Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 294 955
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 33 300
  • пустинята Гоби
Около мен е пълно с неваксинирани болни. Ваксиниран няма нито един.

Откъде е това инфо, че лекарите масово не се ваксинират, Кацаров каза, че 75% от медицинските работници са ваксинирани. Явно някой е по-информиран от него, да каже откъде?

# 33 301
Ваксините те пазят да не заразяваш и да не се разболееш тежко
Т. е. в момента съпругът ми, ваксиниран и заразен, не може да зарази мен, също ваксинирана?
Попитах в съседната тема някой от първо лице да каже така ли е. Казаха, че не е така. Заразяват си и тези,които са ваксинирани.

От първо лице, не, от второ (родителите ми в момента) - може да те зарази. Дали ще те зарази е друг въпрос.
Благодаря! Точно за това се пазя, като игнорирам ваксините. Лошото е, че някой хора се мислят за безсмъртни след ваксинация.

# 33 302
  • София
Около мен е пълно с неваксинирани болни. Ваксиниран няма нито един.

Откъде е това инфо, че лекарите масово не се ваксинират, Кацаров каза, че 75% от медицинските работници са ваксинирани. Явно някой е по-информиран от него, да каже откъде?

Ако са толкова голям процент защо днес чакаха пред болниците без сертификати и искаха да им признаят това, че са боледували?

# 33 303
  • пустинята Гоби
Медицинските работници ли? 25% не са малко като се замислиш, ама не са масово.

Исках да питам друго аз. Някъде по света признават ли антителата като основание за издаване на сертификат за преболедуване?

# 33 304
  • Страната на чудесата
Къде в София най-добре да направя контролна снимка на вече преболедувал, за да не се смесва пак с ковид болни...?

В "Спектър" работят с часове, не знам дали е най-добре, но е добър вариант, според мен.

# 33 305
Може ли да върнем към заглавието на темата, мислех, че разсъжданията са за другата тема, а тук се нищят проблеми по самото боледуване.
Та дали някой би дал мнение за София къде да се мине на контролна снимка най-добре без болни,  макар и платена. Благодаря на отговорилите.
Полимед(метростанция К.Величков). Преди 2 месеца си правих платена снимка там, разчитането излезна за има-няма 30 минути, даже ме накараха да го изчакам пред кабинета. Сега вече дали има някакви ограничения и там, не знам.

# 33 306
  • София
Медицински "Спектър" са добри, но доста натоварени.

# 33 307
  • тук и там
Ами ние сме точно от по-особенните случаи. Аз съм с Пфайзер и със симптоми,малкото дете е без ваксини и е  с положителен ПСР  и със симптоми. Голямото дете  не е ваксинирано, без симптоми е,вчера и взеха проба-ПСР отрицателен. ММ е с АЗ, без симптоми-тест не е правил още, но най-вероятно и той ще е отрицателен. Едно семейство, двама са болни и със симптоми, двама са без симптоми и отрицателни..
Нямам логично обяснение. Малкото първо прояви симптоми,и основано аз се грижех за него, включително това че спи при мен когато е болен. Може да съм поела по-голям вирусен товар,знам ли..

# 33 308
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Т. е. в момента съпругът ми, ваксиниран и заразен, не може да зарази мен, също ваксинирана?
Попитах в съседната тема някой от първо лице да каже така ли е. Казаха, че не е така. Заразяват си и тези,които са ваксинирани.

По принцип не заразяват, защото антителата не позволяват на вируса такава репликация, че да станеш заразен,
но винаги има изключения- да си с компрометирана имунна защита или да си поел толкова висок вирусен товар, че тялото не може да се справи

Но аз говоря за нормалните случаи- ваксинирани и с предпазни средства, които не се тикат в свърталища на болни. Те са напълно защитени

# 33 309
  • София
Не е странно. Имам познати, при които мъжете бяха болни, а децата и жените им не се разболяха изобщо. Не са били ваксинирани. Това беше в самото начало на пандемията.

# 33 310
Къде в София най-добре да направя контролна снимка на вече преболедувал, за да не се смесва пак с ковид болни...?
Здравей,
В Аджибадем сърдечно - съдовия снимат само здрави хора.

