Отговори
# 525
  • София
'Ми, не знам, от три деца нямам нито едно спукано. Joy

# 526
А не е ли точно Света София, където ги “спукват от учене и зубрене” - това е цитат на моите приятели с деца там. Оставам с впечатлението, че ако има някъде натиск, то той е там. И гоненето на деца с по-нисък успех ме потресе. Сакън да не им се развали средния успех. Това пак от други мои приятели с изгонено дете.
Не, селектират най-умните и талантливи деца още от ПУК и какво им остава на другите училища, освен да се примирят с втората цедка, и както се изразиха по- горе- "Лалов и компания едва ли ще успеят без подбор на входа, но да видим. "

# 527
  • София
Чак пък “втората цедка” ми е малко пресилено.

Много деца първо въобще не кандидатстват в СС. Това не ги прави по-малко талантливи. Освен това конкуренцията (големият брой на кандидатите) в последните години е такава, че най-подготвените деца логично влизат, а много родители взимат детето от държ. градина и го водят на изпит без грам подготовка и съответно то не бива прието - това пак не е показателно, че детето е по-малко талант. За 5-годишни говорим все пак.

# 528
  • София
Аз пък за пръв път чувам, че СС е училище за гении и таланти. Laughing

# 529
.

Последна редакция: нд, 14 юни 2020, 14:33 от Анонимен

# 530
  • София
Това беше гадно. Който не е в Света София е втора цедка?!?
Само да уточня, че авторът на изказването за втората цедка не е с деца от СС. Нека не настройваме излишно аудиторията против училището.

# 531
Първа втора или втора първа... 'Щото и НУКК се борят за 1-то място🙂 А Питагор?
Повечето родители записват децата си в ДУ без изобщо да са кандидатствали в ЧУ.
Факт е, че всички училища с подбор на входа, вадят много по-добри резултати от останалите. Мат'рЯла има значение 😉

# 532
  • София
Питагор и СС имат доста различен образователен модел спрямо НУКК.

# 533
Общото е, че стотици деца кандидатстват за тях и подбират най-добрите.

# 534
  • в страната на чудесата
Общото е, че стотици деца кандидатстват за тях и подбират най-добрите.
От кандидатствалите Simple Smile

# 535
.

Последна редакция: нд, 14 юни 2020, 14:34 от Анонимен

# 536
  • София
Скрит текст:
Едно време една колежка ми се хвалеше тя къде учила пък какво завършила. Каква отличничка била. Пък кои били родителите й. Къде сме тръгнали да се мерим ние с нея, видиш ли?!? Аз я гледах,  пък слушах и примигвах и накрая я допълних с думите: “ пък сега работиш същото като нас в тази фирма и взимаш като нашата заплата”. Млъкна и поне на мен повече не ми се е обяснявала.

Повечето родители мислим и искаме най-доброто за децата ни.
Отвратително ми е някой да каже, че детето ми е втора цедка защото не учи еди къде си. Има достатъчно добри и други училища. Много деца дори не кандидатстват там. Моето също не знам ще кандидатства ли, защото таткото не дава. Не му харесва на база наблюдения от опит на колегите му.
Отвратително ви е някой да каже, че детето ви е втора цедка, а хич не се свените да обявите доста други деца за спукани от учене? Странно!

# 537
.

# 538
  • София
Спукване от учене е израз за много учене. Често се използва в положителен смисъл и самите рофители, които цитирам го казват в полижитрлен смисъл, че децата им учат страшно много почти денонощно едва ли не. Това какво лошо има?
В положителен смисъл използвате израза "спукани от учене" и учене денонощно?! Ааа, ми добре, значи и "втора цедка" е един положителен израз за тези, които не успяват да постигнат високи стандарти. Това какво лошо има?

# 539
.

Общи условия

Активация на акаунт