Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 799
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 34 005
Цитат
А пък аз мисля, че с постове “аз пих КС без да съм на кислород - значи и Вие може да пиете КС” хората се подтикват към потенциално вредни практики.
Къде съм казала такова нещо? Казах, че преценката дали да се приемат КС и какви, е на лекарите, както и, че болничните лекари от ковид отделения,  са по-запознати от ОПЛ.
Коментарът ми беше провокиран от непрекъснатото повтаряне, че се назначава само, когато пациента е на кислородна терапия, което може да се изтълкува от много хора, че само когато е в болница. А между леко и тежко боледуване, има и средно.
Не съм чула у нас да назначават КС при първо кихане, за щяло и нещяло. Мисля, че лекарите са наясно с тази група лекарства и знаят в кои случаи да ги назначат. И след като лекар е преценил да го назначи, форумни съвети кога се назначава, могат да объркат човека и да не го приема, ако има нужда. Трябва да сме внимателни.

Последна редакция: ср, 27 окт 2021, 14:44 от Diorela

# 34 006
Мъжът ми има приятел, който е в болница - с пневмония, храчил е кръв и е бил доста зле. Чули са се онзи ден и му е споделил, че жена му много се била наплашила и давала на децата им профилактично кортикостероиди... Не знам подробности, но това е най-безумното нещо, което съм чувала! Децата са на 2 и 6 години...

# 34 007
Стрина, със същите симптоми съм като твоите, а уж леко го изкарах. Аз сякаш като бях болна не бях толкова зле. Даже се чудя да не карам истинския ковид сега или да съм се заразила пак. Какви ли не глупости ми минават през ума. Ама съм месец след, та уж не може да е. Единствено нямам температира. През ден през два главоболие. Нещо средно между хрема и запушен нос имам. Кашлицата която се появи след карантината позатихна поне. Главата ми се мотае през деня. Най-притеснява болката в гръдния кош, дробове. Отпред и от зад. Задушавам се от време н време, най-вече прз ноща. Щом се будя от това задъхване. Айде приемам че може да си внушавам през деня. Но през ноща, това ме буди. Не са болка за умиране тези неща, но ме дразнят. По доктори няма как да ходя. Не живея в Бг и всички врати са ми хлопнати, освен ако не умирам и не трябва на спешното да звъня. Имам часове за кардиолог за Коледа и пулмолог след нова година. Та ще се страда явно. Мъж ми го изкара по-тежко от мен и забрави, че е боледувал. Но на мен все нещо не ми е добре. Как ще се кара така не знам. То вместо да се подобрявам, сякаш се сривам.

# 34 008
  • София
Мъжът ми има приятел, който е в болница - с пневмония, храчил е кръв и е бил доста зле. Чули са се онзи ден и му е споделил, че жена му много се била наплашила и давала на децата им профилактично кортикостероиди... Не знам подробности, но това е най-безумното нещо, което съм чувала! Децата са на 2 и 6 години...

Профилактично??? А на тия деца изобщо нещо има ли им?

# 34 009
Всички го били изкарали, но леко... Което значи че е чисто безумие...
А това са хора, които не искаха да ваксинират децата си по имунизационния календар, защото ваксините предизвиквали рак. Flushed

# 34 010
Стрина, със същите симптоми съм като твоите, а уж леко го изкарах. Аз сякаш като бях болна не бях толкова зле.
Ужасно е, аз също сега се чувствам по-зле, отколкото като бях болна. И аз като теб се замислих за повторно заразяване, тест дори си правих, отрицателен. Днес пак ще правя, накупила съм си от аптеката. Майка ми е на 70, кара го с температура, кашлица, с находки в бели дробове и забрави, че е била болна, аз го изкарах с една шибана хрема и ниско кръвно и съм като пребито куче и то след карантината.

# 34 011
Цитат
Още си има задух и сърцебиене. И както казва: "От този Ремдисивир вече не съм същия!".
Това са симптоми на ПКС. До сега всеки, с когото съм говорила, е имал бързо подобрение от ремдесивира. Дали нямаше да е по-зле, ако не му го бяха вливали? Няма как да се знае.
А кардиолог наблюдавал ли го е? Щтитовидната жлеза?
Опитахте ли да изследва и да приема витамини от групата В и магнезий? на мен ми помогнаха за ускорения пулс и аритмиите.
Здравей, мъжът ми описва вливането на Ремдисивир по следния начин: получава ускорен пулс, сърцебиене и усещане, че едва ли не всеки момент ще се пръсне от всеобщо напрежение в организма.
Свекърва ми постъпи с Ковид по същото време с мъжа ми в Окръжна болница. Тя е след прекаран инфаркт и поставени два стенда. И нея са започнали да я лекуват с Ремдисивир, но след три дни са го спрели, уплашени от аритмията, която е получила. Така че, не всичко е ПКС. Витамини и добавки си пием редовно и преди, и сега.

