Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 341 643
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 33 900
  • София
Да попитам и вас тук. Зеленият сертификат след ваксинация със срок на годност 1 година ли е или е безсрочен?

За момента е валиден 1 година. В самия сертификат е посочена валидността му, а именно- 12 месеца.
Може и да коригират срока, но за момента е така.

# 33 901
  • София
Аз днес ходих на преглед в 22 ро дкц.
Първо звъннах на РПУ да уведомя,че излизам.Казаха да звънна на РЗИ.Звънях на всички възможни тел,но даваха заето.Все пак реших да отида.
Чаках два часа навън на студа...
Измериха темп-36,сатурация-98,направиха ЕКГ,не ме преслушаха.Разпитаха ме за симптоми,общо взето доста неадекватен ми се стори прегледа.Същото споделиха и други хора след това.
Настоях за снимка.Дамата от рентгена беше крайно възмутена,защо личните не искат да преглеждат.
Нямам пневмония,но тази силна отпадналост вече 13 ти ден не се повлиява.Казаха,че АБ нямало да помогне за нея,изписаха Авирон.
Утре ще звънна на личната да питам да продължавам ли с АБ.

# 33 902
Аз днес ходих на преглед в 22 ро дкц.
Първо звъннах на РПУ да уведомя,че излизам.Казаха да звънна на РЗИ.Звънях на всички възможни тел,но даваха заето.Все пак реших да отида.
Чаках два часа навън на студа...
Измериха темп-36,сатурация-98,направиха ЕКГ,не ме преслушаха.Разпитаха ме за симптоми,общо взето доста неадекватен ми се стори прегледа.Същото споделиха и други хора след това.
Настоях за снимка.Дамата от рентгена беше крайно възмутена,защо личните не искат да преглеждат.
Нямам пневмония,но тази силна отпадналост вече 13 ти ден не се повлиява.Казаха,че АБ нямало да помогне за нея,изписаха Авирон.
Утре ще звънна на личната да питам да продължавам ли с АБ.
При свекърва ми отпадналостта беше свързана с нисък хемоглобин заради недостиг на b12 и висок TSH. Приема доста време б12, желязо на система и еутироксин  сега е добре. Може би една ПКК и изследване на дефицит на витамини ще са Ви то полза.

# 33 903
  • пустинята Гоби
Мими, как е баща ти?
Нана, а твоето дете?
Ти как си?
Баща ми е в болница от вчера, но иначе е в прилично състояние. Днес ми каза, че бил по-добре, вчера беше доста увяхнал. Кашля кофти. Иначе става, видях го през прозореца, носих му багаж, че си беше забравил зарядното на телефона. Изобщо не разбрах с какво го лекуват, ще го разпитвам пак, че вчера не смеех много.

Мери, Heart ! Голям стрес просто. Пак трябва да сме благодарни, че баща ми го приеха веднага, линейка дойде и го взе, след като се обадил на 112 (така го инструктирал личния).

# 33 904
Здравейте отново , малко ъпдейт да дам. Бях в болница за 3 дни. Изписаха ме вчера с едностранна пневмония съм.
Изписан ми е антибиотик Амоксиклав
И кортикостероид Дексаметазон
Бронхексин за кашлица и още няколко различни препарата Вит.Д цинк , витамин Б и пробиотик. Както и аспирин по една таблетка вечер!

Кашлицата е безумна просто… отпаднала съм това от самия вирус ли е или от лекарствата, които приемам?!?

Толкова химия не съм пила никога през живота си! И не са ми вливали такова количество лекарства никога за нищо!

Чувствам се като химическа торба пълна с боклук. Sad

Ами това е пия хаповете и ще чакам подобрение някакво.

Синът ми засега мисля, че е Ок надявам се да не стига като мен до болница !

# 33 905
Чета и тук за проблеми с хемоглобин и желязо, при мен след Ковид всичко беше сринато. Приятелка аптекарка каза, че напоследък в рецептите за Ковид доста лекари изписват и желязо, освен другите витамини.

# 33 906
Дая, и от двете е - и вирусът изсмуква, и химията, с която те тъпчат. Постепенно ще се изчисти организмът, нека остане сам със себе си (без вируса)! Стискаме палци да излизате по-бързо от лапите на болестта - ти и синът ти!

