Отговори
# 225
  • София
Цвети, че то няма ТОП 10... аз поне не се сещам за 10 ЧУ, които да се нуждаят от специална подготовка... СС, Питагор, ЕСПА (тук по-скоро не, защото те си имат частна ДГ и ако искаш детето ти да учи там ще го запишеш в тяхната), БШ, КО.. кои още? Азбуки си имат деца от детската и за това нямат прием....
Кои 10 визираш?

# 226
  • София
Вече всички са ТОП! Simple Smile

# 227
  • София
rainy, не се изразих правилно - в най-желаните частни училища , не в топ10. Но си спомням , че в Тути ни бяха изброили десет, но сега се сещам че бяха включили и НУКК , и Свети Георги.  Има деца които кандидатстват и в тези ЧУ , които са с детски градини Азбуки, БШ, ЕСПА- такова беше и нашето дете в първите две.

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 21:59 от tsvety_georgieva

# 228
  • София
Аз НУКК не го считам за частно Grinning Не знаех, че в СГ се кандидатства, но това училище не ни е било таргет и знам много малко за него. Няма лошо да подготвят децата, щом имат желание.

# 229
Не видях връзката откъде се появи точно пък Слънчогледи, но навремето градината наистина подготвяше за училищата, в които тогава имаше изпит, без значение дали са частни - СС, Шилер, НУКК, Френския лицей и в по-малка степен Питагор.
Сега вече има изпит в много повече училища.

# 230
А Тути ще продължава ли да работи по старому след историята с Кристиян и майка му? Четох, че я разследват за дейността й, произхода на парите й и разни такива. Това как ще се отрази на градината?

# 231
Никак. Системата в Тути работи отлично. Много добро им е и ДО. Няма никакви трусове или промени. Не се и очакват.

# 232
Това е хубаво, дано продължава все така. Hands Plus1

# 233
  • София
Здравейте, в темата има ли родители на деца в Иззи академи? Ще бъда благодарна за актуални впечатления, може и на лични.

# 234
  • София
Какво мислите за идеите за връщане на децата на училище? Ще ги пуснете ли?
Аз със сигурност бих пуснала малките  а училище, защото съм спокойна за нивото и съблюдаването на хигиена, за държавната гимназия на големия, обаче, се двоумя

# 235
  • София
Онна, да бих, но няма да ги отворят тази година - 5 лв залагам за това (поне за малките де, може за 7ми и 12ти клас да измислят нещо)

# 236
Точно детските градини трябва да отворят.

# 237
  • Пловдив/София
ДГ и училища до 4ти клас според мен ще отворят, за да върнат родителите на работа. Големите могат и сами да се гледат.
Ние много се колебаем, обмислям юли да го пусна, ако отворят, или август, просто трябва да види приятелите си поне няколко дни, тъй като септември се местим по всяка вероятност. Мисля, че дотогава ще отшуми истерията.
В нашата ДГ половината деца са си по бабите, а мислех, че ние сме несериозни... Вече 2м не сме ги давали и за миг, нали уж опасно. Знам ли вече и аз. Пък имаме отчаяна необходимост поне за ден почивка...

# 238
Нито 7-ми, нито 12- ти клас ще пуснат на училище, това е моето мнение.
Втора дата за НВО за седмокласниците също няма да има, пак според мен.
Дистанционно ще си завършат децата /от първи до 12-ти клас/.
Евентуално ще отворят детските градини, заради родителите, които трябва да отидат на работа.
Пък всеки ще си преценява как и дали ще си пуска детето в детската градина.

# 239
  • В офиса
Най-голямата ми е с астма. Това ме притеснява. От друга страна на нея соц.изолация й се отразява най-зле. От трета страна в нейното училище онлайн часовете са перфектни. Не знам.... По-малките по-скоро бих ги пуснала. Но ми се ще да е все пак както е в другите държави, за които четем мерките - през ден и в по-малки групи. Мисля си, че все още прекалено малко доказателства за това как работи вирусът има. ОК, излизат изследвания, че децата не заразяват, “вярвам” им умерено, т.е. по-скоро са верни, защото от прекалено много страни ги публикуват. Преди месец и половина бях доста по-притеснена за вируса. Но и сега ми липсва инфо (патърн), кои го карат леко - четох че има хора с T cells от други коронавируси, които реагират и на този, четох за кръвните групи (булшит, според мен), май четох и друго, което изобщо не си спомням в момента. Прекалено малко изследвания има кой го кара леко, или безсимптомно. А вече трябваше да има много. Това леко ме притеснява за сина ми и по-силно за голямата ми дъщеря.

Общи условия

Активация на акаунт