Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 338 906
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 49 935
Добре е да е поне 6. Означава по-кисела урина, но може да се случи и при пиене на малко течности.

Аха,мерси. Със сигурност е второто. Ще се опитам да пия повече вода.

# 49 936
  • София
Аз карах омикрон това лято юли. Първите 3 дни умора, треска, температура и неразположение и чак на 3-тия ден от симптомите даде положителен тест за ковид (антигенен). После отрицателен - 5 дни по-късно, т е около седмица след началото на симптомите. Бях от щастливците, които го караха леко. Освен умора, липса на апетит и потене нощем, нямах даже кашлица и като цяло кой знае какви оплаквания. Пих хюмекс грип и бисептол (когато леко се закашлях. Веднага спря кашлицата). Нямам никакви ваксини.
quote author=Marijah. link=topic=1204545.msg45400014#msg45400014 date=1665145375]
Ако има някой преболедувал - на кой ден ориентировъчно може да се очаква отрицателен резултат?
Роналд, вие вкъщи изолирахте ли се един от друг или? Помня, прочетох, че твоят тест е позитивирал непосредствено преди да изтече карантината?
[/quote]

# 49 937
И след като го кара леко и нямаше почти никакви оплаквания, защо пи антибиотик?

# 49 938
Моите деца без никакви оплаквания пиха антибиотици, от трима лекари предписани. Това 2020. Че и 19 годишни антиностенокарсин пиха. Може сега лекар да е предписал бисептола.

# 49 939
На мен краката ми бяха като изгнили. Не можех даже да спя две вечери. Особено заради единия крак с компометирания менискус. Но ме болеше целият крак - от горе до долу. Мажех ги с волтарвн форте и тендивал, ама си мислех че е заради времето...

# 49 940
И след като го кара леко и нямаше почти никакви оплаквания, защо пи антибиотик?

Бисептолът не е антибиотик.

# 49 941
Антибиотик е и то комбиниран. Съдържа две антибиотични съставки в съотношение 1:5 - съответно, триметоприм към сулфаметоксазол.

Не знам защо у нас се възприема за “полу-антибиотик” или “лек” антибиотик. Антибиотик е като всеки други с определен спектър на действие, в който е ефективен.

# 49 942
Антибиотик е и то комбиниран. Съдържа две антибиотични съставки в съотношение 1:5 - съответно, триметоприм към сулфаметоксазол.

Не знам защо у нас се възприема за “полу-антибиотик” или “лек” антибиотик. Антибиотик е като всеки други с определен спектър на действие, в който е ефективен.
Бисептол не е антибиотик https://bg.mycaregiveronline.com/biseptol-jeto-chto Може да се пие и за по-кратък срок. Едно време като деца ни даваха дипосулфамид при гърло по 1 таблетка само и се оправяхме. Аз лично при гърло, което не минава бих посегнала към бисептол, но не по начина, който се предписва 2таблетки по 2 пъти, а по една таблетка сутрин и вечер. Особено добре повлиява уринарни инфекции.

# 49 943
На мен краката ми бяха като изгнили. Не можех даже да спя две вечери. Особено заради единия крак с компометирания менискус. Но ме болеше целият крак - от горе до долу. Мажех ги с волтарвн форте и тендивал, ама си мислех че е заради времето...
Аз бях по същия начин! Точно 2 дена съм вила като куче от болка в краката. Боляха ме от горе до долу. После болката се качи и към кръста и на 3тия ден вече започна да отшумява...

# 49 944
Това е въпрос на номенклатура.
В линка пише, че и метронидазол не е Аб, което не е така.
Нот, 2020 няма нищо общо със сега.
Както и да е, стана ми интересно защо е било нужно при леки симптоми.

Последна редакция: сб, 08 окт 2022, 12:25 от Дъждец

# 49 945

И е един от най- често алергизиращите!

# 49 946

И е един от най- често алергизиращите!
И моето дете предполагам че направи рекация, но му беше изписано при чревен вирус когатопедиатърката уж видя червено гърло. Аз съм от соц децата свикнали с него и като го пия в половината от предписваната доза (защото смятам че сега е завишена, също на руски намерих такива указания и имам такива спомени, по 1 на 12 часа) не съм имала проблеми и винаги ми е помагал. Това което ми харесва в него че не е задължитело да се пие 7 дни.

# 49 947
  • в края на града
... Парацетамол 1000мг имаше много добро действие. Пише, че може да се приема до 4000мг Парацетамол за едно денонощие.
Ако редувам с Нурофен, какво количество от двете може да се вземе за 24ч? Знаете ли?
Да, максимална доза - Парацетамол от 6 до 8 таблетки х 500мг за 24ч (до 4000мг) и Нурофен до 6 таблетки х 200мг (до 1200мг), могат да се редуват през 2 часа. Но си зависи и от теглото, ако човек е примерно към 50кг не е много добре да приема максималната доза.

# 49 948
  • гр.София
Добре съм дошла в редиците ви!
Боледувах декември 2020. После три ваксини.  В четвъртък дадох отрицателен тест. Днес положителен,на трети - четвърти ден от симптомите.   И дъщеря ми не е добре,но ще я тествам в понеделник, да е по- сигурно,преди да се чуем с джипито. Красота, с две думи.
При мен  гърло като раздрано и висока Т ,която вече е ниска.
Детето с повръщане и лека Т.
.

# 49 949
Аз направих един тест преди малко и е отр. Днес ми е седми ден от симптомите.  Първия го правих на втори ден от симптомите. Ще броя, че не съм с ковид.

Общи условия

Активация на акаунт