Отговори
# 255
  • София
Временна, под наем за няколко години. Строят собствена сграда в Резиденшъл (Линднер). Разширяват се, разкриват по още един клас - ПУК, първи и втори.
А прогимназия няма ли да развиват?

# 256
  • София
Санака, да ще развиват. Сертифицират се, но ИП не помага много Grinning

# 257
  • Отвъд алеята зад шкафа
Според мен ЧУ тази година ще отложат увеличението на таксите. БШ запазва таксите същите и за 2020/2021, отделно ще връщат част от сумата за тази учебна година.
Като видях нивото на английски за 2 клас в Иззи, направо зяпнах. Може би затова ще има и класове с по-ниско ниво, защото е много трудно да се включат деца в по-горни класове и да са с необходимото ниво на английски, особено ако идват от ДУ. Ще има онлайн отворени врати май месец, аз съм се записала.

# 258
  • София
Според мен ЧУ тази година ще отложат увеличението на таксите. БШ запазва таксите същите и за 2020/2021, отделно ще връщат част от сумата за тази учебна година.

Тази информация от кога е? Миналата седмица намеренията им бяха съвсем различни и твърдяха, че увеличението ще се случи както е планирано и плановете им за следващата година няма да се променят

# 259

Тази информация от кога е? Миналата седмица намеренията им бяха съвсем различни и твърдяха, че увеличението ще се случи както е планирано и плановете им за следващата година няма да се променят

Актуална е информацията. Таксата в БШ остава в стария й вариант - 9 500 лв. за новата учебна година, предвид COVID-19. Освен това, в помощ на родителя, е възможно разсрочване на таксата на много месечни вноски, без оскъпяване. Безплатен остава и престоя на детето до 18:30ч. в училището, въпреки че не е записано на извънкласни занимания. /За сравнение, по новия договор, беше до 17:30ч./

# 260
  • София
Ха, уж вдигнаха цените, а сега дават назад?! Какво ли се е случило, да не би да са тръгнали масово да напускат? Защото до вчера информацията беше за увеличение + нотификация, че ще се повиши до 15К.

Гадамер, заинтригува ме- какво е нивото на 2ри клас в Иззи? Аз нямам досег с тях, но знам, че в 1ви клас пишат наченки на есета и говорят свободно, но не го намирам за ненормално. Според мен няма да е много по-различно от Азбуки и СС, но да си сверя часовника поне.

# 261
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ха, уж вдигнаха цените, а сега дават назад?! Какво ли се е случило, да не би да са тръгнали масово да напускат? Защото до вчера информацията беше за увеличение + нотификация, че ще се повиши до 15К.

Гадамер, заинтригува ме- какво е нивото на 2ри клас в Иззи? Аз нямам досег с тях, но знам, че в 1ви клас пишат наченки на есета и говорят свободно, но не го намирам за ненормално. Според мен няма да е много по-различно от Азбуки и СС, но да си сверя часовника поне.

Нямам лични впечатления за СС и Азбуки, но за Иззи присъствах на ДО, чух и видях нивото. Аз сравнявам с ДУ и школа, така че определено ми се видя доста високо нивото за 2 клас деца - дълъг текст в стил статия в списание Биограф или NGeographic на тема космическата програма на САЩ, НАСА, совалки, изминати разстояния, години...моето дете дори и на български език да е, не знам дали ще подходи с разбиране към текста, а пък на англиийски...Учителката говореше през цялото време изцяло на английски, свободно, с разнообразни думи и изречения, без забавяне и натякване на думите си, както прави учителката ни в British Council. Общо взето ниво за деца от билингвални семейства, които си знаят английски. Всъщност английският език ще се окаже най-големият препъни камък при евентуална смяна на училища - от ДУ в ЧУ. Математиката и БЕЛ могат да се наваксат, но езикът няма как, при двуезично обучение, както е в Иззи. Отделно от часовете по английски, някои от предметите са на 2-та езика, като самото ниво на материала е сложно, а като го направиш и на английски.....Беше ми полезно да засека разликата с материала от ДУ и къде всъщност децата от Иззи получават  осезаемо повече.

Относно таксите - нормално е в така променена икономическа обстановка, да се направят опити за намаляване или задържане на таксите. Не мисля, че има масово отписване на деца, по-скоро няма масово записване на нови, план-приема се обърка....Тези родители, които са били в двоумене дали да си местят децата, като мен, сега предпочитат да изчакат и да видят накъде ще се развие ситуацията.

