Отговори
# 360
  • София
Дъждец, моето писмо имаше 2 - 6 клас в заглавието. Вие не сте ли 6 клас?

# 361
  • В офиса
Пише. Някъде в последната 1/3 на текста, ако помня правилно.

# 362
Чакайте малко, всяка заповед е предпоследна, а до юли има много време.

# 363
Ако смятаме правилно ние ще учим до средата на юли, което е абсурдно. По Бел и Мат от месеци е взет целия материал. По английски само работят нов, и то много интензивно заради изпита.
До юли този режим ще ни вкара в лудница. А и няма да има кой да е активен възрастен в поддръжката на онлайн обучението.
И в нашия клас масовото мнение е, че удължаване не е наложително.

Последна редакция: ср, 06 май 2020, 12:28 от Fancy

# 364
  • София
Фенси, ръководството няма ли да ви послуша, ако излезнете родителите и споделите това?

# 365
Явно фазата ми на отрицание е толкова голяма, че зрението ми отказва да види текст за удължаване Joy
Три пъти го четох и не го виждам, но няма значение.
При нас не е взет материалът нито по бел, нито по мат. По литература имат още 3 произведения според детето, но до 15 юни има 5 седмици.
Аз не се занимавам по никакъв начин с техника и друго покрай ДО, но ставането рано в три дена от седмицата ще ни довърши още цял месец след официалния край. Освен това силно се надявам да се намалят и часовете.
Аз си го оредставям повече като пращане на упражнения и само проверка заедно или нещо подобно.

# 366
Много странно ми звучи това удължаване на учебната година при положение, че не е наложително. Задължително ли е? Няма ли обосновка какво го налага? А дипломите навреме ли ще ги издадат на децата, ако все пак някой е решил да се премести, примерно след 4-ти клас?

# 367
При нас материалът се взима до март-април в зависимост от класа. След това се въвежда малко нов от горния клас и се доработват и упражняват. Вероятно има леки разлики от випуск до випуск, но общо взето е това. Тъй като реално часовете онлайн бяха наполовина на стандартните, считат за нормално да минат и другата половина. А бяха наполовина, защото сметнаха, че нон стоп на компютър не е полезно. Това го подкрепям.
Но наистина до средата на юли няма кой да търпи този режим. Нито деца, нито родители.

# 368
  • София
Имам чувството, че решиха, че ще им се обидим, ако не достигнем планирания стандартен брой часове и затова ни удължават учебната година Thinking. Ама няма да се обидим бе, хора, добре сме си и с програмата до 1/респ. 15 юни Simple Smile Поне аз и още половината вайбър групи.

# 369
  • София
А защо не пишете какво мислите на ръководството на училището? Нещо като РУА нямате ли си, да пише вместо вас?

# 370
  • София
А защо не пишете какво мислите на ръководството на училището?
Може би, защото не искаме да видим официалния отговор. Също ми направи впечатление, че училището пусна анкета, но май не попита за удължаването (ако помня добре) - т.е. това е решение, което искат да вземат без мнението на родителите. Не зная дали има смисъл да ги молим официално да няма удължаване. Освен това вероятно има родители, които са съгласни с удължаването. Трудно е да се прецени.

# 371
  • Пловдив/София
Те имат ли изобщо законно право да е задължително присъствието в извънучебно време толкова много дни? Вероятно е споменато в договора.
Може би родителите на малките имат нужда от целодневното обучвние заради връщане на работа... но тогава би следвало да е по избор, само преговор, без нов материал, като жест за загубеното време.
Знам си аз, че трябва да управлявам някое училище Simple Smile)

# 372
За малките ми се струва пресилено такова удължаване. За 6ти клас мисля, че е разумно, но с корекции в програмата. Няма да им навреди да направят повече упражнения, за да е по-спокойно догодина.

# 373
  • София
Не вярвам допълнителните 4 седмици да са като редовните учебни дни. По-скоро ще занимават децата с упражнения и някви леки неща, без домашни. Аз съм от родителите, за които е ок, защото смятам, че дребното му действат добре тези занимания, ангажират я и като цяло има полза и за нея, и за мен Simple Smile

# 374
  • София
Може би родителите на малките имат нужда от целодневното обучвние заради връщане на работа...
Само, ако обучението е присъствено. Аз няма да съм вкъщи, съответно и детето ще е в училище. (Няма как да седи самО у дома и да цъка екраните, докато аз съм на друго място. Не и когато е на 7 г. или 8 г. За 6 г. пък въобще.)

А дистанционно обучение + работещ от вкъщи родител от моя опит е доста кофти. Да се чудя кое по-напред - да търча да му инсталирам Зум на пожар или да му оправям липсващите линкове и неработещите автентикации, или да седя в кол с колегите и да пиша документи? И това докато му готвя и сервирам по три пъти на ден … Досега се справяхме, но нека не се приема за даденост. Да не забравяме, че някои хора са и с повече от едно малко дете.

Общи условия

Активация на акаунт