Парфюмни размисли и страсти - 240

• 47 213
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
Момичета, идвам със странно запитване. Има ли нещо, което силно наподобява на аромата на липов цвят? Satisfied

Mémoire d'une Odeur Gucci ❤️❤️❤️👌
Като му мине зелената фаза, остава само липата при мен.
Необичаен и прекрасен!

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 22:16 от tuali

# 571
Няма голяма разлика между двата, Интенз е малко по-плътен и сладък, но пудрена сладост, не е захарен. И се усеща какаото
сходни са, но за мен има съществена разлика. Интенз е много плътен и сладък, какао откривам много повече в други аромати. Тук то е във връхните нотки и изчезва бързо.

# 572
Поръчах съвсем импулсивно Bvlgari Omnia Amethyste
след което прочетх коментари, че не е никак траен. Имате ли отзиви?
Имам впечатления как се държи на мен. Много го харесвам, много нежен и красив парфюм, и има съвсем добра трайност на моята кожа.

Няма голяма разлика между двата, Интенз е малко по-плътен и сладък, но пудрена сладост, не е захарен. И се усеща какаото
сходни са, но за мен има съществена разлика. Интенз е много плътен и сладък, какао откривам много повече в други аромати. Тук то е във връхните нотки и изчезва бързо.
Все пак всяка от нас описва собствените си усещания за парфюмите, нали? Simple Smile Описвам как аз намирам двата при паралелен тест. Как ги усещат другите, не твърдя изобщо, че знам.

# 573
Денс, сподели две думи за Chanel N°5 Eau Premiere. Много ли е алдехиден? Разкажи ти как го усещаш. 🤗
Да, има много алдехиди. Внучката на Шанел 5, но е страшно класен за мен. Аз го обожавам и имам голям термос, но не е за всеки. Не знам честно дали ще ти пасне. Освен да рискуваш при тази цена, пък после ще разменяш, ако не е твой. Хладен е, алдехиди с цветя, типичен Шанел. Много траен и излъчващ.

# 574
  • Germany

Аз съм в постоянно търсене на аромати напомнящи  пусти морски плажове в различни сезони и имах големи надежди за него, но не ми допадна. Има оригиналност, не е чак неприятен, но предизвиква представа по - скоро за басейн, отколкото за дива природа.

silver pearl, прочитайки това, не мога да не ти предложа Bois Naufrage 16.1 Pierre Guillaume Парфюмът е вдъхновен от тази снимка

Не живея на морето за съжаление, но съм изкарала достатъчно дълго време там във всякакви сезони, за да знам как мирише. Този парфюм мирише точно на дълго престоял във водата дънер, поел солената морска вода. Мирише едновременно на  разкиснато дърво, придобило сладникав оттенък от водата, на риба и сол. Но мирише и на ветровит плаж, и на ниско надвиснали лилаво-черни облаци, на мокри скали и миди, хрущящи под краката ти. Мирише на превиващи се от вятъра треви и на пясък, блъскащ лицето ти. Пиер Гийом е цар в пресъздаването на дървесните нотки, за мен е един от най-добрите. Много особен и труден за харесване парфюм, но е направен гениално и ако търсиш точно това, което си описала, ще си струва да се потърси за проба.
Pacific Rock Moss Goldfield & Banks пък мирише на пуст плаж в късна есен, на студено море, на захвърлени от морето изкорубени дървета и дъски, и на изсъхнали вече водорасли.

Базила, направо не можах да повярвам, като прочетох, че не усещаш пачули в Moonlight Patchouli. Тук пачулито е тъмно, дървесно-землисто, горчиво, с подтон на черен шоколад и тъмна лицева кожа, на него се крепи цялата композиция. Много е характерно, няма как да се сгреши. Точно такова пачули се среща най-често в нишовите композиции в последно време, Рамон Монегал, Jovoy много често използват такъв тип пачули в композициите си. Да розата е там и наистина е доста натрапчива, но определено се предава и отстъпва на пачулито, поне при мен. Аз мисля, че по-добри впечатления ще добиеш от пробичките си ако ги поносиш истински, особено при Мансера съм забелязала, че показват красотата си в цялостното излъчване, в аурата, която правят. Когато забивам нос в прясно напръскано от проба, почти никога не мога да уловя цялостната идея на парфюма. Дай им време и ги поноси самостоятелно, мисля, че може да се изненадаш.

White Suede Tom Ford също го усещам много различно, никога не бих го свързала с бели чаршафи и чистота. За мен си мирише на велур със солидна санталова подложка, затоплен от смоли и елегантни бели цветя.

Като заместител на Есенс на НР мога да предложа Muschio Nobile Nobile 1942 Ето той ми мирише на прани с омекотител чаршафи, на пижамка с бели овчици, на бели памучни облачета, и ти се иска да се сгушиш под завивката, да си четеш книжки, и света около теб да не съществува.

Аз пък започвам да се пристрастявам към La Vie Est Belle Intensément Lancome Revolving Hearts Рядко ми се случва да посягам към един и същи парфюм в продължение на дни, но с него е така. Намирам, че има прилика и с Роуз руж на Ван Клайф, и с Мис Диор Шери 2017 на Диор, както и нещо познато от Трезор а ла фоли, но този е по-цялостен, по-завършен, по-гъст и кадифен. Изключително топъл, горещ, изгарящ даже, с един осъзнат зрял сексапил и чувственост. Сякаш е събрал опита на предходните, и е подбрал най-доброто от тях. Много му отива цвета му, като на отлежал скъп алкохол, а остатъчният аромат на базата е просто лудница Heart Eyes. Носи се от всички дрехи с дни, до които съм се докосвала. Athena, мисля че много ще ти допадне. Ако ти попадне, задължително го напръскай хубаво и поноси, голям разкош е и мисля, че ще го оцениш.
Снимах го да ви го покажа, голяма тръпка ми е:revolving_hearts:

# 575
От парфюмния списък с желани аромати останаха само два некупени 🤣 Та...като фен на Мюглер, според вас трябва ли ми Уоманити.От много време му се чудя и все купувам нещо друго.Трябва ми побутване, без значение в коя посока 🌷

# 576
От тази красива колекция  на Van Cleef & Arpels Extraordinaire почит всичко имах ( без най-новия) и нищо не ме грабна, сякаш съм единствената в темата, коята не е във възторг.

