Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 339 083
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 34 815
Да, това важи за един банален ковид случай. За хората в тежко състояние и тези, които са имунокомпрометирани, не важи. И е правилно да не важи. Ето какво казва CDC по тези въпроси.

Боледувам от ковид. Кога мога да бъда сред други хора?

Нотката най-долу изрично отбелязва, че тези условия не важат за имунокомпрометирани/тежко боледували пациенти.

Прекарах ковид тежко и/или съм имунокомпрометиран. Кога мога да бъда сред други хора?

В текста ясно пише, че в подобни случаи може да се наложи последващо тестване, както и удовяване на 10 дневната картина до 20 дни.

Последна редакция: чт, 04 ное 2021, 02:04 от Hope4C

# 34 816
Всъщност казват, че болшинството приети за лечение на ковид са PCR негативни когато са ги приели ... подозирам могат да се реинфектират в болницата като се смесят с другите болни.
... а питах и професора - каза максималното отчетено е 21 дни като титрите намалявали.

Последна редакция: чт, 04 ное 2021, 03:44 от pehoko

# 34 817
Духи, вие бяхте болни със сина ми в началото на октомври. Не помня добре, но мъжът ти тогава не боледува ли за втори път? Имам чувството, че никаква защита от нищо няма да имаме никога. Ни боледували, ни ваксинирани.
Познавам ваксиниран боледувал, шефът ми. Доколкото знам го е изкарал леко, ама то тук кое е леко, и кое не, не се знае. В дългосрочен план ще видим.
Не повторно, ваксиниран боледува.
Аз не съм (поне не симптомно), положителен тест не съм имала.
Иначе и при нас из офисите се въртят разни положителни колеги.. ще е чудна есен Head Band

# 34 818
  • 1st floor
Аз и ММ сме ваксинирани. Той прояви много леки симптоми. Нямаше и да им обърне внимание, ако аз не го бях накарала да си примери температура да направи тест. Първите съвсем леки оплаквания бяха в неделя вечерта. Аз преди малко правих тест - отрицателен.  До колко време е по-голяма вероятността да се разболея от него? Ако някой ваксиниран се е разболял от друг ваксиниран , моля да сподели кога се е случило...

НеПоКоРнА, може ли да споделиш какви са симптомите на мъжа ти?
Много леки и не по цял ден - 37,2 температура, болки в гърлото, запушен нос, липса на обоняние. Температура вчера не е имал. Бях тръгнала след работа да ваксинирам малкия, ММ се оплака, че нещо леко го втриса, студено било. Накарах го да си премери температурата и от там разбрахме, че има. После положителните тестове...ако не беше ваксината на малкия и аз да го ръчкам, щеше да си ходи на работа и нямаше и да разбере, че е заразен...Дано така си и остане, да не се влошава. Личната изписа една торба лекарства, включително дежурния Азакс. Купих ги и ги пие, заради простата причина, че се държи като малко дете и не знам реално какво му е и дали не неглижира нещо. Ако беше за мен, щях да отложа с тези никакви симптоми...
При щерката беше доста по-изразено без ваксина - носът й течеше като лейка, странни миризми, загуба на обоняние, температура 37,4,  жестоки стичащи се назад към гърлото секрети и умерена кашлица, учестен пулс, един ден вдигна и кръвно, болки в стомаха. Пак леко го изкара, но доста изразено и дълго.
Да видим ние с дребния до кога ще държим фронта... Sad

Последна редакция: чт, 04 ное 2021, 06:10 от НеПоКоРнА

# 34 819
Надявам се пиша за последно в тази тема.
Приключихме. След 2 дена ниска температура, на другия ден все едно нищо не е било.
Общо взето за около 6-7 дни, мина при ваксинирания.
Малкия, който не е ваксиниран, имаше главоболие и еднократна температура. Дадохме му детски панадол, най-вече заради главоболието.
Аз и големият ми син и двамата ваксинирани, не се заразихме. Правили сме антигенни тестове всеки ден.
По съвет на личната, лечението беше без лекарства, но това е нашият случай и ако се бяха влошили нещата, щеше да включи нещо. Все още няма обоняние.
За радост организмът заедно с ваксината се пребори сам.
Леко минавате през това чудо на всички.

# 34 820
Здравейте,
А как издържате психически? Всички хора понасяме различно напрежението, но аз съм от тези с по-слаба психика, особено когато става въпрос за най-близките ми. Реално в момента аз се храня по-малко от майка ми, физически съм смазана-направо не знам как издържам вече. От събота срещу неделя не съм спала както трябва. Постоянно я следя, не мога и за 5мин да не съм до нея.
Та как се справяте вие, който ви се налага да де грижите за близките си?

# 34 821
Здравейте,
А как издържате психически? Всички хора понасяме различно напрежението, но аз съм от тези с по-слаба психика, особено когато става въпрос за най-близките ми. Реално в момента аз се храня по-малко от майка ми, физически съм смазана-направо не знам как издържам вече. От събота срещу неделя не съм спала както трябва. Постоянно я следя, не мога и за 5мин да не съм до нея.
Та как се справяте вие, който ви се налага да де грижите за близките си?

