Парфюмни размисли и страсти - 240

• 47 189
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
Ковачева, много мило, благодаря!
Преди време бях чела ревюта за този PG в търсене на смокиня, която също харесвам. Ще ми е много интересно да се запозная с него, от много време го заглеждам. Тогава ме притесни кокосът, към който имам противоречиво отношение и не ми допада комбинацията му със смокиня, но при удобен случай ще го издиря и пробвам.
Щеше да е хубаво да имам кожа като твоята, щях лесно да се ориентирам от чудесните ти описания Flowers Hibiscus Имам приятелка със студена кожа и на нея парфюмите стоят, както са замислени, не се " изкривяват" и може да добие реалистична представа само от тест на блотер. Напълно права си за пробите - често ми се е случвало да отхвърля парфюм, след пръскане на китка. Със забоден на мястото нос се улавя само част от аромата и се губи усещане за цялата композиция.
Колекцията на Ван Клииф харесвам много, имам доста от тях, като мога да кажа, че за година станаха по - наситени и трайността им значително се увеличи. За мен това не винаги е положително - не съм  привърженик на парфюми с голям шлейф - чувствам се по - комфортно с излъчване тип " облаче", на около 20 см. Да мога да го усещам през деня, а да не навлиза в пространството на околните твърде много, но в тях намирам финес и умереност, което ми харесва. Имам двете рози, ириса и пачулито. Ще си взема и последния бадемов.

Последна редакция: сб, 25 апр 2020, 12:24 от silver pearl

# 601
Лавандула - и от мен един глас за Bohemian Bluebells, имаше много хубави описания тук когато излязоха, ако помня добре Ковачева беше писала за тях и Денси.
На мен доста издържа.

Tuali - спри се, нищо на Серж недей без проба. Конкретно Кръщение чрез Огън (не мога от телефона да напечатам правилно на френски 😳) е доста подмолен, джинджифил, ванилия, бисквитки и... Пикоч. Нотката кастореум аз я усещам много ясно и през цялото време току по силно току по слабо, сякаш пека коледни сладки, но котката ми се е изпишкала в ъгъла...преди два дни 😳

Може ли отзив за смокинята на Ферари?

https://www.fragrantica.com/perfume/Ferrari/Noble-Fig-30259.html

# 602

Аз търся  аромати с лавандула на пазара , но с цена като за карантина и криза,после ще му мисля за колекционерство

Препоръчвам Вurberry Brit Rhythm. Прекрасен и в жега и в сняг, целодневно траен, бюджетен на всичкото отгоре.

Много красива лавандула с тонка е Eisenberg J'ose for men. Дамския е друг (пак хубав, но мъжкия е умопомрачителен). Dior Homme Intense e още един прекрасник.
Serge Lutens Fourreau Noir е отдавна лелеян парфюм от мен. Този взима големия приз. Не знам дали е достъпен вече. Бях го забравила в суматохата на ежедневието.

Иначе достъпна мейнстрийм лавандула е YSL Libre.
подкрепям Бърбъри ритъм, бих добавила ck obsessed и много бюджетната лавандула на Ферари

# 603
Тиква, Bright crystal, Densi, Amareto,
Благодаря за отзивите!
Аз джинджифил обичам много, но чак в микс с конфитюр лимонов корички не знам дали би ми харесало за носене. Аmareto, пикливата нотка определено ме отказва, благодаря! Надявах се да е повече като джинджифилов сладкиш, но...
Този кастореум е някакъв вид муск, или грешно го разбирам от това, което потърсих като инфо... ? Интересно ми е защо при някои парфюми силно избива при мен (една от Алегориите нa Герлен направо ми е буквален пикоч)

# 604
Аз мога да препоръчам за аромати на липа:
Something blue нa Oscar de la Renta
Splendor на Elisabeth Arden.
Много натюристична липа и двата ги харесвам на пролет и са бюджетни.

Любимата ми лавандула е Либрето. В Мон герлен също има лавандула, но по-малко я усещам.

# 605
  • в голямото село
Момичета, идвам със странно запитване. Има ли нещо, което силно наподобява на аромата на липов цвят? Satisfied

Mémoire d'une Odeur Gucci ❤️❤️❤️👌
Като му мине зелената фаза, остава само липата при мен.
Необичаен и прекрасен!
Харесах много това Гучи, но пробвах само на блотер.Беше невероятен, зелен, упойващ, направо мирис на гора и спокойствие, докато не го пробвах на кожа. Да гората и зеленината бяха там, но влажни и мокри като блато Astonished  Умори ме, задуши ме до степен да искам да го махна моментално, но пущината миришеше и след измиване.
За липов аромат предлагам La Chasse aux Papillons на Лартизан,  току що запарен уханен липов чай.