Последна редакция: ср, 27 окт 2021, 15:00 от Book_79

# 34 012
А пък аз мисля, че с постове “аз пих КС без да съм на кислород - значи и Вие може да пиете КС” хората се подтикват към потенциално вредни практики.

Много съм съгласна с това мнение. Гледам, че в темата хората се ядосват като не им предпишат антибиотици когато са с леки симптоми, малко остава и кортикостероиди да почнат да си искат от личните лекари. Щото много помагало и ако не се започнели навреме било лошо. Една жена във форума го каза.

КС са доста сериозни лекарства, с доста повече странични ефекти, взаимодействия и последствия от антибиотиците. По принцип се предписват само в много крайни случаи. И някои лекари ги предписват за да се застраховат, защото ситуацията в България е отчайваща, но ще берем ядовете на тази тактика след време.

# 34 013
Ох, Стринче Калинче, много тегава работа. Аз бях с 3 отрицателни теста, от които нито един домашен, на финала бях с пневмония и антитела. Реално такива странни неща имах и то след като оздравях, че не е истина. Добре, че беше тази тема, та като влезна да се успокоя, че не съм само аз. Най-странното за мен и реално нищо общо поне според мен с болестта, но се оказа, че го има при доста преболедували, това е ужасна болка в дясната гърда, която нямаше връзка с цикъла и отминa в някакъв момент.
Моят съвет е, ако имаш възможност да си изследваш ТСХ, ФТ3 и ФТ4, инсулин и глюкоза на гладно, желязо. При мен в коктейла, който ми изписаха имаше селен и цинк, да не казвам, че реално не съм имала никаква нужда и бях предозирала особено със селена. Цинк и Мед се влияят един от друг и предозирането с цинк пък води до намаляване на Мед, то пък повлича желязото и става голяма беля. Б12 и Д също са фактори. Но така влизаш в един омагьосан кръг.... Тегаво е много. Аз, която съм тренирала цял живот даже година след това съм на 30% от предишната форма. Сила нямам никаква, даже и по-дългото ходене ме изтощава. Тегава работа. Но съм в пъти по-добре отколкото преди 4-5 месеца. Подготви се, че до три месеца може да те налегне и ужасен косопад. Гледах да не обръщам внимание, защото бях като недоубита доста време. Сега се ваксинирах и се моля да не се срещаме пак, че не е ясно.
За протокола от 5 човека аз съм тази с тренировките, без пакетирани, тесто, вредности разни и го изкарах най-тежко Grinning

Последна редакция: ср, 27 окт 2021, 18:31 от Хоп-Троп!

# 34 014
wildBee, аз също съм съгласна с такова мнение по принцип. Но никой не го е изказвал. В случая коментирахме, че КС е назначен от лекар от ковид отделение и е най-добре притесненията за депресия да се обсъдят с него, а не тук, във форума. Не е логично тук да даваме съвети и да ревизираме лекарските назначения. Дори и някой да е лекар, не познава състояниянието на човека.

# 34 015
Стрина, тази отпадналост може и да е пневмония, не дай боже да съм права. Направи си рентген или ако прецениш скенер!

# 34 016
Тези изследвания как са според вас? Да не би димера да е 3 пъти над нормата? Flushed

# 34 017
Стрина, тази отпадналост може и да е пневмония, не дай боже да съм права. Направи си рентген или ако прецениш скенер!
Възможно ли е да е след като нямам температура, задух, тежест в гърдите, кашлици и прочие? Преди седмица опитах да си направя снимка, имаше близо 40 човека опашка. Днес моя позната и тя опитала на друго място, същата история. Отделно, че изобщо не делят ковид и други, които чакат.

# 34 018
  • София
Нали имало и т.н. тиха пневмония или поне така съм чувала в болницата. Може да пробваш в Спектър да идеш/ Там ковид болни няма така, че ще можеш да направиш снимка, а за скенер май трябва да е с час. Звънни и питай.

# 34 019
КС се предписва според експертите които следя когато вече е преминала "вирусната фаза", т.е. предполагам това е поне 1-2 седмици след положителен тест. КС принципно силно подтиска имунната система и лекува възпалителни процеси, НО не лекува вирусна инфекция, т.е. не спира репликация на вирус.

Общи условия

Активация на акаунт