Това е по-сложната част.
Снощи спах малко повече. Иначе меря температура, правя чай, пера като луда, защото се потеше невероятно, дудна че всички пият витамини и добавки, а той нищо и може би помагат.
Опитът показа, че организма му се справи сам, но това е толкова инивидуално.
Малкият от всичко, което казват по новините, като видя двете черти, че е с корона и се притесни, че ще заспи и няма да се събуди, защото хората умират. И "спахме" седнали, докато си говорим, за да се успокои малко и да поспи. Тази нощ пак се приспивахме така.
На мъжът ми се опитвахме  да разказваме весели неща и щуротии, но имаше 2 дена, в които се сърдеше когато някой  влезе в стаята, защо му беше много зле и му беше паднал и духа и силите и не искаше да вижда и чува нищо. Разбира се, за мен е невъзможно да не влизам и да не го наглеждам.
Един трябва да е силен духом. Да е подкрепа, да е шут за да се вижда края на тунела, да мери температура, да сменя дрехи, да вари чай и супа, да се грижи и за децата.
Аз говорих с приятели, които са го минали  ковид, имам и приятели, които в момента го минават и проверям и тях как са и това ми помага да се мобилизирам. Както и огромното количество работа, което имам и трябва да съвместявам и си е потапяне в други теми.

# 34 822
Писала съм и преди, преболедувала съм преди 10 мес, ваксинирана преди 10 дни. Снощи, от раз в 17ч, без грам симптоми, получих пристъп на задух, подкосяване  на краката и за буквално за секунди вдигнах Т 37.5°. Бях парцал с часове, пих течен аналгин и сутринта ни-що! Ама съвсем нищичко ми няма, дано до довечера не се променят нещата, че се поизплаших да не ме повтаря. Малко повечко стрес ми дойде Confused

# 34 823
Един трябва да е силен духом. Да е подкрепа, да е шут за да се вижда края на тунела, да мери температура, да сменя дрехи, да вари чай и супа, да се грижи и за децата.
Подкрепям напълно. То е като вируса - няма избор. Не може да отстъпиш, не може да се предадеш, не може да униваш, защото срещу теб са тези, които най-много обичаш. Просто скриваш това, което става в душата ти и не, не е лесно, но е възможно.

# 34 824
Писала съм и преди, преболедувала съм преди 10 мес, ваксинирана преди 10 дни. Снощи, от раз в 17ч, без грам симптоми, получих пристъп на задух, подкосяване  на краката и за буквално за секунди вдигнах Т 37.5°. Бях парцал с часове, пих течен аналгин и сутринта ни-що! Ама съвсем нищичко ми няма, дано до довечера не се променят нещата, че се поизплаших да не ме повтаря. Малко повечко стрес ми дойде Confused
Smiley наистина е от стрес, от началото на ковида имах няколко пъти такива случки в очакване да се заразя. Много пари дадохме за тестове за година и половина.
Е, преди месец го изкарахме цялото семейство, у дома, слава Богу.

# 34 825
  • тук и там
Aз и ММ сме ваксинирани, децата са малки-и не са. Малкото го донесе от училище(имаха още положителни деца и ги карантинираха по някое време, защото започна да се увеличава бройката в класа, но моето е било заразено преди карантината). Аз и малкото дете се разболяхме,  нормално го изкарахме, детето дори леко. ММ и голямото дете не се разболяха. За ММ и каката съм сигурна, тъй като правиха два ПСР теста-на -3-ти и после и на 7-ми ден,и двата отрицателни. Аз и малкото дете си бяхме  с положителни ПСР тестове от самото начало.

Впрочем моето малкото дете успя да зарази детето на съседката. То е било безсимптомно и заразвяа майка си. Преди майката да прояви симптоми, детето и е било на училище за ден.(както казах-безсимптомно е било).Не се знае от там пък колко други деца са се заразили,и са го занесли вкъщи на родителите си..
Тя също го кара нормално. Под "нормално " разбирам- температура няколко дни,кашлица, загуба на обоняние-но на домашно лечение,без АБ и други лекарства(само парацетамол и нурофен през дните с температура). Съседката е ваксинирана също впрочем. Нейното дете-не. Но въпреки че нейното дете беше от безсимптомните, ПСР теста му беше положителен.Та така..
ММ и голямото дете не се разболяха. В едно домакинство сме, не сме се пазили..
Не знам от какво зависи това-дали ще се заразиш,или няма..Важното е,че го изкарахме и няма хоспитализирани от нас,нито  с  тежко протичащ ковид.

Последна редакция: чт, 04 ное 2021, 10:45 от Kaisia

# 34 826
Изкарахме Ковид края на август сравнително леко на домашно лечение поне аз без Аб,в последствие си правих снимка и ходих на пулмолог.Казаха ми малко по-тежък бронхит с изменения в ляво.
От известно време като легна на лявата страна после усещам една направо пареща болка😭 за около 30-40 Мин като сменя страната ...Дайте ми съвет при какъв специалист да отида кардиолог или пак пулмолог.🙄

# 34 827
Изкарахме Ковид края на август сравнително леко на домашно лечение поне аз без Аб,в последствие си правих снимка и ходих на пулмолог.Казаха ми малко по-тежък бронхит с изменения в ляво.
От известно време като легна на лявата страна после усещам една направо пареща болка😭 за около 30-40 Мин като сменя страната ...Дайте ми съвет при какъв специалист да отида кардиолог или пак пулмолог.🙄

Нямаш ли възможност да отидеш при личният си лекар? Това е неговата работа - да те насочи към нужният специалист. Аз бих посетила и двата.
Пускам нещо полезно. Мисля, че всеки може да си вземе нещо за себе си:

https://www.portalnapacienta.bg/2020/12/18/%d1%83%d0%bf%d1%80%d0 … s95HdNFua6xVxEF-k

# 34 828
При някой имало ли е симптом язви на езика като т.нар "географски език". Антигенния тест е -, но за няколко часа се развиха симптоми като суха кашлица, трудно преглъщане и язви на езика и се чудя време ли е за ПСР?

# 34 829
Някой пил ли е фибролекс? Ако да доволни ли сте?

Общи условия

Активация на акаунт