Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 338 425
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 34 980
  • Другата България
Аз съм с хронично главоболие вследствие на шипове във врата.
Освен това съм с хроничен алергичен ринит, обострящ се пролет и есен.
Боледувах през март, през цялото време носът ми беше сух на барут, напълно проходим, а главата не ме заболя нито един път. Дори се радвах и се надявах това състояние да се запази и след карантината. Уви, не стана.
Сега и главата си ме боли, и носът ми си е както беше.
Но явно от щам до щам има разлика.

# 34 981
Здравейте! Пуснах си количествен тест за антитела 35 дни след първите симптоми. Изглеждат ми пренебрежимо малко, а може би ще се повишат още през следващия месец.

Желая бързо оздравяване на всички болни!

# 34 982
Пет пъти над нормата не е пренебрежимо малко!

# 34 983
[iИскам да попитам фиброзни изменения на рентгенова снимка значат ли прекаран ковид?[/i]

# 34 984
Аз сигурно вече много спамя темата, но ми е някак по-спокойно, когато споделям и чета какво пишете. Какво да правя да вдигна майка на крака. Не намирам причина да е толкова отпаднала. Сътурация 96%, кръвно 68/110 за нея съвсем нормално, температура 36.8
В предишните ми постове забравих да кажа резултати от 3 рентгена-нормални, кръвни изследвания от понеделник само ЦРП-18.15, АСАТ и АЛАТ в норма, д-димер в норма. Защо я удари така силно тоя вирус, а в същото време резултатите са добре? Вече 9 дена от както е проявила първи симптом.
Здравейте, пиша ви, за да ви дам кураж, знам как се чувствате. След една седмица на домашно лечение с подходяща терапия и уж всичко в норма, майка ми се влоши до критично състояние. Беше приета в болница със сатурация под 50 и не е интубирана. Вече четири дни се лекува в болница, все още е в критично състояние, но е адекватна и всички стойности се покачват за сега. Моля ви, първо не изпадайте в паника, а мислете трезво. Аз нямам спомени от последните дни, стреса и паниката си казаха думата, имаше моменти, в които не знаех коя съм, бях скапана. Второ, не бъдете сама и не я оставяйте и нея сама. Ако мислите, че се влошава или, че нещо ви притеснява, като дишане или посиняване на устни (при нас се случи за няколко часа), веднага потърсете спешна помощ. Майка ми има проблеми с депресиите от доста време, помислих, че изпада в такава и, че е много изплашена. Спря да говори и буквално се откъсна от света една вечер, на сутринта ми каза, че не ме вижда и, че не знае коя е. В този момент е започнала рязко да и пада сатурацията. Беше 78. За един час, когато не успяхме да намерил свободна линейка с кислород и трябваше да я предвижим с личен автомобил, всичко се срина пред очите ми.
Просто следете внимателно състоянието и бъдете спокойна. Не се отчайвайте!

# 34 985
[iИскам да попитам фиброзни изменения на рентгенова снимка значат ли прекаран ковид?[/i]

Фиброзните изменения не са ексклузивна находка само при ковид. Случват се и след други пневмонии. Тоест само от една снимка няма как да стане ясно.

Ако не сте се тествали за текуща инфекция и нямате положителен БАТ/ПСР тест, може да направите тест за IgG антитела около 3 седмици след първите симптоми. Той ще внесе повече яснота дали сте/не сте боледували.

# 34 986
Здравейте това са резултати за антитела на човек боледувал преди 1 година,  може ли да ми ги изтълкувате дали има или не?
Благодаря предварително!

# 34 987
Няма антитела.

# 34 988
По време на Ковид болеше ли ви главата и какво вземахте?
На 3 ден, след температурата ме почна неописуемо главоболие. Мина за 2 дена. Обаче от тогава не чувам нещо. Не знам какво стана. Иначе хрема или кашлица тогава нямах. Тогава вземах Ибопруфен и Tylenol. Редувах. Нищо не ми помогна. Просто 24ч жестока болка. Цялата глава. Мина от самосебе си. При мен всички симптоми бяха за по 2 дена. Но сега пост ковида ме мъчи. От скоро пък съм с някаква миризма на пушек в носа. А няма от къде да е. Все едно съм стояла до ауспуха на автобус и съм се надишала. Точно на изгоряла нафта ли, дизел ли нещо такова. Това е денонощно. Сутрин по леко, и набира до края на деня.

# 34 989
Здравейте, хора!
Бързо и леко боледуване ви желая!
Искам да попитам тези които ги повтаря, как го карате?
Има ли разлика с първият път? По- леко, по - тежко?
Днес колега излезе положителен и съм притеснена. Карахме го вкъщи точно преди година и сега незнам какво да очаквам.
От вчера съм с главоболие, но и цикъла ми дойде снощи( така че го отдавам на това ). Вглежам се във всичко офф...
Мисля си за антиген тест, ама без някакви симптоми мисля че няма смисъл още......

# 34 990
  • Буркина Фасо
Пет пъти над нормата не е пренебрежимо малко!
каква е нормата за антителата?

# 34 991
Главоболието е симптом. Един от първите.

# 34 992
  • Буркина Фасо
Главоболието е симптом. Един от първите.
за какво е симптом?
мен глава не ме е боляла.

пп. сега една съфорумка ще ви се скара, че давате диагнози без да сте медици Smiley

# 34 993
Това е качествен тест, а не количествен тест т.е. има или няма антитела. Този човек никога не се е срещал с ковид.

# 34 994
Ами при много хора почна с главоболие. Така, че си е от симптомите.
А аз да питам, ако съм преболедувала преди 2 м и съм била в контакт пак ли подлежат на карантина? И изобщо опасна ли съм за другите?

Общи условия

Активация на акаунт