Фон дьо тен, бази за грим и перфектен тен - 34

• 56 859
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
Аз целогодишно съм с ФДТ или ББ .Пудра само за фиксиране, ама не помага много на мазната ми кожа.Също съм с пори и мелазма.(която поизчезна след CO2 лазер)

# 181
Забравих да добавя за healthy foundation на PP- мирише на зла гад. Може би не чак на зла, но на wet and wild ФДТ, на нещо като боя 😏
Браво, бре, слънце, аз вече го поръчах от Амазон Wink както и РТ четката, която ми препоръча!
Но имам и безплатно връщане Grinning

Ник'с мом - така, проблемът е, че не уточнявате на кое викате ФДТ и на кое пудра, но ще предположа, че ФДТ е стандартна течна формула, не стик, не прахообразен, не мус! А "пудрата" също може да е компактна (със или без цвят), матираща или не, коригираща или не,  насипна, финишна... та на въпроса ви - ако не искате да слагате течен ФДТ през лятото върху сънскрийн и да рискувате да не изглежда много добре, то може а си подберете пудра, която да отговаря на вашите нужди и изисквания. Ако има какво да прикривате си изберете така в цвят (по-непрозрачните се водят пресован, прахообразен ФДТ) и с матиращи свойства. Ако искате да изглеждате максимално естествено можете да направите комбинация от оцветена слънцезащита и минерален фдт/матираща пудра. Комбинации много... но за лятото и за Т-зоната е добра да имате и добра, матираща основа.

Ето ви една австралийка със сериозно мазна кожа, която тества прахообразен ФДТ (споменахте, че ходите целогодишно с ФДТ, което тме кара да мисля, че искате да "прикривате" нещо, ако греша - извинете ме! аз лично имам старата версия на този във видеото и си го харесвам за "горещо" време)

PS Но като бивш притежател на мазна кожа и любител на топли към горещи климати ще призная, че няма такъв продукт или комбинация от продукти, които на 28+С да ви държат матирана и свежа за повече от няколко часа и се налагат корекци, но все пак мисля, че някои продукти за ок за корекции, други - не. Добре да се инвестира дребна сума в матиращи листчета за наше собствено самочувствие!

А скоро си взех нещо подобно и интересно, което аз не съм ползвала - някой с опит?
Real Techniques Bold Metals Miracle Blotting Cushions

Oops, намерих видео...

Последна редакция: пт, 08 май 2020, 17:48 от Agent Provocateur

# 182
  • където си пожелая...даааа...
Агент Провокатор (много готин ник;) ), много правилно сте ме разбрали - целогодишно ми се налага да прикривам пигментни петна, които с първото по-ярко слънце - март/април става почти невъзможно, заради допълнителното потъмняване. Просто се зачудих дали няма да е по-Ок да заменя ФДТ с пудра през топлия сезон.... благодаря за изчерпателния отговор и предложенията:)), ще потърся сега из нета варианти за мен:)).
Иначе аз също съм използвала Дермабленда на Виши, доволна откъм покривност и нанасяне, но действително се "лъсва" с него след два-три ча̀са, по-скоро два.Използвам винаги над фотозащита и БЕЗ пудра. С пудра отгоре може и повече да издържи.

# 183
Всеки течен ФДТ запечатан с пудра издържа много повече, това е вярно! Аз лично си признавам, че години наред дори не подозирах, че има жени които НЕ запечатват ФДТ си с пудра Simple Smile

Също така помнете, че във всяка ценова категория има чудесни продукти и не се хвърляйте в началото на луксозен  сегмент за нещо, което не сте пробвали като комбинация и не сте сигурна, че ще ползвате активно.

И последно - пудрен/брашнян ефект по лицето най-лесно и бързо се елимира със сетинг спрей, но дамите с по-мазни кожи като цяло нямат такъв дерт за повече от 10-20 мин, за разлика от по-сухите кожи.

Сетинг/освежаващите спрейове също са с различен финиш и да, това има значение!

PS Мерси за кoмплиментa Grinning

# 184
Аз не съм намерила оцветен продукт, с който да не лъщя след няколко часа.Затова попивам излишното омазняване като се наложи.

# 185
ДХЗ, отивам към Еконт, после да пишеш отзиви в темата.

Агент, не го връщай. Пробвай го. Тръст ми, знаеш, че залитам почти ексклузивно по неща, които да ми докарат ранен фалит, този ФДТ го нося и днес и само се гледам (и пипам)... красота е. Днес нанесох с пръсти- също много добре.

# 186
Здравейте момичета,

Използвам ФДТ на Clarins Everlasting Foundation +. Доволна останах за моя тип кожа. Ползвам и отгоре пудра.

В търсене съм на ББ крем за през лятото и бих се радвала на съвет. Опитвала съм на Гарние, но не ми допадна за моя тип кожа.

Разбира се, всяка кожа е различна и което ми допада на мен, може на друг да не действа по същия начин.

Ще съм благодарна на мнение (може и на лични, за да не е спам в темата)

# 187
Може да пробвате  Avene Hydrance Light ВВ

# 188
Аз харесвам на Лумене СС.
ББ на Авен ми харесва за зимата, обаче като е по-топло се свлича и става на петна. Пробвах и с база под него. Комбинирана ми е кожата.

# 189
  • София
Мнение за пудра The Balm - Sexy mama?
https://www.notino.bg/thebalm/sexy-mama-nevidima-matirassha-pudra/
Търся си пудра без цвят, случайно я загледах в Нотино.
Кожата ми е уж мазна, на места суха, бързо се дехидратира, ако ползвам леки кремчета започва да опъва, така че наблягам на хидратация. Но лъщи яко през деня.
Чудя и се и на peach perfect на too faced, има едно мини в олх, по спомен ми беше харесала в сефора.
Харесах и предложената от Ниа, на by terry, обаче намирам само пълен размер в нотино, а не ми се дават 80 лв и да не ми  хареса. При препоръчаната дама от олх не я намирам.
Търся матиране, естествен завършек Grinning
Ще съм благодарна на препоръки.

# 190
Дами, имате ли наблюдение върху ружовете на Bourjois?
Четох, че се водят dupe на Chanel-ските, не знам колко е вярно.
Поръчах два, а И имам Chanel да направя сравнение, но ми е интересно Simple Smile

# 191
Няма общо, въпреки твърденията. Спичат се бързо и като цяло никак не ми харесват на мен. Луд фен съм на Шанелските и исках да харесам и тези, но уви.

# 192
Дами, имате ли наблюдение върху ружовете на Bourjois?
Четох, че се водят dupe на Chanel-ските, не знам колко е вярно.
Аз имам бегло мнение по този въпрос (ma quale sorpresa!) Grinning

Започваме с това, че Буржоа притежаваше Шанел и според някой онлайн клюки се правеха тези ружове в едни и същи фабрики.

Често имат силно подобни цветове и консистенции, но личните ми впечатления са, че шанелските са някак по-меки и не хващат кора, за разлика от тези на Буржоа (което не е огромен проблем). Нямам голяма база за директно сравнение 2-3 Шанела съм имала и 3-4 Буржоа.

Намерих едно забавно видео по въпроса:

Последна редакция: нд, 10 май 2020, 19:02 от Agent Provocateur

# 193
Bourjois не е ли на Coty?

# 194
Barbarella, права си - от 2015 Coty го купуват от brothers Wertheimer, които държат и контролния пакет на Шанел. Така е, ще се коригирам. Който разчита на старо инфо...

Общи условия

Активация на акаунт