💖"Един за друг"💖 - сезон 1, тема 4

• 38 233
  • 815
  •   1
Отговори
# 630
Не за първи път виждам човек, който гласно казва, че е умен, но продължавам да се питам защо като се имаш за умен трябва да го изтъкваш при всеки удобен случай. Един наистина умен човек за мен не би говорил такива неща за себе си.

scalestone, много вдигаш летвата Joy

Един човек може да бъде и умен, и глупав, и някъде помежду, зависи кой стои срещу него и с какви мотиви го съди. Много е относително.

Повечето хора обичат да слагат епитети на себе си и на другите хора, обичат да се сравняват и самоизтъкват, а дали го правят гласно и пред широка публика или си го мислят само, зависи отчасти от възпитанието, от темперамента, емоционалната интелигентност и от ... честно, не знам точно от какво Joy

Божидара нареди кифлите, тук има опити да я подредят, някакъв кръговрат се заформя май Animal Rooster

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 22:40 от Telesilla

# 631
  • Варна
Telesilla, а точно! Емоционалната интелигентност мислех да я посмена, но реших, че надали ще има смисъл!

Факт, че и възпитанието играе голямо роля. Отделно, ако и като деца родителите обясняват на наследниците как те са най-умни и хубави, да не се чучудваме на самохвалебствия! Не казвам, че случаят с Божито е такъв!

# 632
Аз пък харесвам Божидара.
 Предпочитам да общувам с някого, който ще ми кажае какво мисли, и то веднага. Това изглежда в нечии очи рязко и грубо, но според мен е дори чаровно.

Божидара не е искрена с останалите, тя си ги прави каквото си иска, тя ги манипулира! Тя знае на всекиго какво да каже, нейната сила е в общуването, не толкова в интелекта.  Тя ги усеща по-скоро кой какво иска да чуе.
Иначе, да, може да си позволи да каже на всекиго каквото си иска.

Колкото до стратегиите,  и другите двойки правят стратегии, Пламен е мн. добър (не изяде сандвича, да не му се наложи да яде още), гласувания с цел отстраняване на силна уж двойка, това е стратегия. Искра и Данчо правят още от най-ранна фаза на играта. Ами наддаването? Много участници знаеха точно каква сума ще заложи половинката им, не решаваха на място, а предната вечер в леглото.

Това е състезание, за мен двойките трябва преди всичко да искат да спечелят, а не да са дошли там да правят шоу.  То шоуто си става от самото състезание, от стреса, от изпитанията, а не от  разните там режисирани глупости - 'скрий храната в хладилника' или 'бременна съм'. 
И това, което ми харесва в шоуто е, че такива са правилата - да агитираш  да ласуват за теб. Някои не се възползваха от това. А Божидара, знаеше точно с коя двойка иска да застане пред камината.  Цяла нощ мисли как да разпредели стаите, за да се скарат този с онзи...

В по-голямата част от шоуто, обаче някакви приятелства и симпатии се играха. Даже много ме изненадаха жените как ровиха в обора колективно, а не всеки срещу всеки?!

# 633
  • София
И аз харесвам Божидара. В игра са, ще играе. Обичам находчиви, проницателни хора, с живец в тях. Съжалявам пак ще кажа за Анси, хем е спортна натура, хем ми е една такава мудна, тъжна.
С удоволствие бих общувала с Божидара в реалния живот, както и с Елена, с Анси - никога, направо сме различни планети.

# 634
  • На морето!
За мен Кики и Анселита не са типичните кифли.
При Анселита положението е анцуг с обИци. В лице като за вечерно парти, а тоалетът като за до магазина. Чудя се и защо не си е сложила и тя малко филър в устната с този зор за големи джуки?😕
Анселита е скандална. Като се започне от името, диалектът, грима, екстеншъните и анцузите и се стигне до задушаващата ѝ, невротично фалцетна любов. Иначе е мило момиче, семпло и незлобливо, но всеки път като я видя искам да ѝ измия лицето, да ѝ оправя косата и да я преоблека. Има невероятно красиви очи, но от устните и веждите не могат да се видят.
Божидара от малки и безсмислени битки ще изгуби голямата победа.
Пламен и жена му са готини, тя е невероятно бойна мадама с огромна усмивка, а той е много забавен, но малко по-чепат отколкото аз бих понесла.
Иси и мъж са малки безлични за финал, мислех, че е стратегия да не се набиват на очи, но не е.
Кики и Емо си отидоха заради поредица от грешни стратегически решения. Емо просто ги закопа с този залог.