Със сигурност не си единствената. Hands Plus1

# 577
Мнение за Нарцизо For Her Pure Musk?

# 578
От парфюмния списък с желани аромати останаха само два некупени 🤣 Та...като фен на Мюглер, според вас трябва ли ми Уоманити.От много време му се чудя и все купувам нещо друго.Трябва ми побутване, без значение в коя посока 🌷
Хаха, аз ще те побутна кръгом, не го купувай. За мен той е един от най- неприятните парфюми, усещам го от километри и ми предизвиква позиви. Обаче ако пък те човърка, нямаш нужда от побутване 😉
Аз днес си взех и Шанс о Вив. Тествала съм го много пъти и никога не съм го усещала като днес- свеж, жив, пролетен, прекрасен е и ми е траен достатъчно. Изпълва ме с радост и мога да нося само него. По принцип не харесвам повечето Шанели, не знам коя съставка е, но му е в повече. Една колежка носи прекрасен Шанел- пудрен, всеки път я питам кой е , тя казва Шанел 5 и аз ходя да пробвам всякакви разновидности, щото тя не казва повече...Ами не са ми приятни хич, а на нея е прелест. Та о Вив също ми беше приятна изненада, много хубаво го усещах на себе си.
Ковачева, страхотни описания...
Тиквичке, тоя го заплювам (Момиче в Капри) , така красиво си го описала...
Пюр Муск на НР е прекрасен, чисто, свежо, нежно ми мирише на мен. Трайността при мен е средна.

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 23:50 от Анонимен

# 579
  • София
От Van Cleef & Arpels Extraordinaire колекцията имам само два. При мен Moonlight patchouli изкарва само пачули, какао на прах и от време на време ирис. Изобщо роза не усещам. Нестандартен, различен и много любим. В началото бях в страх да не изчезнат пачулите, но там са си за щастие и напомнят за себе си. Не мисля, че има шлейф, но е много траен и го усещам до вечерта. Точно решавам, че е изчезнал и при движение се показва там. Успява да ме изненадва приятно Blush
За Ambre imperial не мога да кажа много, защото съм го слагала само три дни. Той е по-топъл и с повече сексапил. Определям го като сладникав, но не ме дразни. Усещам силно амбра с ванилия. И той седи до през нощта и постоянно го усещам. Не мога да повярвам, че е унисекс аромат. За мен е много женствен.
И двата парфюма са с характер и не всеки може да ги носи. Не съм разучавала цялата колекция обстойно, но тези ми направиха най-голямо впечатление. Нямам търпение да отпадне ИП и да ги преслушам отново. Ще се радвам да станат три за щастие Joy Явно аз тук съм им от феновете Heart EyesKissing Heart

# 580
  • София
Ако наистина си фен на Мюглер, не знам как си живяла досега без Уоманити.

# 581
След предозиране с Ксилометазолин, съм почти без обоняние.Периодично се възстановяваше, но от две години е много слабо Cry Затова търся по - силни и трайни парфюми.Днес пристигна Мон-нищо, все едно вода душа 😣 Би ли ми предложила нещо силно, но подходящо за по - топлите дни 🌷 Атти и аз това се чудя 🌷🤗😄

# 582
Момичета, идвам със странно запитване. Има ли нещо, което силно наподобява на аромата на липов цвят? Satisfied

Необичаен и прекрасен!

Това за бюджетно решение за липата може ли да се смята ?

Аз търся  аромати с лавандула на пазара , но с цена като за карантина и криза,после ще му мисля за колекционерство

# 583
  • Чукарландия
Денс, сподели две думи за Chanel N°5 Eau Premiere. Много ли е алдехиден? Разкажи ти как го усещаш. 🤗
Да, има много алдехиди. Внучката на Шанел 5, но е страшно класен за мен. Аз го обожавам и имам голям термос, но не е за всеки. Не знам честно дали ще ти пасне. Освен да рискуваш при тази цена, пък после ще разменяш, ако не е твой. Хладен е, алдехиди с цветя, типичен Шанел. Много траен и излъчващ.

Благодаря, Денс! 🌹
Ще се въздържа, докато не го пробвам, плашат ме алдехидите, не, че съм много страхлива , но на кожата ми не се развиват много добре, когато са изявени. Ще изчакам. 🤗

# 584

Необичаен и прекрасен!

Това за бюджетно решение за липата може ли да се смята ?

Аз търся  аромати с лавандула на пазара , но с цена като за карантина и криза,после ще му мисля за колекционерство

Периодично се появяват много добри оферти за него, дори сега има. Чак ме е яд, че не изчаках няколко месеца... за парите, които платих, сега щях да имам 100, а не 40мл
За лавандулата: много харесвам тази в Bvlgari Eau Parfumee Au The Bleu Eau de Cologne. Една такава ефирна, мека и завоалирана. Не е онази силната, като есенциално масло, която те блъска в носа и гони комарите. И пада бюджетен, като за 75мл, даже доста..

Общи условия

Активация на акаунт