# 606
Днес си направих парфюмна вакханалия, като тествах много Мансери и Монтали.
Влюбих се в Deep Forest Mancera и ще го купя скоро.
Пробвах и купих Sensual Instinct Montale. Като го разнося и опозная хубаво ще пиша, защото е разнолик аромат. Има от Бакара в началото, но има и шоколадова роза и гурме нюанси, и землисти нюанси.
Не харесах много Crazy For Oud Mancera. От него очаквах чудеса, но не покри очакванията. Хубав е, но аз някак се разочаровах. Имам си Precious Oud Mancera, а той е по-силен и по-хубав. Този е по-леко излъчване и не толкова настоятелен.
Изненада ме и силно ми хареса Pure Love Montale. Той ще е по-нататък и ще го пробвам пак самостоятелно. Хубав, плътен силен парфюм с ванилия, сандалово дърво, амбър и лека кожа.
Oud Dream Montale ми дойде прекалено мъжки, не е за мен.
Arabians Tonka Montale е прекрасен, но като поутихне има доста от Бакара Руж.
Имаха наличен, но не можах да пробвам Amber Fever Mancera и ме е яд. За него също имам големи очаквания.
Red Tobacco Mancera е хубав, но за мен е мъжки. Не бих го носила или поне не често и само в студено време.
Jardin Exclusif Mancera, както ми бяхте казали си е 90% Ерба Пюра, като Соспирото ми харесва повече и оставам с него. Добре, че отказах поръчката преди време.
И накрая Ristretto Intense Café Montale, много силно начало с хубаво, прекрасно дори кафе. Задържа се около час, като в този етап  ми харесва. После омеква, олеква, кафето си отива и идва роза с ванилия и карамел или Интенз кафе, но с по-слаб излъчване. Докрая продължава в същия дух. Ако сте фенове на Интенз кафе и го имате не ви трябва според мен, въпреки силното кафе. Ако обаче не сте пробвайте го, аз лично много се впечатлих, а въобще не харесвам Интенз кафе. Никога не съм харесвала този парфюм, но Ristretto Intense Café Montale искам да разнося хубаво, за да видя дали няма да ме дразни такова силно натуралистично кафе.

# 607
Момичета, идвам със странно запитване. Има ли нещо, което силно наподобява на аромата на липов цвят? Satisfied

Mémoire d'une Odeur Gucci ❤️❤️❤️👌
Като му мине зелената фаза, остава само липата при мен.
Необичаен и прекрасен!
Харесах много това Гучи, но пробвах само на блотер.Беше невероятен, зелен, упойващ, направо мирис на гора и спокойствие, докато не го пробвах на кожа. Да гората и зеленината бяха там, но влажни и мокри като блато Astonished  Умори ме, задуши ме до степен да искам да го махна моментално, но пущината миришеше и след измиване.
За липов аромат предлагам La Chasse aux Papillons на Лартизан,  току що запарен уханен липов чай.

Гледай колко странно, явно наистина се развива различно на различните кожи. Аз блато грам не усещам, само свежи зеленилки и най-дългата и силна фаза му е липата при мен. Липов чай, както го помня от детството ми и липов цвят.

# 608
Поръчах съвсем импулсивно Bvlgari Omnia Amethyste
след което прочетх коментари, че не е никак траен. Имате ли отзиви? Също толкова импулсивно поръчах и Dior Poison Girl - но за него сякаш четох ласкави коментари.
Редактирам се - отказах Bvlgari Omnia Amethyste от поръчката. !удесна опция на Нотино да се редактира поръчка.
На мен тази омния аметист лилавата ми е най най любимия парфюм откакто е излезнал. Купувала съм го пт различни места и е супер траен с 3 апликации. Обожавам го, имам два в момента, различен грамаж, и двата са до половината и го дебна отнякъде изгодно да си го имам.

# 609
Densi, така както го описваш този Ristretto Cafe Montale, оставам с впечатление, че името е мнооого точно избрано. Кафето е "късо" и трае кратко 😀

# 610
Аз днес сменям парфюмен гардероб, от зимен, към летен. Досега бяха дрехи и обувки, от тази година и парфюми. Но, както казахте, тази тема така действа...
Коментирайте Омниите, дали има Жаде-то подобие, от новите? Кристалин имах, но ми омръзна, Жаде-то обаче помня, че го харесвах, но не стигнах до него. А вече го няма. Дали няма някой, който да прилича на него?

# 611
Oт Омниите имам само Indian Garnet.
Голяма свежарка е, портокали и османтус, и една милимунда дървесни нотки. Супер е за топлите месеци.

# 612
Densi, така както го описваш този Ristretto Cafe Montale, оставам с впечатление, че името е мнооого точно избрано. Кафето е "късо" и трае кратко 😀
Точно така. Дават го двойна доза и се усеща много силно.

# 613
  • София
Сефтето му за тази година.
Прекрасни домашни любимци имате! Аз съм зайцелюбка с клепоух арлекин с цвят на мокачино, но и голям любопитко. Ако го снимам с парфюм или ще видите само блърнато заешко дупе с парфюм или съборен парфюм. Grinning

# 614
Deziderata, моля те кажи нещо повече за Serge Lutens Fourreau Noir.
Базила, страхотна кутия.

Имах много силна емоционална реакция към този парфюм, така че съм пристрастна. Виждам го като поле от лавандула в мрака, след залез слънце. Тъмнината идва от дълбочината и гъстотата на тонката. Никога не бях срещала толкова съвършена тонка, и досегасега не съм. Носи се сякаш на талази, а примесена с бадем, е мека и благородна. Много искам да си го купя от реален магазин. Просто да вляза, и да си го отнеса. ❤

Ох, отивам да се напръскам с J'ose. Лавандула и тонка. ❤ Не е FN,  но му прощавам.
След първата тренировка за деня съм по без парфюм. Срамота.

Общи условия

Активация на акаунт