Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 296 658
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 33 345
Роузи,фраксипарина са му слагали само в болницата.От тогава мина почти месец.

Диорела,доколкото разбрах ни съветваш да посетим лекар невролог работещ в болница...Надявам се,че не е спешно,защото в момента при всички лекари трудно се запазва час.Преди малко гледах в супердог.Часове има след 10дни...ако искаме и лекаря да е добър.Даже има час при завеждащата ковид отделението,което той лежа/тя е невролог/,но чак за след 15дни...

Искам да уточня,че това което описах не е нон стоп състояние.В по голямата част от деня е в кондиция и от време на време забива...Не се оплаква от нищо друго.Затова ми приличаше на постковид ,защото четох, че тези състояния са често срещани...даже с много по лоши забравяния...като например тръгва някъде и е забравила да изключи котлона или пералнята...Объркана съм...В четвъртък вечер какво да правя...Задават се 2почивни дни...

# 33 346
mimi.7299, благодаря! Интересно, че ЛЛ на родителите ми остави много добро впечатление, когато баща ми прояви симптоми преди няколко дни и сега ми се струва доста неадекватен, когато и майка ми прихвана. Него веднага го прати на ПСР и кръвни, плюс му назначи лечение, сега на майка ми, директно ѝ е казал по телефона да си купи Фраксипирин и Зефацет (АБ).

# 33 347
Момичета , днес синът ми отиде да си направи тест в лабораторията антигенен!
Теста му е отрицателен! Днес няма температура и е добре. Ще откача вече! Какво става бе….

Взе два дни антибиотик защото мислехме , че е КОвид. Сега даже не знам какво да правим?!?

Дано да е добре ! Направо не знам какво да мисля! Вече няколко дни сме заедно тук! На мен днес ми е 6ти ден! Той имаше температура 3 дни от вчера няма и днес няма. Кашля тук таме но нищо повече. Боже боже не знам какво да мисля.

# 33 348
Взе два дни антибиотик защото мислехме , че е КОвид. Сега даже не знам какво да правим?!?

Не спирайте антибиотика, дори да няма симптоми. Да го изпие до края както му е предписан.

# 33 349
Бронз, имах предвид опитен невролог, че по кабинетите понякога не са с особен опит, а болничните се ориентират бързо по симптомите. А ако се наложи прием в неврологично, да може да съдейства.
Аз бих отишла на бърз преглед, щом няма скоро часове, да се прецени дали се налага скенер на глава или друго изследване, поне да разбера имам ли време да отлагам. Може би дори в спешен кабинет лекарите биха  преценили. Нямам представа какво може да означават тези симптоми. Когато у нас има проблем, първо действаме да изключим спешните състояния. Разбира се, не търчим по лекари за всяко кихане, говоря за сериозни и съмнителни неща. Но аз мога да се обадя и по телефона на доста мои близки лекари и да ме ориентират какво да правим и дали е спешно. Ако имаш възможност, питай по телефон - примерно ЛЛ.

---------------
wild poppy, на мен биха ми назначили и по телефон фраксипарин. Както по телефон са ми казвали да не намалявам дозата и при какво кървене от носа трябва да се намали. Но това съдов хирург, познаващ добре състоянието ми.
Би трябвало да се очаква ЛЛ да познава добре състоянието на пациента. Но обикновено ЛЛ не назначават фраксипарин. Но може би при майка ти има висок риск от тромбози. Лично на мен малко ми е странно, но разсъждавам от моята камбанария. На майка ти изследвано ли е съсирване на кръв, Д-димер?
Фраксипаринът е най-добър за превенция и лечение на тромбози, също е по-удобен - в различни дози, различен прием - 1 или 2 пъти на ден. Не случайно по болничните протоколи се минава на фраксипарин и се спират другите АК.  След болницата, мен ме оставиха на високи дози фраксипарин за месец и чак после минах на ксарелто.

Последна редакция: чт, 21 окт 2021, 17:33 от Diorela

# 33 350
Синини съм виждала по тялото при ниски тромбоцити. Изследвай кръвта.
И аз знам, че това се появява при ниски тромбоцити. А за високите някой знае ли, чувал ли е нещо?
Мисля, че сте за хематолог. Щом пиете аспирин протект и няма ефект, трябва да ви изпишат нещо друго и да проведат едно изследване, което да провери причината. Аз съм имала преходна тромбоцитемия, но причината беше друга. И знам, че ако беше продължила повече от месец, щяха да ми правят друго изследване.

# 33 351
  • Germany
Теста му е отрицателен! Днес няма температура и е добре. Ще откача вече! Какво става бе….

Дано да е добре ! Направо не знам какво да мисля! Вече няколко дни сме заедно тук! На мен днес ми е 6ти ден! Той имаше температура 3 дни от вчера няма и днес няма. Кашля тук таме но нищо повече. Боже боже не знам какво да мисля.

Дая, има ли синът ви правен ПСР? Може просто да е минало времето, в което антигеният тест би хванал инфекцията.

# 33 352
Пия Аспирин Протект вече 20 дни, да. И антибиотик пих, но свърши преди седмица. Цял набор от витамини и добавки също пия по предписание от лекар.

Синините са от аспирина значи... За момента най-вече ме притесняват синините и сърбежът навсякъде по тялото.

Ако си пусна ПКК и резултатът покаже ниски тромбоцити, какво реално е лечението?

На мен тогава, а и после не ми излизат ниски тромбоцити. Само хемоглобин, хематокрит и еритроцити под долна референтна граница. Съзвездие синини имах когато пих тромбекс. Намаляха до единични синини когато смених тромбекс с аспирин протект по съвет на лекар. За пореден път ще кажа. Вируса действа индивидуално, лекарствата действат индивидуално, всеки организъм реагира на болестта и лечението индивидуално.

# 33 353
Извинете,че малко нахлувам,....Мъжа ми изкара Ковид има и тест съответно,влизам в сайта his bg чакаме смс не идва,дали нещо забива сайта и има ли друг вариант от къде да го вземе 🙄РЗИ ?
Съответно и аз го изкарах, но нямах тест и няма да имам и сертификат 🤐

# 33 354
При двустранна пневмония, ползвали ли сте инхалации с вентолин и пулмикорт?

# 33 355

Дая, има ли синът ви правен ПСР? Може просто да е минало времето, в което антигеният тест би хванал инфекцията.

Няма ПСР 4 дни от началото на симптомите е !

# 33 356
Направете и ПСР, но не бива да спирате антибиотика, щом сте го започнали.

# 33 357
  • Варна
Аз не мога да разбера защо сте почнали антибиотици от самото начало на симптомите. Даже ковид да беше не се пият антибиотици от началото, а вие дори не сте пуснали един тест да разберете за какво иде реч....

# 33 358
Ох момичета, вчера PCR отр. На сина ми, днес с хрема. Тъкмо се успокоих и сега вдигна температура. ЛЛ утре ни вика да пуснем кръвни изследвания. Дали е ковид, какво е. Много се притесних.

# 33 359
Положителен антигенен  тест от носа от вчера. Отрицателен днес с такъв със слюнка. Привечер днес отново положителен със секрет от носа. Заразеният е с кашлица /хроничен бронхит/ и температура 37.4

Общи условия

Активация на акаунт