Да се похвалим.... :)

• 81 817
  • 722
  •   1
Отговори
# 360
Това брауни ми събуди интереса. То не само брауни-то, де, цялата картинка, която описа, е мечтаната ми събота. Надявам се поне една такава да имам тази година. Та, за брауни-то, все гледам рецепти, все се чудя, правила съм два пъти, нищо особено, какаов кекс с две думи, та търся нещо изпробвано. Би ли споделила рецепта?

# 361
Аз правя брауни по тази рецепта и винаги е сполучливо:
http://berina-berina.blogspot.com/2009/01/blog-post_5688.html?m=1
Експериментирам- понякога слагам кафява или кокосова захар, или комбинация от тях. Пробвала съм с пълнозърнесто брашно, с безглутеново, с кокосово брашно също. Ето снимка от днешния ми опит, в който увеличих количеството на орехите за сметка на брашното:

# 362
  • при моите любими
Много обичам да чета тази тема. Ще се включа с похвала за моето голямо момиче. Миналата година успя да влезе в желано училище след много труд, положен от нея страна в 7 клас. Тази година се представя все така добре и завърши първия срок с 6. Гордея се с нея. А аз ще се похваля със спокойствието, което ми носи седенето вкъщи на това студено време навън. Хубава храна, хубави филми и хубава компания. Петък вечер бях навън с приятели и там ми беше добре.

# 363
Мога да се похваля , че за пръв път направих баница с локум 😊 Снощи излизахме с приятели- пихме , танцувахме…

# 364
Днес бягах благотворително 8 км за добра кауза. Hands Muscle

# 365
Еха,браво!Само така!

# 366
Хваля се, че днес намерих мотивация да подредя едни кашони. Три от тях даже разопаковах и прибрах. Да видим дали утре ще продължа.

# 367
Да се похваля и аз. Вече виждам светлина в тунела на ежедневието с бебето, мога да си позволя да правя някакви планове, почти безпроблемно изпълними. На голямото ми дете пък вчера импулсивно махнахме помощните гуми от колелото на разходката на обяд и на втората следобед вече караше сам, без придържане. Остава само тръгването и спирането да се отработят, за да не се притеснява. Мислех, че че стане трудно, защото не искаше баланс байк и е карал една година с помощни гуми, като имаше период, в който изобщо не желаеше да ее качи на колело.

# 368
Днес е последният ми работен ден и излизам в отпуск. Нямам търпение имам нужда малко да си почина.Heart Eyes

# 369
Момичета, аз започнах вече Великденския пост. Имам спешна нужда да се "изчистя" - физически и духовно. Дните ми са много напрегнати, така че не съм сигурна, че ще го изпълня съвсем "по рецепта", може би по-нататък ще си позволявам по малко кисело мляко с кълнове или мед. Но много ми е важно да спра месото и яйцата, те не са ми никак препоръчителни за здравословните проблеми. Много съм мотивирана, даже обмислям и няколко нови физически активности, които ги искам заради "времето само за себе си" основно. Не че съм в перфектна физическа форма след раждането, но по-важно ми е сякаш малко да разнообразя, да се откъсна от тая монотонност, която ме е обзела. Въоръжила съм се с един веджик-списък за пазаруване и след малко тръгвам. Пожелайте ми успех, да не се демотивирам или да не стане като миналия пост, когато уж да постя, а изкарах на ориз, картофи и безквасен хляб...

# 370
  • Бургас
Yst, ще се справиш ! Повече воля и инат и ще свикнеш ! Успех !

# 371
Yst_89, ако постиш - мед може да ядеш, но не и животински продукти т.е. мляко и сирене, кашкавал... Може да замениш тези продукти с растителни - мляко от овес ( бадеми, соя), тофу. Моят съвет е ако постиш религиозно е да го правиш поста както му е реда дори и да не е пълeн т.е. може да постиш 1-2 седмици, а не 40дни (примерно).

# 372
Благодаря, Вита, аз съм католичка и ние имаме два задължителни дни на пост от животински храни - срядата след Заговезни (тоест днес) и Разпети петък. Останалите дни са пожелателни, като вече дори съм чувала да препоръчват постът да не е от животински, а по-скоро от това, без което се чувстваш, че не можеш. Аз реално без всичко мога, просто ми е трудно, защото трябва да готвя три пъти - веднъж за мъжа ми, веднъж за детето и веднъж за мен. Затова съм решила да постя от месо категорично и от повечето животински, ако успея от всички - толкова по-добре. Освен всичко, аз съм много нагоре с килограмите след раждането, имам и тежка ендометриоза, заради която е добре да огранича млечните, които като цяло са ми най-проблемни. Аз обожавам кисело мляко и ще видя зор със сигурност.

# 373
Момичета хваля се, че си поисках отпуск ( извън отпускарския сезон ) ииии ми дадоха. Купих си билети вече и нямам търпение за пътуване. През много трудности преминах, за да успея, чукам на дърво нещо да не се прецака в последният момент. 💚

# 374
Записах се в едно кално предизвикателство, което отдавна ми е в полезрението, но досега все не можех да стигна до него. Нямам търпение. Hands Muscle
Преди 3 месеца когато се записах за това предизвикателство, нямах представа, че толкова много ще ми хареса. Кал до коленете, до кръста или кой докъдето затъне. 😁 Няма такъв адреналин! 🔥Със сигурност догодина пак сме там. Hands Muscle

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт