Отговори
# 375
  • В офиса
Milenita, не си представям такъв преговор да е на "доброволни" начала, само за родителите, които са ОК.
Май в нашата вайбър група не се е коментирала темата (не ползвам вайбър, не знам защо този начин на общуване се налага напоследък в комуникацията както между родители, така и между родители и учители. Слава богу че при големите деца няма вайбър групи, където да трябва да участвам)

Аз вече няколко пъти получавам бележки (за 1-вокласничката) за ненаправени домашни, които знам, че е направила и уж предала, не знам къде се получава проблемът, дали тя нещо не цъка като хората при предаването, или учителите пропускат, но ако трябва и да учим и да продължаваме да пре-правим домашни, защото не са получени, собственоръчно ще се гръмна. Отделно, че детето се демотивира така. А колко часа си изтърва, защото майка й е в среща, а на нея зуум й върти напразно без да може да се конектне. И милата на въпроса "защо те нямаше предните часове", отговаря "успах се", а не "майка ми не можа да ми пусне зуум-а навреме".

# 376
  • София
Тююю, как па недогледах коя е темата и съвсем по инерция споделих как е за нас с Дребната. Добре си бях решила да не се вясвам тук повече. Никой не убеждавам или навивам за позитивите на удължаването. Единствено споделих защо ЗА МЕН е ок.

# 377
  • София
Тююю, как па недогледах коя е темата и съвсем по инерция споделих как е за нас с Дребната. Добре си бях решила да не се вясвам тук повече. Никой не убеждавам или навивам за позитивите на удължаването. Единствено споделих защо ЗА МЕН е ок.
Нищо бе, Миленита - нека се знае, че има и родители, за които ситуацията е ОК. Ко толкоз Simple Smile Трябва и някой за баланс, сепак Simple Smile

# 378
  • София
Миленита, интересно в коя тема си мислеше, че пишеш Grinning Grinning Grinning 
Иначе аз винаги съм била на принципа- по-добре да се пробвам и да не успея, отколкото да не се пробвам, защото тогава със сигурност няма да успея.
Не искам детето да учи по този начин още дълго. Напред са с материала и лично считам, че учебната година трябва да приключи в края на Май (при нас е така по договор). Детето ми не е имало технически проблеми с Тиймс почти и за това не ми се налага да се включвам, въпреки това считам, че екранното време не е подходящо за 5,6,7,8 годишни, че даже и натам в годините. Ще наваксат в реалните часове.

# 379
  • София
Рейни, вие само с Тиймс ли? Много скромно Simple Smile Ние ползваме 6 приложения в момента Sunglasses

# 380
Ние ползваме само гугъл класрум и хенгаутс. Странно е защо при вас така са решили. Това създава само объркване.

# 381
  • Пловдив/София
Може би родителите на малките имат нужда от целодневното обучвние заради връщане на работа...
Само, ако обучението е присъствено. Аз няма да съм вкъщи, съответно и детето ще е в училище. (Няма как да седи самО у дома и да цъка екраните, докато аз съм на друго място. Не и когато е на 7 г. или 8 г. За 6 г. пък въобще.)

А дистанционно обучение + работещ от вкъщи родител от моя опит е доста кофти. Да се чудя кое по-напред - да търча да му инсталирам Зум на пожар или да му оправям липсващите линкове и неработещите автентикации, или да седя в кол с колегите и да пиша документи? И това докато му готвя и сервирам по три пъти на ден … Досега се справяхме, но нека не се приема за даденост. Да не забравяме, че някои хора са и с повече от едно малко дете.
Баш. Не знаех, че става дума за дистанционно, съвсем не виждам смисъл- не освобождава родителите, не се учи пълноценно, само се ангажира времето на всички. Нека починат и учителите- замисляли ли сте се, че и те може да са с малки деца вкъщи? Да ви кажа хич не е лесно да готвиш урок и почти абсурдно- да предаваш  с два дребоса наоколо.

# 382
Нали това ви разправям - да се учи през юли е излишно натягане на министерството и ще го премислят. Нищо повече няма да се научи, дето три месеца не е научено. Цялата Мара втасала .....

Сега им махнаха на зрелостниците Вапцаров, Талев и Димитър Димов. Е, кел файда, че някои знаят Тютюн и Моторни песни “наизуст”.

# 383
  • София
Ние ползваме само гугъл класрум и хенгаутс. Странно е защо при вас така са решили. Това създава само объркване.
Не броиш вероятно приложението за Mail, което се ползва много редовно, за да си проверяват оценките от тестовете и проверените формуляри - само там идват, и Google Calendar.

# 384
  • София
Нот, не си разбрал, не е от министерството ученето след учебната година, решение на едно училище само е.

# 385
Е, пак се извинявам, много ми стана. Май не съм само аз неразбрал, кое е това училище?

# 386
  • София
Нали стана и дискусионна тази? Нещо пропускам...
Иначе да, само в Тийм сме ние, е и имейли за нас, ама те са си нормални неща.
Защо ползвате различни платформи? Аз това не го разбирам, кое го налага? Всички учители в една и се следи с календар, така и детето не е необходимо само да ги сменя, както и родителя да следи, защото излизат нотификации. Все пак не са в ДУ, където всеки учител може да каже, ми аз съм свикнал с това и това ще си ползвам. Казват на всички какво ще се ползва и точка Simple Smile

# 387
  • София
Ако става въпрос за "Света София" - ползва се изцяло Google. Децата имаха акаунти в google classroom още преди ситуацията от този март, така че имаше известна готовност. Въпрос на гледна точка е дали гледаме на Google hangouts, gmail, classrooms и т.н. като на различни приложения - всъщност те са си една платформа с различни инструменти. Задачите се поставят или в класната стая на съответния предмет, или по мейла (това може и да създава понякога недоразумения, но децата имат представа къде да търсят). Видео уроците винаги са през хенгаутс. Не се ползва zoom или teams, поне не и в класовете, върху които имам поглед. Има и вайбър комуникация, но тя е или между родителите, или неформална между децата (както и за бързи известия).

# 388
  • София
Различно е в различните класове. В класа на сина ми се ползва основно Google. Всички задания по всички предмети се възлагат само и единствено в google classroom, никога по мейл. Онлайн часовете обаче се првеждат в различни платформи - Google hangouts /само класната/, zoom и meet. За третокласникът не е проблем - оправя се по-добре от мен и не се занимавам изобщо /само в началото помагах/. Но за по-малки деца вероятно е.
В държавната гимназия на дъщеря ми ползват само една платформа - teams. Децата имаха акаунти още преди ИП.

# 389
Здравейте,
записала съм дъщеря ми за изпит за 3 клас в ЧОУ ,,Света София”.
Може ли някой да ме насочи какво представлява изпита и трябва ли някаква допълнителна подготовка?

Общи условия

Активация на акаунт