# 33 311
  • Пловдив
Зависи, в нашето семейство ни опази, всички сме ваксинирани, само мъжът ми се разболя,  малко преди да вдигне температура беше вечерял у родителите ми - 70г, за щастие не ги зарази, аз и сина не се разболяхме, във фирмата също никой не прояви симптоми.

# 33 312

По принцип не заразяват, защото антителата не позволяват на вируса такава репликация, че да станеш заразен,
но винаги има изключения- да си с компрометирана имунна защита или да си поел толкова висок вирусен товар, че тялото не може да се справи

Но аз говоря за нормалните случаи- ваксинирани и с предпазни средства, които не се тикат в свърталища на болни. Те са напълно защитени
Благодаря! Интересно, че не се е бутал никъде извън обичайните дейности - работа, магазин, вкъщи /само двамата живеем/. В работата веднага са направили тест на всички, няма положителни.
Азбях тази, която о гледах болен с Ковид на легло преди да се ваксиниеам, и не се заразих. Направих си тогава и тест за анти тела, никакви. Всичко, според мен, е до имунитет.

# 33 313
След 5 ден с температура, която не се повлиява, да ходи да направи снимка .
Следете сатурацията и температурата и записвайте

Днес вече му е 7-8 ден като последните 3 се влошава от 38 до 39 вече стигна. Казва че след 1.5 працетамол му спадала но пак се вдига после. Сатурацията (до колкото може да се вярва на апаратчето) е 90-95. Завчера вечерта си е правил снимка и пише че има начално възпаление на дроба, правили са му и някакъв тест който бил показал високо възпаление в организма. Интересува ме дали лечението му е адекватно с тези лекарства?

Разчета е:
Не личат оформени инфилтративни промени.
Неуголемени двете хилусни сенки. Усилен ивицестрисунък в ляво паракардиално, както при началнивъзпалителни промени.
К.д. Синуси свободни.
Сърдечна сянка-с неувеличени размери.

Пие следните лекарства от 2-3 дни насам:

Д3, Ц, селен, цинк
Аспирин протект 1х1
Хексорал спрей - първите 2-3 дни
Сироп за кашлица амбрекс 3х1
Азакс - две дози, от два дни
Пробиотик procombo - час преди антибиотика
Тобрадекс - Капки за нос
Парацетамол - само вечер при темп над 38.3

Честно казано никой не знае какво е адекватно лечение
8 ми ден беше критичен за алфа варианта и на 8 ден започваха измененията на белия дроб

След това или срив или оздравяване

За Делта варианта вече се счита дори 14 ден за по- критичен
така че аз вече не знам

Общо взето почивка, следене на показатели и записване.
Нормално е дори до 14 - 15 ден да има температура, но може би след 5 ти вече да минава на антибиотик, защото е хванала някоя друга бактерия

И след две седмици, ако е писано започва оздравяване

Това е, което знам от четене във форума, статии, интервюта и частичен диостанционен опит

Жена му и детето му го карат заедно с него, но в пъти по-леко. Жена му е първа и вече е по-добре. Не е и вдигала чак такава температура. Аз лично не мосля че е делта понеже при нея няма тежки симптоми и чак такава темпервтура.

# 33 314
Писах в общата тема за ковида, но вече имам познат, който го повтори, 1г. и 4 месеца след първото боледуване. Работя на място, на което не ни задължават, но вчера приканиха за ваксиниране. От около 200 души, имаме към 17 ваксинирани. Повече са млади хора, мъже и сякаш се притесняват от неизвестните последици, безплодие. Не съм антиваксър,  но дали притесненията им не са основателни? Иначе вчера коментирахме, съгласни са да си плащат антигенни тестове, ако ни задължат за сертификат.
 Дая77, май трябва втори антибиотик.
Отдавна се установи че ваксината не води до безплодие. Имаше специално такова проучване.
Иии, в другите държави да не мислиш че са по прости, че се изповаксинираха масово??

Общи условия

Активация на акаунт