално. Но пак направиха триаж . Не се самолекувайте, рисково е !

# 33 129
Здравейте,
Моите симптоми са само температура без нищо друго. Детето подкашля много рядко също с температура. Засега аз не желая да пия антибиотик и взимам витамини и температуропонижващи.
Темп. варира 37.5-38.4

5ти ден е днес с тази температура. Не съм отпаднала , но нямам кой знае какъв апетит. Има ли някой , който е бил с такава температура и колко дни да очаквам да се задържи?!?

Не мога да кажа, че не съм притеснена, но опитвам да съм спокойна. Детето не знае, че съм болна не искам да психясва затова крия от него.

Витамини пия мулти виброцил и чайове с мед и лимон и много вода топла от чешмата!

Мерси на всички. Моля да се включват само хора, които са били с тази симптоматика и са се излекували без антибиотик.
Аз бях с такава температура, повече задържаше на 38,3. Аз кашлях доста, но не съм пила абсолютно нищо освен витамини и добавки- консултирах се и с лекар. Държа ме около 10 дни. Моят съвет е в никакъв случай да не се паникьосвате, защото това вреди много. Има един момент, в който се чувстваш като в плато- все едно нищо не се влошава, но и не се подобрява.След него започва подобрението.  Много е важно да се оводнявате, както правите- чайове, пресни сокове- ако не ви дразнят стомаха, пресни плодове, супи. Хранителни неща, които не товарят допълнително организма. Около 10тия ден почна страхотно потене по няколко пъти на ден, по 3-4 преобличания на нощ, което отшумя след 2-3 седмици. Поддържайте редовна връзка с лекуващия ви лекар, следете какво усещате в тялото си. И най-вече пазете спокойствие на ума си. И това ще мине 🤞🏻 Бързо и леко оздравяване  !

От днес съм зле! Едва станах до тоалетна и на връщане нещо ми стана и припаднах Sad

Опитах да седна и пак същото със силен шум в ушите адско потене и в момента едва стоя и не мога са говоря. Гадене имам също.

Нямам личен лекар, защото нямам осигуровки както и в момента финасово съм адски зле и не мога са си купя никакви лекарства.

Sad изплашена съм адски много и много ме е страх.

Започнах азитромицин това имах у дома. Не мога дажв до кухнята да стана .

# 33 130
  • София
Внимавайте с антибиотиците и самопредписанията, защото и те водят до подобни последици.

# 33 131
  • Сф
Дая, ако не може да стигнете до лекар, триаж, звънете на 112 да дойде бп. Нека ви види лекар! Не мислете сега за осигуровките, ще ви помогнат и без тях. Но не чакайте още!

# 33 132
Здравейте,
Темп. варира 37.5-38.4

Аз бях с такава температура, повече задържаше на 38,3. Аз кашлях доста, но не съм пила абсолютно нищо освен витамини и добавки- консултирах се и с лекар. Държа ме около 10 дни. Моят съвет е в никакъв случай да не се паникьосвате, защото това вреди много. Има един момент, в който се чувстваш като в плато- все едно нищо не се влошава, но и не се подобрява.След него започва подобрението.  Много е важно да се оводнявате, както правите- чайове, пресни сокове- ако не ви дразнят стомаха, пресни плодове, супи. Хранителни неща, които не товарят допълнително организма. Около 10тия ден почна страхотно потене по няколко пъти на ден, по 3-4 преобличания на нощ, което отшумя след 2-3 седмици. Поддържайте редовна връзка с лекуващия ви лекар, следете какво усещате в тялото си. И най-вече пазете спокойствие на ума си. И това ще мине 🤞🏻 Бързо и леко оздравяване  !

От днес съм зле! Едва станах до тоалетна и на връщане нещо ми стана и припаднах Sad

Опитах да седна и пак същото със силен шум в ушите адско потене и в момента едва стоя и не мога са говоря. Гадене имам също.

Нямам личен лекар, защото нямам осигуровки както и в момента финасово съм адски зле и не мога са си купя никакви лекарства.

Sad изплашена съм адски много и много ме е страх.

Започнах азитромицин това имах у дома. Не мога дажв до кухнята да стана .

Звънете на 112 да изпратят линейка, трябва да ви види лекар, за да даде насоки за лечение. Потърсете помощ от  ваши близки.

# 33 133
При вашите деца хремата, която проявяват с жълти сополи ли е била?
Моят син една седмица от градината е със задна хрема и жълти сополи, които се повлияват от АБ капки. Правил е през годините и други такива боледувания, но сега се чудя дали не трябваше да го тествам за ковид.

# 33 134
При доказан Ковид може ли болния да иде в Ковид зона за снимка рентген на бял дроб? Ако да - нарушава ли карантината така?

Общи условия

Активация на акаунт