# 262
  • София
.....Беше ми полезно да засека разликата с материала от ДУ и къде всъщност децата от Иззи получават  осезаемо повече.
Освен да получават, имай предвид, че трябва да могат и да поемат такъв тип преподаване. Говориш за второкласници; текстове в стил, сложност и обем за National Geographic не са съобразени с нивото за тази възраст, ако децата са от чисто български семейства. Темпото и материалът трябва да са поднесени така, че детето да усвоява и да напредва. Моето определено не би напредвало по темпо и начин на преподаване, които са много над нивото му.

# 263
Последните постове доказват, че от училищата следят и четат активно темите тук.
Цената на Изи е абсурдно висока. И е коректно, когато се говори за цени, да се сравняват такива с еднакво съдържание.
Доказано ли е, че Изи строят училище в новият Резиденшъл, или е просто обещание на собственичката?
И какво стана с директора в крайна сметка? Напуснал, напуснали го?

# 264
  • София
Още от ПУК говорят на английски за астрономи, сувалки...наука. Всичко е с картинки, за да ги навържат. В момента знаят доста съставки при опитите на английски, но ги вижда какви са и за това не се притеснявам, а там където съвсем не е ясно и учителите превеждат. Във 2ри клас децата със сигурност разбират, все пак училището е ориентирано към науката, освен това се води двуезично.

Фенси, с кое училище да сравня Иззи, за да съпоставя таксите? И как се доказва дали ще се строи, като още не са подхванали комплекса Grinning Аз нямам твоите тайни източници, за да знам, та в момента са думи на Доротея.
За директора си признавам, че не съм питала, ама ако четат ще видим дали ще ъпдейтнат информация на сайта Simple Smile ( в Русия съм, в Русия съм Grinning )

# 265
  • Отвъд алеята зад шкафа
.....Беше ми полезно да засека разликата с материала от ДУ и къде всъщност децата от Иззи получават  осезаемо повече.
Освен да получават, имай предвид, че трябва да могат и да поемат такъв тип преподаване. Говориш за второкласници; текстове в стил, сложност и обем за National Geographic не са съобразени с нивото за тази възраст, ако децата са от чисто български семейства. Темпото и материалът трябва да са поднесени така, че детето да усвоява и да напредва. Моето определено не би напредвало по темпо и начин на преподаване, които са много над нивото му.

За моето дете ще е доста трудно в часовете по английски и наука.

# 266
  • София
Гадамер, исках да те успокоя, че не само за твоето, ако преподаването е такова, каквото го описваш.

# 267
сОвалки...
Това, че не е започнат новият Резиденшъл, не значи, че проекта не е в ход. Ако Доротея говори за това, би следвало да е напълно ясно проект ли е, обещание ли е, или вече имат договор за наем/покупка на имота? Нали си чувала за договори на зелено? Щото кьорфишеци много сме чели в тази тема.
Иначе говорех за изявлението, как таксата им била ниска в сравнение с други училища, изразена по-горе. Хич не е ниска за това, което предлагат.

А за директора питах не теб, а дали някой знае какво е инфото. Доста са разширили персонала. Най ми хареса маркетинга.... Simple Smile Задава се нов играч на терена на ЧУ, който ще скрие шапката на доста ентусиасти в последните години...по ниво на поднасяне на информацията в публичното пространство. Ще става все по-трудно да се отсява плявата от зърното.

# 268
  • София
Фенси, каза че имат договор сключен с фирма за строителство, дали съм го виждала- не съм, но това беше казано още миналата година. (Вземам си бележка за правописа на сОвалка, няма да се редактирам )
А таксата, че не е ниска, не е за нещо, за което все още не се знае и си е риск.
Написах за директора, защото нали се твърди, че четат, та да видим Simple Smile

Аш, различо е училището и преподаването е много по-различно от Азбуки и СС. Децата се справят и разбират тези неща, защото всичко се въвежда поетапно, но това са децата от Иззи, за други ще е много сложно, защото не са се занимавали). Със сигурност обаче ако дам задачи по анлийски от Азбуки или СС може и да не се справят

# 269
  • София
]Изненадвате ме с информацията, че Резиденшъл 2 все още не се строи. От околовръстното виждам едно голямо строителство на доста къщи и други сгради между Герман и Лозен. Аз до сега си мислех, че точно това е този комплекс. Явно е друг в такъв случай, но кой ли?

Общи условия

Активация на акаунт