Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 339 344
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 49 875
Айде и аз да цопна в темата, пък дано да е фалшива тревога.

Днеска се събудих с болки в гърлото, а главата ми е на казан. Не ме боли, но все едно съм с махмурлук. Малко съм и топла, ама още се ослушвам и не съм мерила Т.
Направих един тест преди малко, ей така, за всеки случай. А взе че показа някаква съвсем бледа въображаема черта. Като поизсъхна, стана ясно че чертичка има, много бледа, и не си въобразявам баш, ама...
Това сега фабрична черта ли е, не е ли..?
Човек пишман да стане да се тества. Rolling Eyes
Утре сутринт ще направя още един, и се надявам да е по категоричен резултата.

Много се надявам да е фалшива тревога, че снощи бяхме на гости на кръстника.

ПП : Хора, след 2 седмици имам запланувана операция, която никак не е препоръчително да отлагам.
Ако е Ковид, дали ще се оправя до тогава?
Знам че е индивидуално, но в общият случай...
Изкаралите новите варианти ако може да споделят.

Последна редакция: ср, 05 окт 2022, 14:05 от geizer

# 49 876
  • Germany
Аз лично не бих пила това лекарство за ковид, особено при вашите симптоми.

# 49 877
Хидроксихлорихинът беше широко използван в началото на пандемията когато не знаехме с какво се сблъскваме и какво лекува, впоследствие се оказа че не успя да демонстрира ефикасност в клинични изпитвания и къде тихомълком, къде не, се спря използването му с предупреждение че не се препоръчва за лечение на ковид.
Хидроксихлорохинът е антималарийно лекарство, което също има леки имуносупресивни ефекти, което го прави полезно за лечение на ревматоиден артрит и други автоимунни състояния. Приемането на хидроксихлорохин за предотвратяване на COVID-19 може да увеличи риска от диария, гадене, коремна болка, сънливост и главоболие, може да причини сериозни аномалии на сърдечния ритъм, възпаление на черния дроб и бъбречна недостатъчност. Има предупреждения за употреба в извънболнична обстановка или без наблюдението на специалист.
Ако все пак нещо се е променило, добре е някой да ни информира!

Още по-франтното е че ЛЛ е "казал по телефона" Rolling Eyes да пиете това сериозно лекарство при тези симптоми.

Последна редакция: ср, 05 окт 2022, 21:10 от pril

# 49 878
За две седмици ще се оправиш три пъти.

# 49 879
# 49 880
При всяко едно положение до 2 седмици ще си пушка,но ако е Ковид моя личен съвет е - консултирай се с лекари. Все пак вече “силите” на Ковид отслабнаха,но човек винаги трябва да пита,да пита и да пита. С питане далеч се стига. Да минава леко.
Айде и аз да цопна в темата, пък дано да е фалшива тревога.

Днеска се събудих с болки в гърлото, а главата ми е на казан. Не ме боли, но все едно съм с махмурлук. Малко съм и топла, ама още се ослушвам и не съм мерила Т.
Направих един тест преди малко, ей така, за всеки случай. А взе че показа някаква съвсем бледа въображаема черта. Като поизсъхна, стана ясно че чертичка има, много бледа, и не си въобразявам баш, ама...
Това сега фабрична черта ли е, не е ли..?
Човек пишман да стане да се тества. Rolling Eyes
Утре сутринт ще направя още един, и се надявам да е по категоричен резултата.

Много се надявам да е фалшива тревога, че снощи бяхме на гости на кръстника.

ПП : Хора, след 2 седмици имам запланувана операция, която никак не е препоръчително да отлагам.
Ако е Ковид, дали ще се оправя до тогава?
Знам че е индивидуално, но в общият случай...
Изкаралите новите варианти ако може да споделят.

# 49 881
Вече се вижда всякак, но са минали много повече от 20 минути.
Положителен е. Утре ще е ярка, ако направиш нов.

# 49 882
  • София
Питам: ЛЛ по телефона ми каза да пия антистенокардин (освен натаспин Х), заради риск от тромбози, да кажем: Ок. Но след това ми каза задължително Азакс или Азитроммицин, за да не съм хванел пневмония и увреждане на мозъчната кора. Това се било пиело задължително.

