козметиката на ТАЛОДЕРМА - 3

• 47 992
  • 704
  •   1
Отговори
# 90
Здравей Vesi-Thalloderma Simple SmileПокрай отзивите тук във форума силно се заинтригувах от Талодерма и вчера си купих тоалетното мляко за мазна и смесена кожа-първите ми впечатления са много добри.Само да кажа,че съм на 19г.,със смесена кожа съм и все още имам лека форма на акне,макар че вече съм минала пубертетската възраст,имам разширени пори и черни точки по Т-зоната,също много лесно ми се дехидратира кожата,ако използвам прекалено агресивни продукти.Козметичката ми ме насочи към медицинската козметика на Авен,но реших първо да видя как ще ми се отрази Талодерма.Какво можеш да ми препоръчаш?Благодаря предварително  bouquet

здравей и на теб!
Благодаря за доверието!  Hug

Щом кожата ти лесно се дехидратира, значи трябва внимателно да изберем с какво да я почистваш.
Ще се въздържа от Маската за мазна кожа и при акне, понеже е комбинация от доста основи и киселини и ако си чувствителна като мен, както ми звучи, кожата лесно изсъхва.
Ще се въдържим  Peace
За сметка на това ще насоча и тен към комбинацията хума и Лавандулово етерично масло, но ще сложим и още 1 масло - или от Чаено дърво, или от Грейпфрут (ти си избери или виж, кое от 2те ще намериш).
Ще се опитам да не ти давам много продукти отведнъж.
става така:
1) Тоалетно мляко за мазен и смесен тип кожа
с Глицерин, екстракти от Лавандула и Репей, Урея, вит. А и Е
след почистването с тампон млякото добре се отмива!!, за да се отстранят емулгираните замърсители

2) Хума + етерично Лавандулово масло и масло Чаено дърво (или Грейпфрут) на БГ Роза - Карлово! + базисно масло (най-добре от Гроздови семки и то на Икаров!)
в 10 мл. от базовото масло капваш по 1-2 капки от чистото етерично и така получаваш дермален разтвор на маслата.
Правиш си кашичка с хумата и хладка вода, каквото количество ти е необходимо за еднократна апликация, и едва тогава добавяш 5 капки от дермалния разтвор (смеси 2те масла в 1 разтвор).
Преди да намажеш с маската с хума трябва да си почистила с тоалетното мляко. Маската държиш до изсъхване и малко преди да започне да се рони, я изплакваш много добре.
Етеричните масла ще почистят кожата, ще регилират мастата секреция, порите ще се изчистят от хумата, а и 2те етерични масла действат силно противовъзпалително и антибактериално. Ще ти светне лицето  Grinning Прави я през вечер. Ако си била на козметик същия ден - пропусни, за да не стане прекалено агресивно тертирането все пак...

3) Тоник за мазен и смесен тип кожа
с Алантоин, Д-пантенол, билкови екстракти от Репей, Хвощ, Лавандула, Хмел, Хвощ, Дъбови кори и Бреза, вит. А и Е, без алкохол (за да няма изсушаване Wink ).

4) или Дневен крем за мазен и смесен тип кожа
или Крем за мазен и смесен тип кожа, туба

Аз бих настоявал ана първия, макр 2рия да е повече като за 19 годишни, но ако имаш някаква чувствителност, филтрите ще са бариера.
дневният крем с екстракти от Репей, Хмел, Хвощ и Бял равнец, вит. А и Е, спф 12

Бреза, екстракт: нормализира кожния тургор;
Бял равнец, екстракт: успокоява и освежава кожата, притежава анти-септичeн и тонизиращ ефект;
Витамин А (Ретинил палмитат): регулатор на растежа, участва в окислително-редукционните процеси в кожата и в обмяната на белтъците, мазнините, нуклеиновите киселини, хормоните и др., регулира образуването на себум и потоотделянето;
Витамин Е (£-Токоферил ацетат): най-важният антиоксидант; усилва кожния метаболизъм и активността на витамин А, предотвратява образуването на прекиси, които водят до преждевременно остаряване на кожата;
Глицерин: оказва хидратантно действие, омекотява кожата без да я омазнява;
Д - пантенол: заздравява, овлажнява и изглажда кожата;
Дъбови кори, екстракт: анти-септично, адстрингентно и тонизиращо действие;
Лавандула, конкрет и ектсракт: действа епителотонично, анти-септично, анти-паразитно, противовъзпалително, успокояващо, регулира дейността на мастните жлези, матира мазната кожа, противосърбежно, репелентно;
Репей, екстракт: овлажнява кожата и регулира дейността на мастните жлези;
Урея: участва в състава на естествения овлажняващ фактор; със забележителни хидратантни свойства; в по-големи концентрации действа кератолитично (излющващо);
Хвощ, екстракт: оказва тонизиращо и стягащо действие;
Хмел, екстракт: тонизира, почиства мазната кожа и свива порите;

