Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 295 690
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 33 285
Момичета, никого в нищо не убеждавам.
Аз съм ваксинирана.
Не е вярно, че винаги са твърдяли, че ваксините не пазят от заразяване.В самото начало твърдяха, че хората трябва да се ваксинират, за да имат имунитет. Даже имаше период от време, в който на ваксинираните позволиха да се движат без маски в щатите. После пак върнаха маските, защото ваксинираните можели да заразяват. Информацията постоянно се променя. Всеки  сам ще трупа опит и на тази база сам ще си гради мнение. Единствената ми надежда засега е ваксините да пазят от тежко боледуване и усложнения.

Последна редакция: чт, 21 окт 2021, 12:52 от De_si_slava

# 33 286
Именно. Казвам го по повод постоянните натяквания как с преболедуване бил по-качествен имунитета. Който се размине да го придобие само с ваксина, си е късметлия. Пък ако ще и да е по-некачествен, но нека го има.
Няма да се разминете само с ваксина, вирусът е навсякъде, ваксината е за да изкарате леко. Важно е и какъв имунитет се прави с ваксина и с преболедуване след ваксина и дали се задейства имунната защита в достатъчна дълбочина. Според специалистите се задействал клетъчния имунитет, тогава не би трябвало да се искат повече реваксинации.

# 33 287
  • 1st floor
Здравейте,
какви са вашите препоръки за това как да се предпазим и какво да приемаме, когато някой от домакинството е с Ковид.
Ако изобщо е възможно…

Най-елементарното, което направихме е да се отделим в стаите, въпреки че преди това при наличие на симптоми стояхме заедно.
Почнах да приемам Вит. Ц, Цинк и Селен. Какво друго? В постоянен контакт сме естествено, влизам за храна, лекарства и разговор с маска.
Чудя се дали да не почна Авирон Рапид

Направи стнадартните неща, които са доказано работещи. Носи маска с висока защита не само в неговата стая, но и в общите помещения, измивай си ръцете, след като излезеш от стаята, в която е болният човек, проветрявай максимално често. Пий витамин Д. Ако не си се заразила, това ще помогне. Пожелавам да не се заразиш, а болният да оздравее бързо.
Този Авирон Рапид според мен е излишен. Ние сме в същото положение вече 6ти ден. Заразеният си стои в стаята, ползваме обща баня/тоалетна. Тя пръска със спирт всичко, което пипа. Чакаме да се проветри след баня и тогава влизаме (малко тъпо звучи, но така правим). Иначе мия с доместос всяка сутрин всичко там. Нося й храна в стаята и влизам да поливам цветята и да пускам сушилнята. Винаги с маска ffp2.  Моят мъж също, дребният не. За сега, само тя е със симптоми. Ние с ММ сме с Астра - втора доза 31.05. Пием някакви измислени витамини Ц+Д3+Цинк. Просто ги имаме у нас, не вярвам много да помагат...

Последна редакция: чт, 21 окт 2021, 18:09 от НеПоКоРнА

# 33 288
Ваксините те пазят да не заразяваш и да не се разболееш тежко
Т. е. в момента съпругът ми, ваксиниран и заразен, не може да зарази мен, също ваксинирана?
Попитах в съседната тема някой от първо лице да каже така ли е. Казаха, че не е така. Заразяват си и тези,които са ваксинирани.

# 33 289
Отново за антителата, явно трябва да си го припомняме през няколко часа https://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/Zashto-ne-se-priznava-nal … iiata_175830.html

# 33 290
Отново за антителата, явно трябва да си го припомняме през няколко часа https://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/Zashto-ne-se-priznava-nal … iiata_175830.html
Антителата не са единственият компонент от защитата. В костният мозък на изкарали САРС-1 е установено наличието на имунна памет. Това е вирус, който тялото помни, а количеството антитела само маркира дали скоро човек се е срещал с него. Това че тялото не проивежда непрекъснато антитела значи че не е имало скорошна среща или че няма нужда от много антитела за да го пребори.

# 33 291
Чух по радиото жена да обяснява, че е карала вируса, имала била изследвания, имала антитела, но всичките й тестове отрицателни. Неваксинирана. Иска сертификат. До тук добре, но аз честно не разбирам как така има хора, които си го карат, но никакъв тест не го лови това нещо??!

# 33 292
Чух по радиото жена да обяснява, че е карала вируса, имала била изследвания, имала антитела, но всичките й тестове отрицателни. Неваксинирана. Иска сертификат. До тук добре, но аз честно не разбирам как така има хора, които си го карат, но никакъв тест не го лови това нещо??!
Вече не помня къде четох и не съм специалист, но естественият имунитет включва и лигавичен, IgA. Т.е още там се неутрализира вируса.

# 33 293
Хубаво на теория за всякакви видове имунитет, но за съжаление чисто практически хората взеха да ги повтаря. Останалото е за специалисти, все още проучват. Но нищо сигурно няма, явно

# 33 294
Хепи, всички лекари са невежи така ли? Дори и тези, които работят с Ковид болни, и при висок титър отказват да си слагат ваксини?

# 33 295
Но ако се неутрализира така, не е ли логично да не го карат? А те си го карат с всички екстри. И отрицателен тест. Но после антитела. Пълна мистерия.

# 33 296
Ваксините те пазят да не заразяваш и да не се разболееш тежко
Т. е. в момента съпругът ми, ваксиниран и заразен, не може да зарази мен, също ваксинирана?
Попитах в съседната тема някой от първо лице да каже така ли е. Казаха, че не е така. Заразяват си и тези,които са ваксинирани.

От първо лице, не, от второ (родителите ми в момента) - може да те зарази. Дали ще те зарази е друг въпрос.

# 33 297
Къде казвам,че са невежи? Разсъждавам си. И търся информация, като всеки.
Мисля, че лекарите си имат причини да се държат така. Има си лобита, има си такива, на които им е писнало и не коментират, има невежи, има всякакви.  Аз няма как да отговарям за всеки лекар и мнението му.

# 33 298
Ама чакайте край мен е пълно с ваксинирани болни, включително и един направи пневмония и само 2 АБ го спасиха от влизане в болница.
Другите хич не го караха леко и се налагаше да го играя ятак-снабдител повече от 3 седмици!
Статистиката при болните е 80% неваксинирани - 20% ваксинирани, същото е и в Англия - 70% от болните ваксинирани, 30- неваксинирани, т.е ваксините не предпазват от боледуване, а дали предпазват от тежко изкарване може би, защото тежките и смъртните случаи са в друга пропорция 90% неваксинирани и 10% ваксинирани!

# 33 299
Може ли да върнем към заглавието на темата, мислех, че разсъжданията са за другата тема, а тук се нищят проблеми по самото боледуване.
Та дали някой би дал мнение за София къде да се мине на контролна снимка най-добре без болни,  макар и платена. Благодаря на отговорилите.

Общи условия

Активация на акаунт