Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 740
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 33 765
В нашата болница, от съображения за сигурност имена няма да споменавам. В София.

# 33 766
В другата тема току що се похвали една жена с бустер Модерна.

# 33 767
Тежичка е ваксината и при положение че има и други, не чудно да се препоръчва най подходящата /с най-малко нежелателни реакции/ за определена възрастова група.
     Защо 20 човека да се окажат с миокардит, ако може да са само 5, а за предпочитане и 0.
     И защо някой да рискува да се зарази, при наличието и на друг имот, където може да се изолира член на семейството заради съмнителни контакти.
     Каква е тази мания, като е семейство всички да си менкат вирусите, особено пък Ковид. И болния да спи със здравия щото как иначе.

# 33 768
  • Немция
Разводняваме темата с ваксините.

Не ми се търси линка за Модерна, но при нея има по-силна имунна реакция, особено при млади мъже. Но е все пак доста рядко.

В Исландия изцяло са спрели Модерна.
В Швеция, Финландия я слагали само на мъже над 30.
В Норвегия и Дания само на мъже над 18.
Във Великобритания, Хонг Конг и Норвегия само 1 доза.

Във Великобритания по принцип слагат само по 1 доза от иРНК ваксините на младежи до 18.

В Германия не познавам в обкръжението ни ваксинирани младежи над 12 с Модерна, все е Пфайзер.

Намерих друга подобна статия, макар и не за всички страни, които съм споменала по-горе.

https://www.medinside.ch/de/post/wegen-herzproblemen-island-stop … moderna-impfungen

ПС Намерих статията.
При Модерна честотата на миокардитите е по-завишена отколкото при Пфайзер, затова и са мерките в някои държави.

https://www.fr.de/wissen/corona-impfung-risiko-herzmuskelentzuen … tzt-91045646.html

Последна редакция: пн, 25 окт 2021, 00:05 от Бибит

# 33 769
Здравейте момичета! Имам нужда от съвет по един въпрос и едно питане. . Синът ми е 9 ден от първи симптом с ковид, от 4 дена няма никаква температура. В понеделник си прави снимка утре иска да я повтори - 6 дена е пил антибиотик. Според Вас добре ли да го направи,  аз не се решавам да му давам мнение след като щях да го объркам първия път. Другият ми въпрос е , след колко дена болният спира да заразява? Аз не съм се пазила изобщо от него, до тук всички антигени всеки ден са ми отрицателни и с изключение на един ден когато много кашлях се чувствам напълно здрава.

# 33 770
  • При семейството си
Снимка през 6-7 дни, при положение, че няма влошаване, аз лично не бих правила.
В “белите държави” седят 10-14 дни без изследвания, без лекарства, пък се справят по-добре от нас.

# 33 771
В “белите държави” седят 10-14 дни без изследвания, без лекарства, пък се справят по-добре от нас.

И аз съм на това мнение, но като го попитах не е ли прекалено рано, чух това, което очаквах "добре, че не те послушах" Негов приятел почина от ковид защото смяташе, че няма такъв, друг сега бере душа и той невярващ предполагам, че за това отива в другата крайност. Щом е решил утре ще я направи, но исках да чуя и друго мнение.
Благодаря Ви!

# 33 772
Нищо няма да му стане от втора снимка за седмицата, но и добавената ѝ стойност (предвид че няма влошаване на симптоми) вероятно клони към нула.

Предвид случките с приятелите му - оставете го да си я направи, за да се успокои.

# 33 773
  • При семейството си

И аз съм на това мнение, но като го попитах не е ли прекалено рано, чух това, което очаквах "добре, че не те послушах" Негов приятел почина от ковид защото смяташе, че няма такъв, друг сега бере душа и той невярващ предполагам, че за това отива в другата крайност. Щом е решил утре ще я направи, но исках да чуя и друго мнение.
Благодаря Ви!

При тази ситуация, за спокойствие, нека направи.
Безпроблемно да се възстановява и… да не се сравнява с най-лошото.

# 33 774
  • тук и там
Аз бях с температура  само 4 дни.В понеделник вдигнах за първи път, в четвъртък за последен, като най-високата до която съм стигала беше 38,5 ,но повечето пъти си беше 37,5. Като изключим липсата на обоняние,и кашлицата -се чувствам оздравяла вече. Днес и апетита ми се върна.В карантина ще съм до следващият четвъртък така или иначе.С Пфайзер съм, може би и това ми помага за по-краткото боледуване,но да видя кога ще ми се възстанови обонянието все пак..

# 33 775
  • София
Това с обонянието е нещо, което не мога да го разбера, а изчетох сума статии, мнения и какво ли не. При мен минаха вече 10 месеца и към момента
- някои миризми още не ги усещам изобщо, дори да доближавам максимално до носа си
- има една голяма част, които са извратени и не виждам подобрение
- няколко са вече съвсем нормални, както преди боледуването
- имам понякога свръхчувствителност на обонянието, т.е. усещам безпогрешно, силно и натрапчиво миризми от много големи разстояния (урина, пура, изгорели газове, някои препарати).
Прави ми впечатление в темата, че пак често се губи обоняние и вкус, а помня, че за Делта пишеха, че това не е много изявен симптом. Повече коментираха намаляване или загуба на слух.

# 33 776
Здравейте!
Интересува ме как стои въпроса с получаване на болничен, ако отида за сертификат 48 часов и антигенен тест в лабораторията се окаже положителен? Оттам насетне какво трябва да се направи, ако човекът е възпрепятстван да ходи на работа за 14 дни? Трябва ли да отиде човекът положителен и заразен до личния си лекар, за да иска болничен?

# 33 777
  • София
Когато положителният тест влезе в системата (РЗИ ги вкарват), ЛЛ получава информация и издава болничния на база на код на положителния тест. Няма нужда да ходите сега, след края на карантината може да си вземете документа.
В София имаше забавяне при регистрирането на положителните в системата, предполагам не е наваксано все още.

# 33 778
Явно, благодаря много за информацията. т.к. ще си правя на всеки 48 часа тест и искам да знам как да реагирам при всеки възможен сценарий. А при положителен антигенен добре ли е да се направи и пср, за да е гарантиран после сертификата за преболедуване, какво мислите? Защото ми се струва, че антигенните тестове много ги оспорват и не знам какво може да им хрумне на управляващите близките дни.

# 33 779
  • София
Честно казано, не знам, може би е добре да се направи и PCR, особено, ако в близките шест месеца мислите да пътувате. В страната не мисля, че ще отменят сертификатите за антигенен тест скоро, все пак повечето болни се откриват именно с бързи тестове.

Общи условия

Активация на акаунт