смятам, че така ще има оптимален резултат.
схемата е:
тоалетно мляко - изплакване - маска хума (ако правиш) - (изплакване) - тоник (не се изплаква) - (вечер) от тоал. мляко вместо крем, в/у тоника - (сутрин) дневното кремче, върху тоника

както казва един приятел, "навитак ли си"?  Mr. Green

хайде, пиши пак!   bouquet

# 91
Vesi, и аз съм от тези с проблемната кожа. На 27 години съм със смесена към мазна кожа, около цикъл ми се появяват от досадните пъпки. Имам и разширени пори съответно със черни точки. Взела съм си тоника за мазна и смесена кожа и крема, който не е в туба, а в кутийка. Цяло лято ги ползвам и може и да съм си въобразила но много ми се задръстиха порите и ми се струва че станаха по-големи. Може ли това да е от кремчето, защото тоника ми се струва че ми действа добре. А каква е разликата между крема в туба и кутийка. Освен вашите продукти ползвам тоалетно мляко на Арома от SPA серията, на Swiss Formula глинената маска, и ексфолианти. Кажи какво още мога да направя.

# 92
Извинявам се за въпроса но случайно някой да знае в бургас къде се намира дрогерия "лечител".обиколих всички аптеки,но никой не знае!благодаря ви прдварително. Grinning

# 93
Vesi, и аз съм от тези с проблемната кожа. На 27 години съм със смесена към мазна кожа, около цикъл ми се появяват от досадните пъпки. Имам и разширени пори съответно със черни точки. Взела съм си тоника за мазна и смесена кожа и крема, който не е в туба, а в кутийка. Цяло лято ги ползвам и може и да съм си въобразила но много ми се задръстиха порите и ми се струва че станаха по-големи. Може ли това да е от кремчето, защото тоника ми се струва че ми действа добре. А каква е разликата между крема в туба и кутийка. Освен вашите продукти ползвам тоалетно мляко на Арома от SPA серията, на Swiss Formula глинената маска, и ексфолианти. Кажи какво още мога да направя.

здрасти  Hug
ами в дневния крем по принцип няма комедогенни съставки и в този смисъл единствено консистенцията на филтрите може да ти дотежава (те са мастноразтворими веюества, няма как  Rolling Eyes ). Освен, ако не говориш за нощния крем. Кремът в тубичката се различава тотално от този в кутийката. Съставът му е конкрети от Роза и Лавандула, пчелен восък, урея, вит. А и Е. няма ПК. Действието му е силно противовъзпалително, епителизиращо, регенериращо, антибактериално, засилващо метаболитните процеси, регулира омазняването. Целта на екстрактите в дневния крем е да регулират мастната секреция, да стегнат леко порите и да тонизират кожата. Дневните кремове са с поддържаща функция.
По принцип е добре да се въздържаш от ексфолианта преди цикъл - с него си осигуряваш повече възпаления  Peace