# 33 907
  • София
Скрит текст:
Здравейте отново , малко ъпдейт да дам. Бях в болница за 3 дни. Изписаха ме вчера с едностранна пневмония съм.
Изписан ми е антибиотик Амоксиклав
И кортикостероид Дексаметазон
Бронхексин за кашлица и още няколко различни препарата Вит.Д цинк , витамин Б и пробиотик. Както и аспирин по една таблетка вечер!

Кашлицата е безумна просто… отпаднала съм това от самия вирус ли е или от лекарствата, които приемам?!?

Толкова химия не съм пила никога през живота си! И не са ми вливали такова количество лекарства никога за нищо!

Чувствам се като химическа торба пълна с боклук. Sad

Ами това е пия хаповете и ще чакам подобрение някакво.

Синът ми засега мисля, че е Ок надявам се да не стига като мен до болница !
[/spoiler]
Дая, дано това да е било най-лошото и отук насетне само към по-добре да ти е! Не си вменявай че си химическа торба с боклук, не си! Ти си жив човек който с всеки следващ ден ще се чувства по-здрав и ще премине и през тази трудност.Flowers Hibiscus

# 33 908
Здравейте, да разкажа и аз какво се случва в нашето семейство. Сестра ми беше хремава, а на следващия ден загуби обоняние. Бърз тест - отрицателен, но се самокарантинира, за да бъде спокойна. Два дни по- късно баща ми започна със суха, доста упорита кашлица, а на следващия ден аз и майка ми започнахме да чувстваме силни болки в главата, стави и мускули. Бързи тестове - отрицателни, ПСР - утре излизат резултатите. Междувременно аз пия авирон + аспирин протекс, главоболието изчезна, единственото нещо е силните болки в гърба. Родителите ми днес бяха изпратени за снимки - резултатите: бронхит и при двамата. На баща ми не са му изписали нищо по-различно от аспирин, аналгин и витамини, На майка ми - еднократна инжекция за болките в мускулите и антибиотик Аугментин. ЛЛ е казал да изчакат до утре, какви ще бъдат резултатите, но на мен цялото това лечение ми е несериозно.
Да не говоря и за притеснението и паниката които изпитвам.

# 33 909
MK9393 и защо ти е несериозно лечението. на майка ти има АБ, за баща ти явно чака резултата за да реши. не се притеснявай, от днес за утре няма какво да стане. Като излязат резултатите вероятно ще се коригира лечението. Вярвай на лекаря си. За притеснението е ясно, всички се паникьосваме като се разболеем сега, стегни се и действай да спазвате каквото е изписано до сега. Стискам палци и бързо оздравяване.

# 33 910
Здравейте за колко време излиза резултата от пср?

# 33 911
  • Ланкър, планините Овнерог
Здравейте за колко време излиза резултата от пср?
Майка ми го направи миналия вторник сутринта, същия ден към 14ч й видях резултата онлайн.

# 33 912
Благодаря,  питам за пср във връзка със зеления сертификат. Самият тест от момента на вземане ли се брои за сертификата или от излизане на резултата?
И ако направя пср после ще ми излезе ли сертификат в приложението?
Къде мога да проверя след направата на теста за това дали вече имам сертификат?
Благодаря ви предварително!

# 33 913
Момичетата с по-дългото прочистване на гърлото след ковид, ако имате възможност пробвайте антихистаминов препарат и ако сте склонни без лекарско предписание да пробвате. Сякаш съм по-добре от него. Аз лично си пръскам Flonase на 24ч веднъж. Но не става за една нощ. Почнах преди седмица и усещам подобрение чак сега. Но е много по-добре с него и сухата кашлица утихна значително. Не стигнах до кортокостероиди, а бях на крачка да ги почна заради задушаващата суха кашлица.
Flonase е точно кортикостероид.

# 33 914
Не съм знаела. Не трябва ли рецепта за КС? Това е без. В такъв случай говоря за такива с рецепта. Към тях се бях насочила, т. к. рецепта за такива.

Общи условия

Активация на акаунт