Чудя се какво да правя.... не съм пускал ПКК и не знам какво ми е СРП и пр. в момента.
Разбира се, отчитам че риск от бактериална инфекция винаги има, освен това съм и на имуносупресор от 2 месеца (спрял съм го тази седмица по препоръка на ревматолога) и на кортикостероиди от 3 месеца, но...., в момента имам леко главоболие, лека хрема и общо неразположение на тялото, като дискомфорт в мускулите, което - на този етап поне, с един парацетамол отшумява за 6-8 часа.

# 49 883
Роналд много зависи от здравословна ти предистория.Дъщеря ми е астматик на алергична основа и хич не я чакаха да се влоши, макар че по това, което описваше като процедура на лечение в държавата където е,  другите деца от общежитието ги лекуваха с разни имуностимулатити и витамини, докато стане ясно ще преминат към подобряване или влошаване. В момента в който тя се разболя,  веднага й изписаха АБ. Вероятно има ситуации и хора за които не може да се предприема дори премерен риск.  Трябва добре да си прецениш ти къде си и как гледа на теб личния лекар.
Вече се вижда всякак, но са минали много повече от 20 минути.
Положителен е. Утре ще е ярка, ако направиш нов.

Абсолютно е положителен ( съдейко по описанието си в началото защото такава бледа черта дава и съвсем в края) . Ако беше отрицателен нямаше да виждаш абсолютно нищо колкото и да стои. Казвам го от личен опит с различни аптечни тестове и много и положителни и отрицателни резултати.

Последна редакция: ср, 05 окт 2022, 18:06 от _re_ge

# 49 884
Наблюдавайки коментарите относно медикаментите, които се предписват, ще си позволя да споделя моето лечение, като моля никой да не го прилага без да се е консултирал с личния си лекар!

Допълвам:
- назначението е от инфекционист.
- симптоми:
ден 1 - (преди + тест) 15h температура 38.5/38.8/38.3/38.0
ден 2 - (ден на + тест) лек гърлобол, температура 37.5
ден 3 - минимално следи от гърлобол, температура 36.5/36.3

Медикаменти:

Медрол по схема, Ремантадин, Паракофдал, Натаспин, Тибанол, Зинсед (Zinsed имах налични и позволиха да ги приемам към терапията), за гърло самопредписани лукчета с мед и vit C

Пс. Абсолютно подкрепям мнението на _re_ge

# 49 885
  • Другата България
Това сега при Омикрон ли?

# 49 886
Мен ли питате? Ако да - да.
Докато се тествах в лабораторията в моя град попитах лицето, което ми взе пробата дали изпращат проби за секвениране и ми отговори, че последните резултати са били изцяло Омикрон БА.5. От последните изпратени проби за секвениране още не е върнат резултат дали продължава да е водещ Омикрон или ще започне да се появява и Кентавър.

# 49 887
  • София
Re_Ge, никак не гледа, не ме следи, не се и интересува,  по принцип не желае да вижда и никого. -:).

# 49 888
  • Другата България
Мен ли питате? Ако да - да.
Докато се тествах в лабораторията в моя град попитах лицето, което ми взе пробата дали изпращат проби за секвениране и ми отговори, че последните резултати са били изцяло Омикрон БА.5. От последните изпратени проби за секвениране още не е върнат резултат дали продължава да е водещ Омикрон или ще започне да се появява и Кентавър.
Да, теб питам.
Медрола защо? С каква обосновка?

# 49 889
Ух, това ми се струват адски много лекарства за температура 1 ден и гърлобол 2 дни, освен ако нямате някакви придружаващи. Моят личен по телефона ми каза да пия панадол, авирон и като го питах за кръвосъсирването вика да не правя глупости. Не знам дали заради бременността. Мисля да ида други ден като ми свърши карантината на кръвни и да видя д-димера за всеки случай.

Общи условия

Активация на акаунт