Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 339 043
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 49 890
Знам че е индивидуално, но в общият случай...Изкаралите новите варианти ако може да споделят.
Лекарят какво казва за операцията? Не може ли просто да ти направи една кръвна картина три дни преди нея и да реши тогава?

Омикрон през май - на пети ден от първия позитивен тест (правех няколко) имах вече негативен PCR. Дадоха ми спрей за нос и растителни таблетки за секрета. Определено ми мина за три-четири дни. Дългосрочно: умора около четири седмици и някакъв проблем с едното ухо. Едва сега ме пращат на пълна кръвна картина и допълнителни кръвни показатели; горе долу пет месеца от болестта. Лекарите ми не бяха много притеснени (нито УНГ, нито интернист).

Скрит текст:
Карала съм и Алфа.

# 49 891
  • Пловдив
Гейзер, положителен е със сигурност. Моят така изглеждаше към края. За операцията подкрепям мнението на triumphant, непременно трябва да уведомиш лекарите, че си карала ковид. Може да решат да ти назначат допълнителни изследвания примерно.
Бързо оздравявайте, всички болни.

# 49 892
Роналд поразпитай ако имаш възможност. За имунопресорите си е повод за притеснение. При ковид силно реагира и имунната система.

Моят син изкара омикрон с:
1. Авирон рапид една кутия по схема
2. Инмунозин разтворим по половин таблетка на ден.
3. При темп над 38 - фервекс разтворим - общо два пъти, защото две вечери вдигна 39... по принцип му давам хексалгин но нямах.
4. За гърлото - опита стрепсилс, неоангин, трахизан - последното му помогна най-  много, но го е смукал два дена по три таблетки.
5. За хремата - коларгол 2 процента и капките на Чамурлийски ( за Вн - много хора ги знаят). Капах ги редувайки  всяко по два пъти на ден. От коларгола много се подобри и гърлобола. Той е с хроничен синузит но този път хрената мина много бързо, дори не стигнахме до нагревки с домашна червена лампа.

Понеже разбрахме че е ковид едва на 6 ден минахме лежерно и съм нямала време да се притесня даже...

# 49 893
За хремата - коларгол 2 процента и капките на Чамурлийски ( за Вн - много хора ги знаят).
А какво съдържат знаете ли, чувала съм за капки правени в аптека за деца с гентамицин и нещо друго от типа на адреналиновите (отпушващи)

# 49 894
За Сф са популярни капките на Олвинов (детски УНГ лекар) - с Аб, противоалергично, глицерин (омекотява) и други съставки, които не помня. Правеха ги в 2 аптеки - на ул. Здраве, срещу Майчин дом и на Г. Софийски срещу МА. Самият той даваше рецепта, но не я пазя. Навярно и описаните по-горе капки са подобни.

# 49 895
За хремата - коларгол 2 процента и капките на Чамурлийски ( за Вн - много хора ги знаят).
А какво съдържат знаете ли, чувала съм за капки правени в аптека за деца с гентамицин и нещо друго от типа на адреналиновите (отпушващи)

Продават се без рецепта. А това няма как да стане ако имат гентамицин или др. АБ. Според мен са някакъв разтвор с някакви масла. Струва ми се че има евкалипт. Няма как да знаем рецептата защото е ноухау. Но се правят и се продават свободно.

# 49 896
Какво става..не знам.. събудих се със силни коремни болки,придружени с ходене до тоалетната. Нещо аз ли не вземам както трябва?! Какво става,днес сме вече почти четвъртък,аз все още се влача с кашлица,запушен нос и някоя друга гадория в допълнение…. Пия от сряда Авирон по схемата,Синулан Форте Дуо х2 сутрин,слагам Олинт+Гентазон 3х1,Допелхерц с ехинацея х1,орофар смуча ако ме заболи много,ако не си продължавам лукчета. Хубавото е,че не съм вдигнала Т от понеделник вечер. Да ме оставя тази гад вече…

# 49 897
В нашият град е разпорстранена друга рецепта - Виброцил, антибиотични капки и ампула Адреналин, за 6 г. дъщеря ги бяха изписали. По случайност имах Виброцил вкъщи, затва ми дадоха другите съставки, за да си ги смеся сама. Капките не помня какви бяха, запичваха с М. Аз редовно си правя с Тобрадекс, защото него помня.

# 49 898
Гейзер, положителен е със сигурност. Моят така изглеждаше към края. За операцията подкрепям мнението на triumphant, непременно трябва да уведомиш лекарите, че си карала ковид. Може да решат да ти назначат допълнителни изследвания примерно.
Бързо оздравявайте, всички болни.

Благодаря. Те преди операцията задължително пускат разни изследвания, но ще питам и хирурга допълнително  като му дойде времето.
    Аз още се надявам да е фалшива тревога. Като поспах се чувствам по-добре. Да видим утре как ще съм.

# 49 899
  • София
Айде и аз да цопна в темата, пък дано да е фалшива тревога.

Днеска се събудих с болки в гърлото, а главата ми е на казан. Не ме боли, но все едно съм с махмурлук. Малко съм и топла, ама още се ослушвам и не съм мерила Т.
Направих един тест преди малко, ей така, за всеки случай. А взе че показа някаква съвсем бледа въображаема черта. Като поизсъхна, стана ясно че чертичка има, много бледа, и не си въобразявам баш, ама...
Това сега фабрична черта ли е, не е ли..?
Човек пишман да стане да се тества. Rolling Eyes
Утре сутринт ще направя още един, и се надявам да е по категоричен резултата.

Много се надявам да е фалшива тревога, че снощи бяхме на гости на кръстника.

ПП : Хора, след 2 седмици имам запланувана операция, която никак не е препоръчително да отлагам.
Ако е Ковид, дали ще се оправя до тогава?
Знам че е индивидуално, но в общият случай...
Изкаралите новите варианти ако може да споделят.

Добре де, аз ли нещо не съм ок или този тест е положителен, но не за Ковид, а за грип тип А? Каквото и да е, бързо да минава! А иначе като човек доизкарващ 😊 Ковид  - мина ми за три дни. Два дни хрема, един ден, почивка, после един ден повръщане, гадене и температура на куп и сега просто си седя в къщи 😊

# 49 900
  • Пловдив
zuzi_pretty, друг път карала ли си или е за първи път?

Последна редакция: чт, 06 окт 2022, 10:06 от marzeliva

# 49 901
  • София
zuzi_pretty, друг път карала ли си или е за първи път?
За втори. Но първият път беше миналата година за Коледа 🙄 и явно пак си беше Омикрон, защото отново ни мина лесно. Без особени дискомфорти. С тази разлика, че тогава го изкарахме всички и малкото (3 г.тогава) стигна до антибиотик. Сега слава богу и аз и хлапетата минахме лесно, а мъжът ми въобще не се разболя този път.

# 49 902
  • София
Някой карал ли го е ниска  t? И как се развиват нещата в тоя случай?

# 49 903
Аз бях с температура ден и половина. След това започна необичайно ниската за мен температура- 35, 35,5 и т.н. С всеки ден по малко се покачваше, докато стигна нормалната за мен температура.🙂

# 49 904
1 ден бях с 37,3, после ми мина и остана отпадналост и болки в гърлото.

Общи условия

Активация на акаунт