Да се похвалим.... :)

• 81 694
  • 722
  •   1
Отговори
# 165
Ще се радвам да съм полезна за информацията с музеите.
Днес бяхме в Националния земеделски музей и там се "изгубихме" просто, 4 часа не ни стигнаха, имат УНИКАЛНИ експонати - кошер-мечка, кошер - вятърна мелница и други  видове кошери, както и за пчеларството различен инвентар, за бубарството, имат детски кът интересен, различни видове животни не само селскостопански. Имат уникален етнографски кът, той е в самата сграда на последния етаж на Института по земеделие, музея си има основна сграда, но има и там на един етаж, както имат и къща-музей в Локорско.
Има агнета с 2 глави представени, породи наши български, които за жалост вече не се и срещат, освен като експонати на овче, кози, имат експонат царски орел, носии, особено каракачанската ми хареса много, тежала е булчинската 13-15 кг., имат скелет на кръстоска, правен е опит за такава през 1936 г. на крава с тибетски як в зоопарка, тогава е бил зоопарка в Княжеската градина.
Музеят е БЕЗПЛАТЕН, ще е интересен и за деца и за възрастни. То има и за растениевъдството, но то ни остана за още едно посещение да отидем, както и ще ни заведат до къщата-музей в Локорско и нея да разгледаме.
Работещите в музея си обичат работата и ни разказаха много неща.
Имат и Етнографски кът, на който могат да завидят много Етнографски музеи, много хубаво е направен.
И много други неща. Останахме очаровани от това, което се пази там.
Този Музей на земеделието е отворен от 9 до 16 ч. от понед. до петък.

Утре съм планирала Военно-историческия музей, всяка последна сряда от месеца имат свободен вход.

И тъкмо се прибрахме и заваля.

Да се похваля, че и научих историята на една фирма за пожарогасители, мъжът ми извади такъв, бил на дядо му и понеже не знаехме какво е, по име, изписано върху предмета, търсих в нет-а и открих, че е пожарогасител стар, фирма Пирен. Все пак се намери и малко информация за самата фирма. Добре, че е чичко Гугъл.
Интересно ми е всеки ден да научавам по нещо ново.

# 166
  • София
Уморих се днес, но успях да свърша доста работа.

# 167
  • в две хубави очи; - музика - лъчи
Уморих се днес, но успях да свърша доста работа.
🥂🥂🥂 #metoo
Приятна почивчица🌻🌻🌻

# 168
Днес имам имен ден, а утре рожден ден. Много съм щастлива! Heart

# 169
Днес имам имен ден, а утре рожден ден. Много съм щастлива! Heart
Златно ти име, честит ти рожден ден! Все така щастлива да си!

Да се похваля и тук, че мина операцията ми! Мърдам Simple Smile 😜

# 170
Уф, темата седи празна.... Аз даже нещо я загубих от поглед.
Честито на именничката по всички параграфи 🌹🌺🌼 Бъди щастлива. Тетка за теб - прегръдка 🤗
Аз забравих да се похваля - имам отличен на защита на дипломна работа. Не, че не беше в края на септември.  И съм завършила официално висше Simple Smile
Именничката и рожденичка да си вземе две Wink Позволявам Simple Smile 🌹🌼🌺🌼🌹🌺

# 171
Vicky_P, tetka_the_best, благодаря за поздравите и хубавите пожелания! Flowers Hibiscus Браво за отличната дипломна работа на Вики и успешната операция на Тетка. Hug
И вчера и днес наистина ми беше много хубаво. Най-мило ми стана от картичката на децата, която бяха надписали на български. За големият е ясно, че не е забравил, но дъщерята нямаше и 3 години, когато се преместихме в чужбина и съм много радостна, че успя да се научи да чете и пише на български. Сега е на 15. Simple Smile И понеже знаят, че обожавам розово и котки, ми избрали картичка с розови котки. Yum Така ми размекнаха сърцето с тази картичка! Heart

# 172
Ами и аз да се похваля.
Направихме го.
Чисто луди сме, знам.
Наше си заведение, с нашите две ръце, ум, сърце и енергия. 
2 месеца тежки ремонти и ситуации, и нито един път не се скарахме или нагрубихме.
Ще ни Бъде. Знам.
Щастлива съм. 💫💕🙏

# 173
Честито! Моля на лични адреса, за да ви посетим и да се повеселим!

# 174
Станах сутринта и на плота в кухнята ме чакаше направеното кафе. Нещо, което принципно приемам за съвсем нормално, за ежедневие. Но си дадох сметка и осъзнах изключително ясно колко много всъщност значи този жест. И не да се хваля по форуми, идва ми да го крещя с пълно гърло!

# 175
Обичам тази тема! Да се похваля и аз- сутринта станах по- рано и намерих време за себе си- направих 30- минутна йога практика и сега се чувствам прекрасно! Радвам се на слънчицето /от прозореца в офиса Blush /!

# 176
Анджел, честито Simple Smile Heart EyesFlowers Hibiscus Да ви върви по вода Simple Smile
ТиЛи, радвай се - това е толкова рядко срещано че ти трябва да се смяташ за ударила джакпота! Дано да е все така!
Радвам се, че темата малко живна и благодаря за поздравите Simple Smile И да не е чист спам, ще разкрия че всъщност получих две шестици - на написаната ДР и на защитата.... Пък как си спомням че не исках да я пиша.....🤭

# 177
Браво, Вики! 💖

# 178
ТиЛи, радвай се - това е толкова рядко срещано че ти трябва да се смяташ за ударила джакпота! Дано да е все така!

Радвам се и го ценя. Не само това, а всеки жест и отношение въобще.
Просто напоследък бях започнала да го приемам като даденост, а днес някак с нови сили проумях какво и колко много значи всъщност. Heart

# 179
Благодаря за всеки  миг, Днес  така  вървях  и  си  повтарях  на  ум  "Благодаря"  даже  и за  най-малките  неща. Преповтарям,  потретвам даже, но  това вече  ми  стана  навик. Вечер така  заспивам  -  с  "Благодаря" за  станалото  през деня  -  и  добро и не  съвсем добро.

И  да се  похваля и  с  друго  - Успях  да посетя  почти всички  музеи  в София -  това  си  бях  поставила  като  задача,  останаха още  няколко, но ще  е след  като  отминат  зимните  месеци.

Момичета, успех  на всички  и да  Ви се  случват  само  най-прекрасни  неща.
На момичето  със  заведението  - Пожелавам  Ви  успех!

Общи условия

Активация на акаунт