# 635
За красота, възпитание и интелект не се говори, те си личат сами.
В този форум от снимки съдят за възпитанието и интелекта. Интересно ми е как става.

И да скромността е прекрасно качество, ако нямаш други

# 636
Между другото аз се замислих за Анси и Мартин. Те са заедно от 5г, тя е била на 19 като са се “загаджили”. Изгубила е рано майка си и Мартин явно е бил до нея. Личи си, че много го обича и величае, страшна привързаност, хванала го е като удавник за сламка. Дано това не й изиграе лоша шега във времето. Мисля, че повечето мъже не обичат жената да се вкопчва така в тях, но пък всеки е различен, на Марти може това да му харесва.

# 637
...
И да скромността е прекрасно качество, ако нямаш други

За мен скромността, където се припокрива със самокритичността, е много ценно качество, което е предпоставка за развитието на личността и всички останали качества Grinning Незадължителна и недостатъчна предпоставка обаче Joy

Имам възможността да работя и да се срещам с хора от различни страни и съм забелязала, че по отношение на самочувствието и неговото изразяване има и културни особености. Например, американците, особено тези израснали там, често са "awesome" Joy и ако ти също не им покажеш, че си "awesome", рискуваш да те възприемат за некадърен идиот Joy Joy Joy

# 638
Какво ще гледаме след 2-3 седмици, нещо не виждам алтернатива на това предаване като емоционален заряд и интерес. Не мисля, че всяка от игрите бе интересна , имам предвид това, което провокираха играчите и техните отношения. Даже Женени от пръв поглед не ми беше така вълнуващо. Или поне забравих емоциите покрай него, а и не ми се гледа отново.

# 639
Какво ще гледаме след 2-3 седмици, нещо не виждам алтернатива на това предаване

Нова са царе на повторенията, особено в пиков час. Та и тази вечер даваха Съдби на кръстопът,  пак стара серия. Цяло лято излъчват стари епизоди на Съдби на кръстопът и Черешката на тортата, пък се чудите за Един за друг... Ще бутнат някакви малоумни филми от 20.00ч и това е

# 640
  • Варна
Хора, има и други канали. А и други неща за правене, освен гледане на телевизия, щом не дават нищо интересно.

# 641
Е, да , де, за разнообразяване из помежду другите неща за правене, нещо , което да провокира и размисли и страсти.Това имах предвид, но щом искаш - извъртай казаното от мен в желана от теб посока.
Не съм залепнала на канал Нова ТВ, а по другите особено вълнуващи предавания не виждам.

# 642
  • Варна
Сега като една псевдо Божидара ще кажа - Чети книги. Grinning Или гледай National Geographic Grinning
Изобщо не говорех конктерно на теб, камо ли да извъртам каквото и да е. Мен лично една телевизия не може да ме разнообрази и да  провокира кой зкае колко продуктивни размисли. Даже затъпявам с нея. Общо взето всеки път съжалявам като се зарибя по някое предаване и само чакам да свърши, за да правя нещо по-полезно. Simple Smile

# 643
Не съм залепнала на канал Нова ТВ, а по другите особено вълнуващи предавания не виждам.

Ами гледайте семейното риалити по AXN White ... някой тук написа, че се казва Щура надпревара, аз видях от логото на предаването, че е Flúgos futam
Гледах някаква серия, дето се качват с въжета по една стена, ама как пък никой не пищя като нашата Симона...

По програмна схема, би трябвало да ги дават в тези часове:

Понеделник 13.05, 21.10, 22.15, 02.05
Вторник 21.20, 22.25, 02.20
Сряда  21.25, 22.30, 02.15
Четвъртък 13.10, 21.25, 22.25, 00.20
Петък 21.15, 22.20, 00.15

В подчертаното са новите епизоди. С две думи... делниците от 21.15 до 23.30, грубо казано

Даже и в момента върви, 00.20ч. Някаква се кахъри, че ще изложи семейството си, ако не знае верните отговори

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 00:23 от diziler

# 644
  • София
Нова би трябвало да си завършат сериала Под прикритие.

Общи условия

Активация на акаунт