Днес бяхме в Националния земеделски музей и там се "изгубихме" просто, 4 часа не ни стигнаха, имат УНИКАЛНИ експонати - кошер-мечка, кошер - вятърна мелница и други видове кошери, както и за пчеларството различен инвентар, за бубарството, имат детски кът интересен, различни видове животни не само селскостопански. Имат уникален етнографски кът, той е в самата сграда на последния етаж на Института по земеделие, музея си има основна сграда, но има и там на един етаж, както имат и къща-музей в Локорско.
Има агнета с 2 глави представени, породи наши български, които за жалост вече не се и срещат, освен като експонати на овче, кози, имат експонат царски орел, носии, особено каракачанската ми хареса много, тежала е булчинската 13-15 кг., имат скелет на кръстоска, правен е опит за такава през 1936 г. на крава с тибетски як в зоопарка, тогава е бил зоопарка в Княжеската градина.
Музеят е БЕЗПЛАТЕН, ще е интересен и за деца и за възрастни. То има и за растениевъдството, но то ни остана за още едно посещение да отидем, както и ще ни заведат до къщата-музей в Локорско и нея да разгледаме.
Работещите в музея си обичат работата и ни разказаха много неща.
Имат и Етнографски кът, на който могат да завидят много Етнографски музеи, много хубаво е направен.
И много други неща. Останахме очаровани от това, което се пази там.
Този Музей на земеделието е отворен от 9 до 16 ч. от понед. до петък.
Утре съм планирала Военно-историческия музей, всяка последна сряда от месеца имат свободен вход.
И тъкмо се прибрахме и заваля.
Да се похваля, че и научих историята на една фирма за пожарогасители, мъжът ми извади такъв, бил на дядо му и понеже не знаехме какво е, по име, изписано върху предмета, търсих в нет-а и открих, че е пожарогасител стар, фирма Пирен. Все пак се намери и малко информация за самата фирма. Добре, че е чичко Гугъл.
Интересно ми е всеки ден да научавам по нещо ново.
😜
Именничката и рожденичка да си вземе две
Позволявам
Браво за отличната дипломна работа на Вики и успешната операция на Тетка. 
Така ми размекнаха сърцето с тази картичка!
/!