Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 341 555
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 33 495
Мерси, ще му предам да се консултира възможно най-бързо. Иначе, идеята да бори темп с течен аналгин удачна ли е? Според мен състоянието му е прогресирало и има нужда от обновяване/промяна на лечението.

Аз не пия Аналгин принципно, та не бих го пил дни подред. Ефективен е, но има също толкова добри (и по-приемливи според мен) анти-пиретици като парацетамол и ибупрофен.

Може да се охлажда външно със студен компрес при подмишниците. Не е нужно да са легени с оцет - има айс пакове (студен компрес) в аптеките, които са доста по-чисти/лесни за работа.

Тази температура, макар и плашеща за окото, не е притеснителна сама по себе си. Важно е какво я провокира (за което е добре да иде на преглед/лекар). Възрастните рядко вдигат над 40 градуса (изключения са разни тропически трески, серотонинов синдром, тироидна буря, мозъчен кръвоизлив, сепсис), а мозъчни увреждания (това, което плаши хората) се случват над 42 градуса. Не ви увещавам, че всичко е наред и трябва да стоите със скръстени ръце - просто не се филмирайте излишно заради температурата.

# 33 496
Благодаря ти Hope4c

В окръжна София правят ли снимки набял дроб и кръвни при преглед в триаж?

# 33 497
Ако е за мен въпроса. Само ваксинирани. Преболедуване ако е имало е било абсолютно безсимптомно.

Знам и за други с такива резултати. Познати и колеги на майка ми с които са си сравнявали антителата след Файзер.
Живи и здрави са вече повече от 6 месеца, ако се тревожиш за това.Grinning

Благодаря. За наше инфо се тествахме днес. Да видим какво чудо е.
На дъщеря ми е, чак леко се притесних. Все съм виждал 10000-20000. Беше неочаквано.

# 33 498
Имало е и други с по 40000, тук в темата.

# 33 499
  • София
Днес бях на кардиолог и като ме съблече от кръста на горе (имам някакви синини) и ми каза да спра аспирин протекта. Уж от него били. В бременността пих 8 месеца, нямах синини.Малко ми е странно. Аз мислех да не са някакви тромби тези синини.
И аз имам синини и момичетата тук казаха същото- това е резултат от Аспирин Протект. Аз също го спрях от днес и ще се консултирам с кардиолог. На теб какво ти каза лекарят да пиеш, след като спираш аспирина? Аз също се притеснявам, че синините са тромби.

# 33 500
  • София
Изписа ми някаква добавка, която не мога да разчета каква е. Ето това:

Пуснах я и в здравния, но нямам отговор към момента.

# 33 501
  • В тъмната гора.
Хайде и аз...преболедувала март, ваксинирана август, от днес не съм добре - болки и сухота в гърлото и лека кашлица. На 15.10. бях пред кабинета на ЛЛ да чакам за медицинско. Накара ме да чакам 2 часа сред ковид болни, да се затрие дано, много я мразя. Можеше да подпише формуляра и да си ходя, но нарочно не го направи. Скарахме се като влязох в кабинета. По време на пика на пандемия, само изрод постъпва така. Ще я сменя декември, ако оцелея.

# 33 502
Не се тревожи. Хем преболедувала, хем ваксинирана си.
Поне според това което пишат специалистите, имунитета ти трябва да е пушка.
Дори да си се заразила, не се очаква нещо по сериозно от 3-4 дена симптоми на настинка.
Ама си направи един тест утре, колкото да внимаваш да не заразиш някой около тебе.
ПП: Има една камара други вируси в момента.

# 33 503
Най-добрия ми приятел е с Ковид. Ваксинирахме се през май, той с Пфайзер. Симптомите са се появили вчера - болки в гърлото и в гърдите. Днес си направи тест от аптеката и се оказа положителен.

# 33 504
  • София
Да попитам, приемам натаспин Н (сутрин) и аспирин протект (вечер), малко след като се събудих ми потече кръв от носа, какви изследвания да си пусна, освен ПКК, протромбиново време,  д-димер и феритин, за да видя как е коагулацията? Необходимо ли е да са на гладно?
Мерси.

# 33 505
  • 1st floor
Леле, Ронадл? Какво става във вашето семейство, останалите как са?

Аз вчера не можах да ви чета, работя от вкъщи и петъкът беше необичайна лудница. Девойката ми вдигна 37,2, но личната каза, че за ниска температура няма да включва втори АБ, само да си продължи още 5 дни този.
Странните усещания в устата започнали да понамаляват, не я боли и корема вече. Усеща някакви миризми, не но верните. Днес ще е ден 9ти. Дано вече има подобрение. Аз, ако съм здрава, от вторник се връщам в офиса, защото ми изтича карантината и ще трябва да я оставя сама...

# 33 506
  • Другата България
Роналд, за какво ги пиеш тези неща? Лекар ли ти ги изписа? С ковид ли си?

# 33 507
  • София
Роналд, за какво ги пиеш тези неща? Лекар ли ти ги изписа? С ковид ли си?
Лекар, да, децата ми са с ковид от понеделник.

# 33 508
  • Другата България
Без ковид пиеш и аспирин, и натаспин?
Аз с ковид пиех само Натаспин.
За мен е прекалено, но щом лекар го е изписал, по-добре се чуй с него и му кажи за кървенето.

# 33 509
  • София
Не отговаря събота и неделя.
Отделно си имам проблеми със суха носна лигавица, затова се чудя от кое от двете е, и ми се щеше кръвни да пусна...., но лл не отговаря уикенда.

Общи условия

Активация на акаунт