Добре е да провериш тоалетното мляко на Арома за комедогенни съставки: Mineral oil (макар, че в малки количества в такъв продукт не следва да е проблем), Petrolatum, Lanolin, Paraffinum liquidum. По вероятно е да има Mineral oil, поне за такъв продукт. Би могло да не отмиваш млякото след почистване и така да си създаваш известни проблеми. Малко гадая в момента, понеже определено познавам състава на малко чужди продукти. Ако ми препишеш този - няма да е зле.
Иначе маската на Суис Формула е идеален избор! Използвай си я! Чудесна е.
Иначе, можеш да опиташ номера с хумата и етеричните масла за преди мензис и не ексфолиирай често - ако кожата хиперкератинизира и искаш да "чагъркаш" порите често с ексфолиант, стават още повече запушвания и възпаления.
Ти с какво мажеш след ексфолиация?
Колко често ексфолиираш?
Хайде, пиши пак моля те  Peace

bouquet

# 94
Извинявам се за въпроса но случайно някой да знае в бургас къде се намира дрогерия "лечител".обиколих всички аптеки,но никой не знае!благодаря ви прдварително. Grinning

мдааам,  Mr. Green случайно знам

Wink

ул. "Васил Левски" No 5, 056/80-00-24

Hug   

# 95
Много благодаря за бързия отговор. Пиша веднага. Тоалетното мляко го отмивам, а кремчето е дневното със сигурност. За ексфолирането ползвам на регал пилинга с кайсиеви ядки е май поне два пъти в седмицата и от същата серия веднъж седмично маската им за дълбоко почистване. А може ли да ползвам направо готовата маска на Професора за която говорите, че нямам много време да си бъркам тая с хумата. А за състава на млякото довечера ще видя в къщи какъв е.

# 96
  • Варна

Спестила си ми типът кожа, но предполагам, че я оценяваш като смесен тип. Това с пъпките преди мензис е ужасна история  ooooh!. Аз го попреминах малко този период, но като цяло си трябва вътрешно пречистване. Колежката от билките има някакво такова чайче за кожата за намаляване на "ужаса" в такива случаи, ако искаш, мога да ти го пусна на лични като се върне тя от отпуска. само кажи. Иначе малко бирена мая и зелен чай, облекчават появата на този тип пъпки  Peace
Мога от раз да ти кажа да си вземеш готовата Маска за мазен тип кожа и при акне, обаче тази чувствителност на кожата, която визираш не е много конкретна и не искам да рискувам. Ще те помоля да отидеш на стр. 18 и 19 в първата тема, през линка на стр. 1 на тази, и да ми копираш в нов постинг всичко, което се отнася до твоята кожа, а после ще измислим нещо.

Благодаря ти за отговора!  bouquet

Ще се радвам ако наистина има лек за това "чудо" - пъпки преди цикъл  и да го споделиш с мен. Благодаря ти!
А за бирената мая как и по колко се пие за да намали излизането на пъпките? Зеления чай предполагам няма ограничения newsm78.
Като цяло пъпки ми излизат и през другото време от месеца, но не така интензивно, както преди цикъл.

Според това, което ми каза да прочета мисля че кожата ми е мазна:
ХАРАКЕТЕРИСТИКИ НА МАЗНАТА КОЖА

1. Визуално наблюдение
 лъщяща повърхност, особено в Т-зоната;
 много често се наблюдават разширени пори и комедони, които лесно се възпаляват;
   не изглежда сива
2. Оценка при допир
 мазни остатъци по пръстите на ръцете;
 в резултат на удебеления външен слой и разширените пори, кожата е грапава;
 плътна текстура и в по-младите години – отлична еластичност.

Има случаи, особенно след баня да ми се лющи челото, макар през друго време да е мазна кожата.

Дано да съм дала достатъчно информация  Blush.

И, извинявай искам пак да попитам за краката (по-скоро) петите на мама, има ли крем за напукани пети?

Благодаря ти за съветите!  bouquet

# 97
  • USA
Много,много благодаря за изчерпателния отговор Simple SmileСамо не съм сигурна дали тук в Стара Загора ще намеря маслата на БГ Роза-Карлово,но ще потърся и то щателно LaughingИ още нещо-разликата между крема в кутийка и туба факторът ли е или и самите съставки са по-различни?От теб разбрах,че дневните кремове са със спф 12,а на опковките не е отбелязано newsm78

# 98
  • В най - голямото село
Здравей Веси,
Като виждам на колко хора помагаш със съвети и аз се престраших да ти пиша.
На 35 г. съм. Кожата ми е мазна или по скоро смесена /имам и черни точки, разширени пори,от време на време и малки гнойни пъпчици, на гърба и на деколтето също ми излизат пъпки – всички гадости взети заедно/  Почти не употребявам кремове за лице. Само вечер кремчето с РОЙБОС /ама на цялото лице. През деня се притеснявам да слагам крем защото кожата ми става още по – мазна /а знам че на мойте години вече трябва/ Мия си лицето предимно със сапун /сутрин и вечер/ все имам чувството че не ми е достатъчно чисто, като ползвам лосиони/. Поне 2 пъти седмично използвам ексфолиант за измиване на АРОМА, правя си и маски с ХУМА /има едни готови, май на АРМИТА/
Би ли ми дала съвет за поддържане на кожата ми!
ПРЕДВАРИТЕЛНО ТИ БЛАГОДАРЯ!!!

# 99
  • Пловдив

Веси, вчера ходих в Лечител да си купя всичко от списъка, който ми изпрати. Само че нямаха дневния крем за смесена и мазна кожа и тоалетното мляко за същия тип кожа Sad Но жената каза, че другия петък ще заредят. ОБАЧЕ като се прибрах в къщи реших веднага да си направя маската за мазна кожа и акне и започнах да чета как се употребява - на опаковката пише НАЧИН НА УПОТРЕБА: както е описано в листовката. НО ВЪТРЕ НЯМАШЕ НИКАКВА ЛИСТОВКА newsm78 Та въпроса ми е как да употребявам маската: колко пъти в седмицата, директно от тубата ли се нанася на лицето и т.н. Ще ти бъда благодарна за отговор! Praynig

# 100
SOFF,аз си я направих вчера и ми хареса.в моята има упътване.за мазен и смесен тип кожа :1-2 пъти седмично се нанася тънък слой върху цялото лице и се оставя 30-60 мин.за акне:прилага се всяка вечер и се оставя през цялата нощ.след достигане на задоволителен резултат се прилага 1-2 пъти седмично.само новопоявяващите се обриви се тртират всяка вечер.измива се с хладка вода.веднага след това се нанася крем за "мазен и смесен тип кожа".това пише в упътването.дано съм ти била полезна докато веси се включи.лек ден на теб и всички момичета. Grinning

# 101
Веси, аз пак досаждам. Вчера ходих до Лечителя в Халите, но ми казаха че нямат кремчето за мазна кожа в тубичка и от доста време не са го получавали въпреки че го поръчвали. Взех си маската за мазна кожа, но като я отворих мирише много силно и с не особено приятно, та да питам дали е нормално да е такава. Мерси предварително.

# 102
  • Пловдив
SOFF,аз си я направих вчера и ми хареса.в моята има упътване.за мазен и смесен тип кожа :1-2 пъти седмично се нанася тънък слой върху цялото лице и се оставя 30-60 мин.за акне:прилага се всяка вечер и се оставя през цялата нощ.след достигане на задоволителен резултат се прилага 1-2 пъти седмично.само новопоявяващите се обриви се тртират всяка вечер.измива се с хладка вода.веднага след това се нанася крем за "мазен и смесен тип кожа".това пише в упътването.дано съм ти била полезна докато веси се включи.лек ден на теб и всички момичета. Grinning

Аз също се намазах вчера, но маската ми се стори много гъста и едвам се намазах с нея - та затова ми стана чудно да не би да трябва да се разреди с нещо. И друго - страшно ми лютеше на очите и постоянно ми сълзяха /според мен от силната миризма на камфора/ та се чудя как ще се издържа 30-06 мин. newsm78

# 103
  • USA

Аз също се намазах вчера, но маската ми се стори много гъста и едвам се намазах с нея - та затова ми стана чудно да не би да трябва да се разреди с нещо. И друго - страшно ми лютеше на очите и постоянно ми сълзяха /според мен от силната миризма на камфора/ та се чудя как ще се издържа 30-06 мин. newsm78
И на мен ми ставаше така(преди време я ползвах)-според майка ми също е от камфора.Аз съм си я правила за цяла нощ както пише в упътването,но не ме питайте как издържах това ужасно парене и сълзене на очите #CrazyЗатова я използвах само два пъти и повече не се престраших Confused

# 104

Пари първите 5-10 мин.,после не е така.аз стоях и днес 40мин.много съм доволна

Общи условия

Активация на акаунт